MOTOTYPOS

Στα 906 εκατομμύρια ευρώ η αξία του εμπορικού σήματος Vespa

sta-906-ekatommyria-evro-i-axia-tou-eborikou-simatos-vespa-631779

Ο όμιλος Piaggio, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σκούτερ και μοτοσυκλετών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το πόρισμα μίας μελέτης της Interbrand σχετικά με την αξία του εμπορικού σήματος Vespa.

Η μελέτη που διεξήγαγε η Interbrand αναγνωρίζει τη Vespa ως «μία μάρκα μοναδική και παγκοσμίως αναγνωρισμένη χάρη στον άριστο συνδυασμό σχεδίασης, lifestyle και ιταλικής παράδοσης», εκτιμώντας τελικά την οικονομική αξία της μάρκας Vespa στα 906 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας του εμπορικού σήματος Vespa, η Interbrand χρησιμοποίησε αποδεδειγμένες ιδιόκτητες τεχνικές αποτίμησης, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο πόρων, δεδομένων της αγοράς και ποσοτικών μελετών που διεξήχθησαν σε 10 βασικές αγορές αναφοράς για τη Vespa.

Michele Colaninno

«Η Vespa είναι πολύ περισσότερα από μία μάρκα κινητικότητας, συμβολίζει την τέχνη, τη σχεδίαση, την τεχνολογία και τη διασκέδαση» αναφέρει ο Michele Colaninno, Επικεφαλής Στρατηγικής, Προϊόντων και Καινοτομίας του Piaggio Group. “H Vespa είναι ένα σύμβολο του στυλ, μια από τις πιο αξιοθαύμαστες και επιθυμητές premium μάρκες κινητικότητας άλλα και lifestyle . Για αυτό θα πρέπει να αρχίσουμε να τη συγκρίνουμε με παγκόσμιες μάρκες που ανήκουν σε άλλες κατηγορίες, πέρα από την κινητικότητα. Ζητήσαμε λοιπόν από την κορυφαία εταιρεία συμβούλων εμπορικών σημάτων παγκοσμίως, την Interbrand, να καθορίσει και να αναλύσει την οικονομική αξία της μάρκας Vespa».

Manfredi Ricca

«Ίσως γίνεται κατάχρηση του όρου “εμβληματική”, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χαρακτηριστεί αυτή η μάρκα» σημείωσε ο Manfredi Ricca, Επικεφαλής Στρατηγικής της Interband. «H Vespa είναι μία ιστορική και βαθιά ιταλική premium μάρκα που αγαπήθηκε παγκοσμίως. Το έργο της αποτίμησης όχι μόνο προσδιορίζει σε αριθμούς την επιτυχία αυτής της μάρκας, αλλά δείχνει και ότι η Vespa αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της»

Το 2021 αποτέλεσε μία δυνατή χρονιά για τη Vespa, η οποία γιόρτασε την 75η επέτειό της, με την κυκλοφορία του μοντέλου Vespa 75th Special Series, και με περισσότερα από 19 εκατομμύρια οχήματα να έχουν παραχθεί και πουληθεί από το 1946.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο