MOTOTYPOS

Στα χνάρια του Μεγάλου Αλέξανδρου με τη Daytona Maverick 500

sta-chnaria-tou-megalou-alexandrou-me-ti-daytona-maverick-500-630686

O ταξιδιωτικός αρθρογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης μετά από ένα ταξίδι 22 ημερών και 7.000 χιλιομέτρων ολοκλήρωσε το οδοιπορικό “DAYTONA EAST” στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή (Λίβανος) με μια μοτοσυκλέτα DAYTONA MAVERICK 500 (ευγενική χορηγία της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.).

Στην ευλογημένη μικρασιατική γη, που αποτελούσε κάποτε μια από τις πολλές ελληνικές πατρίδες, ο Έλληνας ταξιδευτής διαπίστωσε συγκινημένος πως αυτός ο νοσταλγικός τόπος του παρελθόντος και της Ιστορίας διατηρεί ακόμα πολλά από τα ελληνικά στοιχεία του. Διαχρονικά ίχνη πολιτισμού, που υπήρχαν σε ένδοξες αρχαιοελληνικές πολιτείες, σε νεοκλασικά ρωμαίικα αρχοντικά και σε μισόκλειστες χριστιανικές εκκλησίες.

Στην πολύπαθη χώρα του Λιβάνου, επισκέφθηκε ιστορικά μνημεία και τόπους που σχετίζονταν άμεσα με το πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κάθισε σε κερκίδες ελληνιστικών σταδίων και θεάτρων, άγγιξε ολόλευκα μάρμαρα “φορτωμένα” με ευανάγνωστες αρχαιοελληνικές επιγραφές και περπάτησε σε λιθόστρωτους δρόμους πάνω στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Maverick 500, το μεσαίο on–off μοντέλο της Daytona, ταξίδευε με υποδειγματική σταθερότητα και ασφάλεια στους αυτοκινητοδρόμους με ταχύτητες 120–130 km/h, ενώ η οδήγηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ήταν μια διασκεδαστική απόλαυση χάρη στην ευελιξία της μοτοσυκλέτας. Η δε κατανάλωση κυμάνθηκε σε οικονομικά επίπεδα (3,4 lt/100km  – 4,8 lt/100km), ανάλογα την διάθεση του δεξιού χεριού και την κατηγορία του οδικού δικτύου. Φορτωμένη με 1 tank bag και 3 βαλίτσες (2 σαμάρια & dry bag 90 lt), με το ανάλογο πρόγραμμα ταξιδιού (safe) η οδήγηση της Maverick 500 του πρόσφερε μόνο χαμόγελα, καθώς ανταποκρινόταν απόλυτα στις συνθήκες και τις απαιτήσεις του ταξιδιού.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο