MOTORSPORT

Red Bull: O Max Verstappen επεκτείνει το συμβόλαιο του μέχρι το 2028

red-bull-o-max-verstappen-epekteinei-to-symvolaio-tou-mechri-to-2028-632499
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Max Verstappen, θα παραμέινει στην Red Bull Racing μέχρι το τέλος της σεζόν του 2028, υπογράφοντας μία επέκταση-μαμούθ 5 ετών στο συμβόλαιό του.

Ο διευθυντής της ομάδας, Christian Horer, αποκάλεσε τη νέα συμφωνία «μία πραγματική δήλωση των προθέσεων της ομάδας», εξασφαλίζοντας το μέλλον του οδηγού.

Το συμβόλαιο του Ολλανδού κάλυπτε ήδη τις σεζόν του 2022 και 2023, μετά από μία προηγούμενη επέκταση που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2020.
Η συνολική διάρκεια 7 ετών του συμβολαίου του, είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έχει υπογραφεί ποτέ στην Formula 1.
Μετά τη νίκη του παγκόσμιου πρωταθλήματος οδηγών στο Abu Dhabi το 2021, o Verstappen είχε δηλώσει -αστειευόμενος- πως θέλει να μείνει σε αυτή την ομάδα για τα επόμενα 10 ή 15 χρόνια, με τον Helmut Marko (CEO της Red Bull Motorsport) να επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζεται μία επέκταση συμβολαίου.
Προτού επιβεβαιωθεί η συμφωνία, μερικά Ολλανδικά ειδησιογραφικά site είπαν πως το συμβόλαιο θα δώσει στον Verstappen 50 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ακόμη και αν η Red Bull δεν έχει πλέον την υποστήριξη της Honda, η ομάδα έχει κάνει μεγάλες εμπορικές συμφωνίες, όπως τον με χορηγό ονόματος Oracle και την συμφωνία των 150 εκατομμυρίων με την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Bybit. Σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στις δαπάνες που έχει ορίσει η FIA, οι παραπάνω συμφωνίες επέτρεψαν στην ομάδα να δώσει όσα χρήματα χρειάστηκαν για να κρατήσει τον οδηγό-αστέρι της.
«Χαίρομαι πολύ που είμαι μέρος της ομάδας Oracle Red Bull Racing, η επιλογή μου να μείνω εδώ μέχρι και το 2028 ήταν πολύ εύκολη» δήλωσε ο Verstappen. «Αγαπώ την ομάδα και το περασμένο έτος ήταν απλά απίστευτο. Ο στόχος μας από την αρχή ήταν η νίκη του πρωταθλήματος και τα καταφέραμε. Τώρα, ο στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την πρωτιά μακροπρόθεσμα».
Το εκτεταμένο συμβόλαιο σιγουρεύει ότι ο Verstappen θα οδηγεί για την Red Bull τα τρία πρώτα χρόνια των νέων κανονισμών για τους κινητήρες, που θα εφαρμοστούν το 2026. Μία νεοσύστατη ομάδα από την Red Bull εστιάζει πλέον στις  μονάδες ισχύος και ήδη εργάζεται σε ένα project για τους νέους κανονισμούς.
Η χρονική δέσμευση του Verstappen στην ομάδα του, πλέον ξεπερνά αυτή του διευθυντή της ομάδας, Christian Horner, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε επίσης το συμβόλαιό του, αλλά μέχρι το 2026.
car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο