MOTORSPORT

Φόρμουλα Ένα-Έκλστοουν: «Δεν έπρεπε να ακυρωθεί το γκραν πρι στο Σότσι, ο Πούτιν έκανε ό,τι είπε»

formoula-ena-eklstooun-den-eprepe-na-akyrothei-to-gkran-pri-sto-sotsi-o-poutin-ekane-oti-eipe-632431

Ο πρώην εμπορικός διευθυντής της Φόρμουλα Ένα, Μπέρνι Έκλστοουν, υποστήριξε μιλώντας στο “Times Radio” ότι δεν έπρεπε να ακυρωθεί το γκραν πρι στο Σότσι, ενώ χαρακτήρισε τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, «ευθύ και έντιμο».

«Ως άτομο, τον βρίσκω πολύ άμεσο, ευθύ και έντιμο. Ο Βλαντιμίρ έκανε ακριβώς αυτό που είπε ότι θα έκανε χωρίς καμία συζήτηση» είπε ο Έκλεστοουν, που συνδέεται με φιλία με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στην συνέντευξη αρνήθηκαν ότι όσα είπε ήταν αλήθεια, υπενθυμίζοντας ότι ο Πούτιν είχε αρνηθεί ότι ήθελε να εισβάλει στην Ουκρανία και τελικά το έκανε. «Οι περιστάσεις αλλάζουν, έτσι δεν είναι;» απάντησε.

Επιπλέον, δήλωσε ότι το γκραν πρι της Ρωσίας θα μπορούσε να διεξαχθεί και πως δεν θα έπρεπε να ακυρωθεί λόγω πίεσης από τους οδηγούς, ακόμα κι αν ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν, δεν ήθελε να λάβει μέρος:

«Φυσικά και θα μπορούσε να διεξαχθεί. Υποθέτω ότι εναπόκειται στους ανθρώπους που συμμετέχουν στην εκδήλωση να πάρουν την όποια απόφαση. Πώς μπορεί κάποιος να κρίνει τι συμβαίνει τώρα; Ίσως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Ρωσία έκανε το σωστό» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έκλστοουν είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία να πάει τη Φόρμουλα Ένα σε μια πίστα δρόμου κοντά στο Κρεμλίνο και την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, σε στυλ Μονακό, αν και τελικά επέλεξε το Σότσι, ένα έργο που ο Πούτιν υποσχέθηκε στον Έκλστοουν ότι θα είχε τελειώσει μέχρι το 2014. Στις 12 Οκτωβρίου 2014, η πίστα του Σότσι φιλοξένησε τα πρώτα δοκιμαστικά της Φόρμουλα Ένα, στον πρώτο από τους οκτώ διαδοχικούς αγώνες της μέχρι το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2023 αλλάζει… σπίτι το ρωσικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, καθώς έχει επιτευχθεί συμφωνία, προκειμένου ο αγώνας να «μετακομίσει» από τις όχθες της Μαύρης Θάλασσας σε μια νέα πίστα, το σιρκουί “Autodrom Igora Drive”, έξω από την Αγία Πετρούπολη.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο