MOTOTYPOS

Παρουσίαση της σειράς ATV and Side-by-Side της Yamaha για το 2023

parousiasi-tis-seiras-atv-and-side-by-side-tis-yamaha-gia-to-2023-640552

Η σειρά ATV και Side-by-Side της Yamaha Motor περιλαμβνάει τρεις κατηγορίες Utility, Leisure και Sport με δυνατότητες για κίνηση εκτός δρόμου σε ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές. 

Η κατηγορία Utility της Yamaha επικεντρώνεται σε ιδιοκτήτες που χρειάζονται ένα όχημα υψηλής απόδοσης, στιβαρό και αξιόπιστο στην καθημερινή τους εργασία. Η κατηγορία Leisure, από την άλλη πλευρά, έχει σχεδιαστεί για να είναι ο ιδανικός σύμμαχος κάθε λάτρη της υπαίθρου που αναζητά την περιπέτεια – είτε μόνος του, είτε με παρέα. Η κατηγορία Sport προέρχεται από το αγωνιστικό DNA που χαρακτηρίζει τη Yamaha: αδρεναλίνη και επιδόσεις για τους πιο ανταγωνιστικούς οδηγούς – ξεκινώντας από τους νεότερους και φτάνοντας μέχρι τους πιλότους που ονειρεύονται το Ντακάρ.

Για το 2023 όλη η σειρά έχει νέα χρώματα και γραφικά που ανανεώνουν το στυλ στα περισσότερα άπω τα ATV της Yamaha, επίσης οι λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τις τεχνικές βελτιώσεις ειδικά στο νέο Wolverine® RMAX™2 1000 LE (Limited Edition)!

Οχήματα Utility: #DRIVENBYRESULTS

Η σειρά οχημάτων με κίνηση στους δύο και τους τέσσερις τροχούς για το 2023, διαθέτει νέα χρώματα και γραφικά που προσφέρουν ανανεωμένη εμφάνιση σε αυτά τα κλασικά χρηστικά οχήματα. Η σειρά περιλαμβάνει τα παρακάτω πρακτικά και αξιόπιστα οχήματα .

Viking EPS

Το Viking σχεδιάστηκε για να είναι το απόλυτο τριθέσιο, χρηστικό όχημα με δυνατότητα να αντιμετωπίσει ακόμα και τα πιο δύσκολα εδάφη. Με ροπάτο κινητήρα 686 κ.εκ., καθώς και με κίνηση κατ’ επιλογή 2WD/4WD και ανατρεπόμενη καρότσα που μπορεί να μεταφέρει φορτία έως και 272 κιλών.

Οικογένεια Kodiak 700

Το ευέλικτο Kodiak 700 προσφέρει εκτός δρόμου δυνατότητες και χειρισμό ακριβείας. Διαθέτει τον κινητήρα 686 κ.εκ. που με τα χαρακτηριστικά απόδοσης του είναι ιδανικός για ρυμούλκηση, ακόμα και στα πλέον δύσκολα εδάφη. Είναι εξοπλισμένο με εύχρηστες σχάρες μεταφοράς, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σύστημα μετάδοσης κίνησης 2WD/4WD και βαρούλκο.

Η εκδοσή Kodiak 700 EPS έχει πρόσθετο εξοπλισμό που περιλαμβάνει το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διεύθυνσης (EPS) και σύστημα μετάδοσης κίνησης On-Command® 2WD/4WD με μπλοκέ διαφορικό.

Οικογένεια Kodiak 450

Το Kodiak 450 έχει αρκετή ισχύ για να κινηθεί με άνεση ακόμα και στις πιο δύσκολες διαδρομές, χάρη στον δυνατό κινητήρα 421 κ.εκ., ο οποίος παράγει άφθονη, γραμμική ροπή στις χαμηλές στροφές.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της βασικής έκδοσης περιλαμβάνει σύστημα μετάδοσης 2WD/4WD On-Command, σχάρες εμπρός και πίσω για μεταφορά μεγάλων φορτίων και μπροστινό βαρούλκο WARN VRX 25.

Η έκδοση Kodiak 450 EPS έχει επιπλέον, Ηλεκτρικό Σύστημα Διεύθυνσης (EPS) και μπλοκέ διαφορικό.

Οχήματα Leisure: #DRIVENBYFREEDOM

Η σειρά των Leisure ATV και Side-by-Side της Yamaha είναι προσανατολισμένη στην διασκέδαση και την αναζήτηση της περιπέτειας. Από τις βόλτες του Σαββατοκύριακου σε γνωστές η νέες διαδρομές μέχρι και πολυήμερες εξορμήσεις.

Οικογένεια Wolverine® RMAX™ 1000

Τα off-road οχήματα της οικογένεια Wolverine® RMAX™ 1000 συνδυάζουν τις επιδόσεις του κορυφαίου για την κατηγορία κινητήρα 999 κ.εκ. με δυναμικό στυλ και μοναδική εμφάνιση. Η σειρά Wolverine RMAX 1000 διατίθεται με τέσσερα καθίσματα, διατίθεται όμως και σε έκδοση με δύο καθίσματα.

Νέο για το 2023  Wolverine® RMAX™2 1000 LE

Το Wolverine® RMAX™2 1000 SE του 2022 ήταν ήδη πολύ καλά εξοπλισμένο με ελαστικά Maxxis® Carnivore™ και με ενσωματωμένο βαρούλκο. Το νέο Wolverine® RMAX™2 1000 LE διαθέτει όλα τα προηγούμενα άλλα προχωρά ένα βήμα παραπέρα, με τα αμορτισέρ Intelligent Quick Switch (iQS) της Fox® με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ρύθμιση της ανάρτησης που επιτρέπει την αλλαγή της λειτουργία της με το πάτημα ενός κουμπιού στο καντράν, από πολύ σκληρή για σπορ οδήγηση, σε πιο μαλακή για ξεκούραστη οδήγηση.

Το 2-θέσιο leisure Side-by-Side Wolverine® RMAX™2 1000 είναι εξοπλισμένο με τον κορυφαίο για την κατηγορία υγρόψυκτο κινητήρα 999 κ.εκ. με δύο παράλληλους κυλίνδρους και 2ΕΕΚ,  προηγμένη, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, σχεδιασμένη με γνώμονα την άνεση και ανατρεπόμενη καρότσα με υδραυλική υποβοήθηση. Η έκδοση Wolverine® RMAX™2 1000 SE (Special Edition) έχει πρόσθετο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ελαστικά 30” Maxxis Carnivore σε ίδιου χρώματος τροχούς με ζάντες beadlock, βαρέως τύπου βαρούλκο WARN® VRX45 (~2,000 κιλά), εντυπωσιακό χρωματικός συνδυασμός Special Edition με βαφή πλαισίου και καμπίνας που ταιριάζει απόλυτα με την ειδικής κοπής και ραφής επένδυση των καθισμάτων.

Το 4-θέσιο leisure Side-by-Side Wolverine® RMAX™4 1000 είναι επίσης εξοπλισμένο με τον κινητήρα των 999 κ.εκ. αλλά χάρη στην 4θέσια διαμόρφωση προσφέρει εκπληκτική άνεση στο εσωτερικό, με ασφαλή και άνετα καθίσματα με ψηλή πλάτη.

Οικογένεια Wolverine® 850

Η σειρά Wolverine® 850 προσφέρει εντυπωσιακή ροπή, σε συνδυασμό με εξαιρετικά επίπεδα ευελιξίας σε όλα τα εδάφη. Το Wolverine 850 διατίθεται σε τετραθέσια έκδοση με καθίσματα με ψηλή πλάτη, τα οποία φιλοξενούν άνετα τέσσερις ενήλικες και μπορούν να αναδιπλωθούν για αύξηση του χώρου αποσκευών. Διατίθεται επίσης σε διθέσια έκδοση με κοντό μεταξόνιο. Είναι ένα όχημα έτοιμο να κάνει το κάθε ταξίδι, μια περιπέτεια που μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Το βασικό μοντέλο της οικογένειας το Wolverine® 850 είναι εξοπλισμένο με δικύλινδρο παράλληλο κινητήρα 850 κ.εκ. που προσφέρει άφθονη ισχύ σε όλο το φάσμα λειτουργίας του. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι το On-Command® 2WD/4WD με μπλοκέ διαφορικό, οι αναρτήσεις είναι με piggyback αμορτισέρ και τα ελαστικά Dirt Commander 27″ σε τροχούς αλουμινίου. Η έκδοση Wolverine® X4 850 έχει επιπλέον πίσω αμορτισέρ με δυνατότητα αυτόματης εξισορρόπησης και ρύθμιση για 4 άτομα και φορτίο με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ piggy-back της KYB.

Οικογένεια Grizzly

Το θρυλικό Grizzly είναι ένα ανθεκτικό, μικρών διαστάσεων όχημα εκτός δρόμου με δυνατότητες που σας δίνουν την ελευθερία να εξερευνήσετε τα πλέον δύσκολα περιβάλλοντα. Είτε στο δρόμο, είτε στο δάσος και τα βουνά, το ευέλικτο Grizzly με τον δυνατό κινητήρα MKII 686 κ.εκ. και το ανθεκτικό πλαίσιο θα είναι ο αξιόπιστος σύντροφος στις περιηγήσεις σας.

Το Grizzly 700 EPS έχει σύστημα μετάδοσης κίνησης On-Command® 2WD/4WD με μπλοκέ διαφορικό, αυτόματη μετάδοση Yamaha Ultramatic® CVT, ανεξάρτητη, ρυθμιζόμενη ανάρτηση με μεγάλη διαδρομή και τροχούς αλουμινίου 12″ με ελαστικά Maxxis 26″

Οχήματα Sport: #DRIVENBYVICTORY

Από τις πρώτες σπορ περιπέτειες των νεαρών οδηγών, μέχρι και την κατάκτηση κορυφαίων θέσεων στο Ντακάρ, τα Sport οχήματα της κατηγορίας ATV και Side-by-Side έχουν σχεδιαστεί για όσους είναι #DRIVENBYVICTORY. Η εμπειρία της Yamaha Motor στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων εγγυάται υψηλές επιδόσεις και αυθεντική “αγωνιστική” οδήγηση εκτός δρόμου.

Τα mini-ATV YFZ50 και YFM90R είναι τα οχήματα εισόδου στη σειρά Sport, για τους νεότερους αναβάτες #DRIVENBYFUN. Παράλληλα είναι εύκολα στη συντήρηση, απλά στη χρήση και προετοιμάζουν την επόμενη γενιά off-road αγωνιζόμενων.

Τα μοντέλα YFZ450R και YFZ450R SE της μεσαίας κατηγορίας, απευθύνονται στους φίλους των αγώνων και υπόσχονται ανταγωνιστικές επιδόσεις από την πρώτη μόλις στιγμή που θα περάσουν τη γραμμή εκκίνησης. Το αγωνιστικών προδιαγραφών YFM700R SE είναι ένα αυθεντικό αγωνιστικό ATV, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άφθονες εκκρίσεις αδρεναλίνης, ανεξάρτητα από το έδαφος.

Τα καταπληκτικά μοντέλα YXZ1000R Side-by-Side έχουν την υψηλότερη ισχύ και τις πιο εντυπωσιακές προδιαγραφές στην κατηγορία Sport: Συναρπαστικά οχήματα που κατασκευάστηκαν για να κερδίζουν αγώνες, όπως το Ράλι Ντακάρ του 2021, οπου η Camelia Liparoti και η συνοδηγός της Annett Fischer με το YXZ1000R τους, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στην κατηγορία T3.1 .

Οικογένεια YXZ1000R

Κατασκευασμένα για να κυριαρχούν και για να αγωνίζονται για νίκες, τα Side-by-Side YXZ1000R ανεβάζουν τους εκτός δρόμου αγώνες και τις επιδόσεις στο επόμενο επίπεδο. Αυτά τα οχήματα είναι τα μοναδικά, πραγματικά αγωνιστικά Side-by-Side με χειροκίνητο σειριακ κιβώτιο ταχυτήτων. Απευθύνονται σε οδηγούς αγώνων που θέλουν να ανακαλύψουν τις πραγματικές δυνατότητές τους για την κατάκτηση της νίκης.

Το κορυφαίο YZX1000R είναι εξοπλισμένο με 3-κύλινδρο, 4-χρονος, υγρόψυκτο κινητήρας 998 κ.εκ. με 2ΕΕΚ και κόκκινη περιοχή που ξεκινά στις 10.500 σ.α.λ.! Η ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ FOX® εμπρός και πίσω προσφέρει κορυφαία άνεση και κράτημα σε όλα τα εδάφη.

Η έκδοση YXZ1000R SS έχει σειριακό μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων με όπισθεν και μοχλό αλλαγής ταχυτήτων Sport-Shift για απόλυτο έλεγχο, ηλεκτρικό τιμόνι, για μεγάλη ακρίβεια με λιγότερη προσπάθεια και θέση οδήγησης σε στυλ μαχητικού αεροσκάφους με πίνακα οργάνων αυτοκινήτου.

Μοντέλα Sport ATV

Τα μεσαία μα Sport ATV μοντέλα YFM700R SE, YFZ450R SE και YFZ450R σχεδιάστηκαν για σπόρ οδήγηση.

Το YFZ450R φοράει τον αγωνιστικών προδιαγραφών και υψηλής απόδοσης, 4-χρονος κινητήρας 450 κ.εκ., αμορτισέρ piggyback με 3 ρυθμίσεις για χειρισμό ακριβείας, δύο δίσκους μπροστά, και δίσκο wave πίσω και ειναι το πρώτο ATV στην κατηγορία του με μονόδρομο συμπλέκτη (slipper)

Το YFM700R SE (Special Edition) φοράει τον δικύλινδρο κινητήρα 686 κ.εκ. αγωνιστικών προδιαγραφών με ψεκασμό καυσίμου, έχει εμπρός και πίσω αμορτισέρ τύπου piggyback της KYB με διπλή συμπίεση και μονή ρύθμιση επαναφοράς, μεγάλα μπροστινά ελαστικά 22″ και ειδικός εκκεντροφόρος και χαρτογράφηση καυσίμου αγωνιστικών προδιαγραφών

Μοντέλα Youth Sport ATV

Τα Youth Sport ATV έχουν μικρό μέγεθος, αλλά προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις και μια σειρά χαρακτηριστικών που θα περίμενε να βρει κάποιος σε μεγαλύτερα μοντέλα της Yamaha.

Το YFZ50 είναι ένα μικρών διαστάσεων ATV για παιδιά ηλικίας 6-9, ιδανικό για την πρώτη γνωριμία με την οδήγηση ATV, επίσης ειναι εξοπλισμένα με βίδα ρύθμισης γκαζιού για ρύθμιση της ταχύτητας από τους γονείς

Το YFM90R έχει πλήρως αυτόματη μετάδοση CVT, ηλεκτρική μίζα, μετάδοση με αλυσίδα και φυσικά περιοριστή γκαζιού.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο