MOTORSPORT

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Ξεκινά με υπερειδική στο ΟΑΚΑ – Αναλυτικά το πρόγραμμα

eko-rally-akropolis-2022-xekina-me-ypereidiki-sto-oaka-analytika-to-programma-637703

Ράλλυ Ακρόπολις: Ακρόπολις χωρίς Ακρόπολη, αλλά με υπέρ-ειδική διαδρομή μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα δούμε από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Στα χνάρια του Ράλλυ Ακρόπολις του 2005, που είχε ψηφιστεί ο καλύτερος αγώνας WRC στον κόσμο θα κινηθεί ο εθνικός μας αγώνας εφέτος. Η ράμπα της εκκίνησης θα στηθεί μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου θα γίνει και η πρώτη, υπέρ-ειδική διαδρομή το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου. Η διαδρομή θα έχει μήκος δύο χιλιομέτρων και οι συμμετέχοντες θα αγωνίζονται σε ζευγάρια, κινούμενοι σε σχεδόν παράλληλες διαδρομές.

Αμέσως μετά τα αυτοκίνητα θα κινηθούν προς το Λουτράκι όπου θα διανυκτερεύσουν. Την Παρασκευή θα αρχίσει το ουσιαστικό αγωνιστικό μέρος που θα τερματίσει το βράδυ στην Λαμία, μετά από μια νυχτερινή ειδική διαδρομή.

Το Σάββατο και την Κυριακή το κέντρο του αγώνα θα έιναι ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης της Λαμίας, όπου θα στηθεί και η ράμπα του τερματισμού το μεσημέρι της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου.

Τα εισιτήρια για την υπέρ-ειδική διαδρομή του Ο.Α.Κ.Α. αρχίζουν από 10 ευρώ και είναι ήδη διαθέσιμα για αγορά.

Παράλληλα με τον Ράλλυ Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί και ο Παγκόσμιος τελικός e-sports WRC, όπως συνέβη και πέρσι.

«Σε έναν χρόνο από σήμερα το EKO ΑcropolisRally συμπληρώνει εβδομήντα χρόνια παρουσίας στους διεθνείς αγώνες Ράλλυ. Τιμώντας την ιστορία μας, φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε ένα αθλητικό υπερθέαμα για όλους τους Έλληνες» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Το Ράλλυ Ακρόπολις θα έχει δεκαέξι ειδικές διαδρομές, χωρισμένες σε τρία σκέλη και προεξάρχουσας της υπερειδικής στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου!

Πρόθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα είναι η υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ να αποτελέσει το αποκορύφωμα της χρονιάς για τον ελληνικό αθλητισμό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στο σύνολό του και ως εκ τούτου οι τιμές των εισιτηρίων, που ξεκίνησαν να πωλούνται από την πλατφόρμα του viva.gr, έχουν τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ! Αξίζει να αναφερθεί πως περισσότερα από 40.000 εισιτήρια θα έχουν μέση τιμή 18,5 ευρώ.

Μέχρι και την Κυριακή τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον δέκατο αγώνα της φετινής σεζόν του WRC θα κληθούν να διανύσουν συνολικά 308 χιλιόμετρα, σε ένα γεμάτο πρόγραμμα που θα περάσει, όπως και πέρσι, από ειδικές του Λουτρακίου και της Φθιώτιδας.

Μετά την παραδοσιακή εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ, για να πραγματοποιήσουν την πολυαναμενόμενη υπερειδική των 1,98 χλμ προτού μεταφερθούν στο καζίνο του Λουτρακίου για τη διανυκτέρευσή τους.

Στο δρόμο για την Λαμία, τα πληρώματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την ολοκαίνουργια ειδική “Δάφνη”, που χρησιμοποιεί κομμάτια από την παλιά Ακροπολική διαδρομή του Οσίου Μελετίου, αλλά και την “Λιβαδειά” στη νότια περιοχή του νομού Βοιωτίας.

Η δεύτερη μέρα που είναι η μεγαλύτερη σε αγωνιστική απόσταση, θα περιλαμβάνει δύο περάσματα από τρεις ειδικές, μεταξύ των οποίων και τις περσινές διαδρομές “Πύργος” και “Ταρζάν”, ενώ ανάμεσά τους έχει προστεθεί η ειδική διαδρομή “Περιβόλι” (που έχει να χρησιμοποιηθεί από το 2005), ολοκληρώνοντας ένα loop στα πανέμορφα βουνά της δυτικής Φθιώτιδας.

Οι ειδικές “Ελάτεια – Ρεγγίνι” κι “Ελευθεροχώρι” θα αποτελέσουν την τελευταία ημέρα του αγώνα. Έξω από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στη Μενδενίτσα θα στηθεί το βάθρο των νικητών στις τρεις παγκόσμιες κατηγορίες, ενώ τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στη Λαμία για τον τερματισμό του αγώνα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του αγώνα:

Πέμπτη/Παρασκευή 8/9 Σεπτεμβρίου

Ειδική Όνομα Ειδικής Χιλιόμετρα
SSS1 Ολυμπιακό Στάδιο 1,98
SS2 Λουτράκι 1 17,40
SS3 Χαρβάτι 14,25
SS4 Λουτράκι 2 17,40
SS5 Δάφνη 18,08
SS6 Ευαγγελίστρια 21,21
SS7 Βωξίτες 22,97

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Ειδική Όνομα Ειδικής Χιλιόμετρα
SS8 Πύργος 1 33,20
SS9 Περιβόλι 1 18,20
SS10 Ταρζάν 1 23,37
SS11 Πύργος 2 33,20
SS12 Περιβόλι 2 18,20
SS13 Ταρζάν 2 23,37

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Ειδική Όνομα Ειδικής Χιλιόμετρα
SS14 Ελάτεια-Ρεγγίνι 11,36
SS15 Ελευθεροχώρι 1 16,86
SS17 Ελευθεροχώρι 2

(Power Stage)

16,86
Αγωνιστικά Χιλιόμετρα 308

Στο «μέγεθος» του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στάθηκε ο  Λευτέρης Αυγενάκης σε πολλά σημεία της ομιλίας του, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι από τις φορές που ο ιδιωτικός τομέας θέλει να συνεργάζεται με το κράτος. Είναι η φιλοσοφία που πρεσβεύει η Κυβέρνησή μας, που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ο ιδιωτικός τομέας επενδύει τα χρήματά του, αισθάνεται ασφάλεια, είναι βέβαιος για την επένδυσή του και συνεργάζεται με το Κράτος αποτελεσματικά και όλο αυτό εν τέλει είναι προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας».

Τα λόγια του υφυπουργού Αθλητισμού επιβεβαίωσε και η παρουσία στελεχών της Κυβέρνησης στην εκδήλωση. Ανάμεσά τους, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, που βρίσκεται ενεργά δίπλα στον αγώνα, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Ανάλογα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξήρε τη σημασία της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας πως «η συμμετοχή ελληνικών και διεθνών εταιρειών, που επέλεξαν να προβληθούν μέσα από τον αγώνα και να ταυτιστούν με μια σπουδαία, παγκόσμια αθλητική διοργάνωση, προξένησε κύματα ενθουσιασμού σε φίλους του motorsport εντός και εκτός Ελλάδος», καθώς και την ανάπτυξη συνεργειών με φορείς της κοινωνίας των πολιτών, όπως με τον Ερυθρό Σταυρό, που στέκεται δίπλα στον αγώνα με πράξεις. Πράξεις αντίστοιχες αυτών κάθε πολίτη που θέτει εαυτόν στις τάξεις της διοργάνωσης ως εθελοντής, βοηθώντας στην άρτια οργάνωση του αγώνα. Η προσέλευση εθελοντών, μάλιστα, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη φέτος, που οι ανάγκες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχουν καθοριστεί και αναρτηθεί σε σχετικό σύνδεσμο στο www.acropolis.gr.

Από την πλευρά των χορηγών, από το βήμα της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Χριστίνα Μηλιαράκη, Διευθύντρια Marketing Εγχώριας Εμπορίας της ΕΚΟ, μέλους του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, Μαρία Ηλιοπούλου, Corporate Communications Manager της Toyota Ελλάς, Γιάννης Βασιλάκος, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Dixon South East Europe (Κωτσόβολος), Θάνος Μαρίνος, Managing Director της Betsson και Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Το «παρών» κατά τη διάρκεια της βραδιάς έδωσε πλήθος εκπροσώπων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανάμεσά τους, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, ο κ. Θύμιος Καραΐσκος, Δήμαρχος Λαμιέων, ο κ. Νίκος Σουλιώτης, Δήμαρχος Καρπενησίου και πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, όπως φυσικά και ο κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο