MOTOTYPOS

Η Ducati κυριαρχεί στον κόσμο των αγώνων

i-ducati-kyriarchei-ston-kosmo-ton-agonon-693058

Το πάθος και η τεχνολογία της Ducati είναι το σημείο αναφοράς στους αγώνες σε δύο τροχούς σε διεθνές επίπεδο.

Τα όρια υπάρχουν για να τα υπερβαίνουμε. Οι προκλήσεις για να ξεπερνιούνται. Τα ρεκόρ για να σπάνε.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Campioni del Mondo! Χάρη στην πρώτη θέση στο Grand Prix της Βαλένθια, το αμιγώς ιταλικό δίδυμο του Francesco Bagnaia και της Desmosedici GP της Ducati Lenovo Team κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο MotoGP για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τερματίζοντας στην τελική κατάταξη μπροστά από δύο άλλους αναβάτες με Ducati: τους Jorge Martín (Pramac Racing Team) και Marco Bezzecchi (VR46 Racing Team). Το βάθρο με τρεις αναβάτες με Ducati στον τελευταίο αγώνα του MotoGP, στέφει μια σεζόν ρεκόρ για την Ducati, η οποία πέτυχε νίκες σε όλα τα κύρια παγκόσμια πρωταθλήματα σε δύο τροχούς.

Εκτός του ότι αποτελεί πηγή τεράστιας χαράς για τους Ducatisti σε όλο τον κόσμο, η υπέροχη επιβεβαίωση του Bagnaia στο MotoGP, η υπεράσπιση του τίτλου του από τον Álvaro Bautista στο WorldSBK και η πρώτη επιτυχία του Nicolò Bulega στο WorldSSP είναι η επίδειξη μιας ξεκάθαρης φιλοσοφίας: στο Borgo Panigale η επιθυμία για βελτίωση δεν έχει όρια!

Το νήμα που ενώνει όλες τις επιτυχίες της αγωνιστικής σεζόν της Ducati Corse έγκειται στη μηχανολογική αριστεία που οδήγησε τις Desmosedici GP, Panigale V4 R και Panigale V2 στο να είναι οι καλύτερες μοτοσυκλέτες στο grid στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους. Στην πραγματικότητα, η κατάκτηση των τριών Παγκόσμιων Τίτλων Αναβατών συνδυάζεται με μια τριπλή νίκη στα Πρωταθλήματα Κατασκευαστών για την Ducati, σε μια ιστορία που για άλλη μια φορά μιλά για τα Made in Italy ταλέντο, πάθος και αφοσίωση.

Κανένας άλλος κατασκευαστής μοτοσυκλετών πριν από τη Ducati δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει τους Παγκόσμιους Τίτλους Αναβατών και Κατασκευαστών στο MotoGP και στο WorldSBK για δύο συνεχόμενες σεζόν. Για τη Ducati, τον μόνο μη Ιάπωνα κατασκευαστή που είναι σε θέση να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο MotoGP, αυτός είναι ο τρίτος Τίτλος Αναβατών στην ιστορία της, ενώ ο αριθμός των Παγκόσμιων Τίτλων Superbike που έχουν κερδίσει αναβάτες από το Borgo Panigale είναι 16.

Η σεζόν MotoGP του 2023 σημαδεύτηκε από την αξιοσημείωτη τεχνική υπεροχή των μοτοσυκλετών Ducati, οι οποίες ξανάγραψαν μερικά  ρεκόρ του πιο σημαντικού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος δίτροχων, όπως τον υψηλότερο αριθμό συνολικών νικών σε μία μόνο σεζόν (17 Grand Prix από 20) και το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό διαφορετικών αναβατών ικανών να κερδίσουν τουλάχιστον ένα Grand Prix (6 – Bagnaia, Bastianini, Bezzecchi, Di Giannantonio, Martín, Zarco).

Ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati ανέφερε: “Πριν από ένα χρόνο θυμάμαι ότι μαζί με θαυμαστές από όλο τον κόσμο γιορτάσαμε τους Παγκόσμιους Τίτλους MotoGP και Superbike, πλημμυρισμένοι από χαρά και ενθουσιασμό. Σήμερα βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε μια κατάσταση άκρατης ευτυχίας, αλλά την ίδια στιγμή θα ήθελα να το ορίσω ως «νίκη της αναγνώρισης»: του να είσαι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος στον κόσμο στους αγώνες. Ο Pecco είχε μια απίστευτη σεζόν και σήμερα ξαναγράφει την ιστορία μας και έγινε ο πρώτος αναβάτης της Ducati που έγινε δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MotoGP. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Jorge που πυροδότησε τη μονομαχία για τον τίτλο και τον Bez, ο οποίος ήταν μέρος της πρόκλησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το βάθρο στην τελική κατάταξη του MotoGP ανταμείβει τρεις αναβάτες της Ducati και αυτό είναι η μεγαλύτερη και πιο εμφατική απόδειξη της υπεροχής μας στον κορυφαίο θεσμό αγώνων στις μοτοσυκλέτες. Το να επαναλάβουμε αυτόν τον άθλο σε αυτά τα επίπεδα μετά τη φανταστική σεζόν του 2022 ήταν μια περίπλοκη πρόκληση, την οποία υποδεχτήκαμε με πάθος και περηφάνια. Η ανταγωνιστικότητα και η αφοσίωση με την οποία εργάστηκαν όλοι κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν μας επέτρεψαν να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, προσθέτοντας τους Παγκόσμιους τίτλους Supersport στους MotoGP και Superbike. Σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Ducati και της Ducati Corse θέλω να πω ότι δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος, ενώ στους Ducatisti υπόσχομαι ότι ούτε αυτή τη φορά θα εφησυχάσουμε, αλλά θα δουλέψουμε για να κερδίσουμε ξανά”.

Στην πτώση της καρό σημαίας στο Grand Prix της Βαλένθια, ο θρίαμβος του Bagnaia χαιρετίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό μέσα στα πιτς της Ducati Lenovo Team, στην εξέδρα των προσκεκλημένων της Ducati στην πίστα της Ισπανίας όπως και στο Borgo Panigale, όπου οι εργαζόμενοι της Ducati έζησαν αυτόν τον τελευταίο αγώνα της σεζόν με τα μάτια τους καρφωμένα στη μεγάλη οθόνη που έχει στηθεί από την εταιρεία.

Για την Ducati, ήρθε η ώρα να γιορτάσει τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα MotoGP, WorldSBK και WorldSSP. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου στη Μπολόνια, όταν όλοι οι πρωταγωνιστές θα γιορτάσουν τα φανταστικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν σε αυτή την αξέχαστη αγωνιστική σεζόν. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Ρεκόρ της Ducati το 2023

Στο MotoGP:

17 – Οι νίκες που πέτυχαν οι αναβάτες της Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2023 – Ρεκόρ όλων των εποχών στο MotoGP

6 – Οι αναβάτες της Ducati που πέτυχαν να κερδίσουν τουλάχιστον έναν αγώνα αυτή τη σεζόν (Bagnaia, Bastianini, Bezzecchi, Di Giannantonio, Martin, Zarco) – Ρεκόρ όλων των εποχών στο MotoGP

9 – Οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2023 στους οποίους το βάθρο αποτελείτο αποκλειστικά από αναβάτες της Ducati – Ρεκόρ στο MotoGP

44 – Τα βάθρα που κατακτήθηκαν από 8 διαφορετικούς αναβάτες της Ducati κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2023 (όλοι οι αναβάτες της Ducati που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα MotoGP ανέβηκαν στο βάθρο τουλάχιστον μία φορά τη σεζόν)

17 – Οι pole positions που κατέκτησαν οι αναβάτες της Ducati κατά τη διάρκεια της σεζόν MotoGP 2023

46 – Οι διαδοχικοί αγώνες MotoGP στους οποίους ένας αναβάτης της Ducati βρέθηκε στο βάθρο (επίσης όλοι οι αγώνες Sprint της σεζόν 2023 τελείωσαν με τουλάχιστον έναν αναβάτη της Ducati στο βάθρο)

Στο WorldSBK:

27 – Οι νίκες που πέτυχε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Álvaro Bautista τη σεζόν 2023 WorldSBK – Ρεκόρ όλων των εποχών στο WorldSBK

59 – Οι συνολικές νίκες του Álvaro Bautista με τη Ducati Panigale V4 R στο WorldSBK, καθιστώντας τον τον πιο επιτυχημένο αναβάτη στην ιστορία της Ducati στα Superbike, μπροστά από τους θρύλους Carl Fogarty (55) και Troy Bayliss (52) – Ρεκόρ όλων των εποχών για την Ducati

45 – Τα βάρθα που κατέκτησαν οι  αναβάτες της Ducati στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike 2023

79 – Οι θρίαμβοι της Panigale V4 R στο WorldSBK από την πρώτη της σεζόν (2019) μέχρι σήμερα

Στο WorldSSP:

16 – Οι νίκες που πέτυχε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Nicolò Bulega στο WorldSSP για τη σεζόν του 2023

33 – Οι παρουσίες στο πόντιουμ αναβατών της Ducati με Panigale V2 στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport 2023

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο