MOTORSPORT

Διπλό βάθρο για την Hyundai στο Ράλι Πορτογαλίας

diplo-vathro-gia-tin-hyundai-sto-rali-portogalias-714147

Η Hyundai Motorsport οδηγεί το πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά το Ράλι Πορτογαλίας με τους Ott Tanak / Martin Järveoja.

Το προβάδισμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών κατέκτησε η Hyundai Motorsport διευρύνοντας παράλληλα το προβάδισμα της και στο πρωτάθλημα οδηγών μετά την ολοκλήρωση του Ράλι Πορτογαλίας που πραγματοποιήθηκε 9-12 Μαΐου 2024 κατακτώντας διπλό βάθρο στον αγώνα.

Hyundai

Οι Ott Tänak και Martin Järveoja κατέκτησαν το πρώτο τους βάθρο στη σεζόν με μια εξαιρετική επίδοση στις τέσσερεις ειδικές διαδρομές της Κυριακής. Μια μοναδική προσπάθεια από τους Εσθονούς στην Power Stage σήμαινε τον τερματισμό του #8 πληρώματος στην κορυφή της βαθμολογίας της Super Sunday κατακτώντας την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Οι προσπάθειες των Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe (πλήρωμα #11) στην Power Stage οδήγησαν σε μια καθαρή, γρήγορη διαδρομή και εδραίωσαν την τρίτη θέση τους αυξάνοντας το προβάδισμά τους στο πρωτάθλημα οδηγών. Κατευθύνονται στο Rally Italia Sardegna με πλεονέκτημα 24 βαθμών έναντι του Elfyn Evans στο πρωτάθλημα οδηγών.

Αντίστοιχα, το πλήρωμα των Dani Sordo και Cándido Carrera παλεύοντας με συνθήκες ομίχλης και υγρασίας, διατήρησε έναν πιο αργό αλλά σταθερό ρυθμό καταφέρνοντας να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα με το Hyundai i20 N Rally1 Hybrid κατακτώντας αρκετούς βαθμούς συνολικά.

Hyundai

Η Hyundai Motorsport οδηγεί τώρα το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ο επόμενος γύρος της σεζόν WRC 2024 θα είναι το θρυλικό Rally Italia Sardegna και θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024.

Σημειώσεις πληρώματος: Ott Tänak/Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)

Ο Ο. Tänak δήλωσε: «Το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό. Χωρίς το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα πάει για τη νίκη. Δυσκολεύτηκα στην αρχή του αγώνα αλλά στη συνέχεια συνήθισα το αυτοκίνητο και κατάφερα να βρω έναν καλό ρυθμό. Το Σάββατο οι ειδικές διαδρομές ήταν πολύ διαφορετικές και κατά τη διάρκεια της νύχτας μπόρεσα να καταλάβω τι έπρεπε να κάνω για να αξιοποιήσω στο έπακρο το αυτοκίνητο. Ανυπομονώ για τη Σαρδηνία, είναι ένα ράλι που συνήθως απολαμβάνω και ελπίζω να πάω την απόδοσή μου ένα βήμα παραπέρα».

Σημειώσεις πληρώματος: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)

Ο Τ. Neuville δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, αλλά ολοκληρώθηκε με το αποτέλεσμα που χρειαζόμασταν, συν άλλους πέντε βαθμούς στην Power Stage. Αυξήσαμε το προβάδισμα μας στο πρωτάθλημα των οδηγών κατά 24 βαθμούς, που είναι ένα ισχυρό προβάδισμα πριν από τη Σαρδηνία, όπου μας περιμένει ένας ακόμη δύσκολος αγώνας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να είμαστε συνεπείς. Θα παλέψουμε για περισσότερους βαθμούς στη Σαρδηνία».

Hyundai

Σημειώσεις πληρώματος: Dani Sordo/Cándido Carrera (#6 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)

Ο D. Sordo δήλωσε: «Ήταν λίγο δύσκολο με τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε αλλά είμαι χαρούμενος που φτάνω στο τέλος της ημέρας με πολύ καλούς βαθμούς και τη συνδρομή μας να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή του πρωταθλήματος των κατασκευαστών. Ήταν ένα καλό ράλι για να ξεκινήσω πριν από τη συμμετοχή μου τη Σαρδηνία. Ανυπομονώ να δω τι περισσότερο μπορώ να κάνω στον επόμενο αγώνα και θέλω να ευχαριστήσω ξανά την ομάδα που με βοήθησε να ολοκληρώσω το Σαββατοκύριακο στην πρώτη πεντάδα».

Hyundai

Ο Πρόεδρος της Hyundai Motorsport και Team Principal κ. Cyril Abiteboul δήλωσε: «Ήταν ένας θετικός αγώνας με εξαιρετική ομαδική δουλειά και πολύ δυνατές επιδόσεις τόσο από τον Ott Tanak όσο και από τον Thierry Neuville. Ο T. Neuville φεύγει από την Πορτογαλία έχοντας διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Elfyn Evans, κάτι που είναι πολύ κρίσιμο σε ένα πρωτάθλημα όπου οι βαθμοί είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν. Ο O. Tanak αρχίζει να αυξάνει την εμπιστοσύνη του στο αυτοκίνητο, κάτι που αποδεικνύεται από μερικούς πολύ δυνατούς χρόνους που κατάφερε να πετύχει. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των αγώνων που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει, ώστε να συνεχίσει να μεγιστοποιεί τις ευκαιρίες του στους επόμενους έξι αγώνες. Από την πλευρά του ο D. Sordo, έχει συμβάλει σημαντικά στη συγκέντρωση των βαθμών για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών και ήταν η υποστήριξη που χρειαζόταν η ομάδα. Στον επόμενο αγώνα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τον βοηθήσουμε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις του με το Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. Και τα τρία αποτελέσματα των πληρωμάτων μας βοήθησαν να κατακτήσουμε το προβάδισμα του πρωταθλήματος των κατασκευαστών, επομένως είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα συνολικά για τη σεζόν μας».

Hyundai

Συνολική Κατάταξη – Rally de Portugal

 1. Ogier S. Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID 3:41:32.3
 2. Tanak O. Hyundai i20 N Rally1 HYBRID +7.9
 3. Neuville T. Hyundai i20 N Rally1 HYBRID +1:09.8
 4. Fourmaux A. Ford Puma Rally1 HYBRID +1:47.8
 5. Sordo D. Hyundai i20 N Rally1 HYBRID +2:48.9
 6. Evans E. Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID +6:36.0
 7. Gryazin N. Citroen C3 Rally 2 +11:48.4
 8. Solans J. Toyota GR Yaris Rally 2 +11:52.9
 9. McErlean J. Fabia RS Rally 2 +11:56.1
 10. Joona L. Fabia RS Rally 2 +13:40.3

Hyundai

2024 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών – Μετά τον 5ο γύρο

 1. Hyundai Shell Mobis World Rally Team 219
 2. Toyota Gazoo Racing World Rally Team 215
 3. M-Sport Ford World Rally Team 116

2024 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών – Μετά τον 5ο γύρο

 1. T. Neuville 110
 2. E. Evans 86
 3. O. Tänak 79
 4. A. Fourmaux 71
 5. S. Ogier 70

Όλες οι ειδήσεις

Τρακάρισμα με μεθυσμένο οδηγό – Με καλύπτει η ασφάλεια;

Xρειάζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαθήματα ορθοφωνίας; Ναι, για να είναι ασφαλή

Τεράστια επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη, σχετίζεται με τα αυτοκίνητα!

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο