MOTOTYPOS

  6ος ο Περιστεράς στο Ευρωπαϊκό R3

6os-o-peristeras-sto-evropaiko-r3-621873

Ο Γιάννης Περιστεράς συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, που διεξάγεται μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK. 

Ο 16χρονος που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο θεσμό, συμμετέχοντας με την Ιταλική ομάδα Roc ‘n’ DeA και μοτοσυκλέτα Yamaha R3, έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στο πρώτο μισό της αγωνιστικής χρονιάς, διεκδικώντας σε κάθε Αγώνα θέσεις στο βάθρο!

Το να είσαι στο γκρουπ των πρώτων στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021 δεν είναι κάτι εύκολο, γιατί όλοι οι 8-9 πρώτοι οδηγοί έχουν σημαντικό παλμαρέ, είναι όλοι Πρωταθλητές στις χώρες τους και έχουν μεγάλη διεθνή εμπειρία”, μας λέει ο Γιάννης Περιστεράς. Παρά τον τίτλο Ευρωπαϊκό, είναι ανοικτό σε οδηγούς από όλες τις χώρες και έτσι οδηγοί από τις ΗΠΑ, την Βραζιλία, την Τουρκία συμμετέχουν στο θεσμό. 

Ο Γιάννης έχει καταφέρει να είναι στους πρωταγωνιστές σε κάθε ένα από τους 6 Αγώνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και μάλιστα στο Ντόνινγκτον στη Μ. Βρετανία έφτασε πολύ κοντά στη νίκη στον 2ο Αγώνα της ημέρας. 

Όταν είσαι στην πρώτη θέση στο γκρουπ είναι ακόμη πιο δύσκολα, γιατί πρέπει να κλείνεις τις γραμμές ώστε να μην σε περάσουν στις στροφές, πρέπει να είσαι δυνατός στο να κάνεις το χρόνο που θα σε κρατήσει μπροστά και επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σε περάσουν με το σλιπστρίμ να υπολογίσεις να σε περάσουν μόνο 1-2 και όχι 4-5, γιατί μετά ξεκινάς πάλι από την αρχή”, μας εξηγεί για τις μάχες που δίνονται σε κάθε Αγώνα. 

Έχουν γίνει τρεις αγωνιστικές συναντήσεις με δύο Αγώνες κάθε φορά και ο Περιστεράς βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, ανάμεσα στους 24 οδηγούς που έχουν καταφέρει να βαθμολογηθούν. Στόχος στους επόμενους 6 Αγώνες η 2η θέση και με κάποιες συνθήκες και ο Τίτλος του Πρωταθλητή. 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο