Q-ELECTRIC

Kia EV9: Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia

kia-ev9-i-ilektriki-navarchida-tis-kia-662977

To νέο Kia EV9 συνδυάζει την SUV ταυτότητα με κομψό στυλ EV για να αναδιαμορφώσει τα δεδομένα της ηλεκτρικής εποχής.

Η Kia προχώρησε σήμερα στην αποκάλυψη τόσο της εξωτερικής όσο και της εσωτερικής σχεδίασης του νέου EV9, του πρώτου της ηλεκτρικού SUV με 3 σειρές καθισμάτων. Το νέο EV9 συνδυάζει το τολμηρό στυλ και την εκλεπτυσμένη κομψότητα, ενώ αντιπροσωπεύει ένα κομβικό βήμα προς τον στόχο της εταιρείας να γίνει ένας πάροχος βιώσιμων λύσεων στον τομέα της κινητικότητας.

Η τολμηρή και σίγουρη οπτική παρουσία του EV9 είναι εμπνευσμένη από τη σχεδιαστική φιλοσοφία “Opposites United” της Kia, η οποία αξιοποιεί τη δημιουργική ένταση που προκύπτει από τις αποκλίνουσες αξίες της φύσης και του νεωτερισμού για να προσφέρει ένα αρμονικό σύνολο. Οι σχεδιαστές της Kia έχουν συνδυάσει έναν μοναδικό συνδυασμό κομψών, γλυπτών σχημάτων και διεκδικητικής γεωμετρίας για να προσφέρουν ένα εντυπωσιακά σύγχρονο αλλά και γαλήνιο SUV.

«Το Kia EV9 ανοίγει νέους δρόμους, στοχεύοντας στον επαναπροσδιορισμό των προτύπων σχεδιασμού, συνδεσιμότητας, χρηστικότητας και περιβαλλοντικής ευθύνης», δήλωσε ο Karim Habib, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Kia Global Design Center. «Το Kia EV9 προσφέρει στους πελάτες μια εξαιρετικά υψηλής ποιότητας πρόταση και μια φρέσκια προοπτική EV στον τομέα των οικογενειακών SUV. Αυτή η νέα τυπολογία οχημάτων προσφέρει ενστικτώδεις εμπειρίες και εξαιρετική άνεση όχι μόνο για τον οδηγό, αλλά και για όλους τους επιβάτες, μέσω της καινοτόμου χρήσης του χώρου, της τεχνολογίας και σχεδίου».

Εξωτερική σχεδίαση: ανοίγοντας νέους δρόμους για τη μελλοντική σχεδίαση ηλεκτρικών SUV

Με γνώμονα τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας “Opposites United”, οι σχεδιαστές της Kia προσπαθούν να δημιουργήσουν οχήματα με πρωτοφανή οπτική απήχηση. Συγκεκριμένα, ο πυλώνας της ιδεολογίας “Bold for Nature”, που εμπνέει τον συνδυασμό στοιχείων από τον φυσικό και τον υλικό κόσμο, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εξωτερικού σχεδιασμού του EV9. Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα που συνδυάζει αβίαστα μια αναμφισβήτητη αύρα στιβαρής ικανότητας για όλες τις συνθήκες, με τη γαλήνια ηρεμία ενός εξελιγμένου EV που ανοίγει νέους δρόμους για μελλοντική σχεδίαση ηλεκτρικών SUV.

Το μπροστινό μέρος του EV9 διαθέτει απλές καθαρές γραμμές και επιφάνειες αμαξώματος, που αποπνέουν σιγουριά, διαύγεια και ηρεμία. Τονίζεται από το “Digital Pattern Lighting Grille” και τους εντυπωσιακούς κάθετους προβολείς, το χαρακτηριστικό “Digital Tiger Face” του EV9 προσδίδει μια οραματική και φουτουριστική εμφάνιση και αίσθηση. Το Digital Tiger Face διαθέτει δύο ομάδες μικρών λαμπτήρων στο αμάξωμα δίπλα σε κάθε προβολέα. Τα πρωτοποριακά φώτα ημέρας “Star Map LED” του EV9 δημιουργούν μια νέα εμπειρία φωτισμού και προσφέρουν ένα εκλεπτυσμένο κινούμενο μοτίβο φωτισμού που θα υποδηλώνει το Digital Tiger Face της Kia για τα μελλοντικά μοντέλα EV της μάρκας.

Σχηματισμένο σε μια πολυγωνική σχεδιαστική γλώσσα, το πλευρικό προφίλ του EV9 συνδυάζει αβίαστα μια ισχυρή και αδιαμφισβήτητη ταυτότητα SUV με εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση. Δυναμικές τριγωνικές δομές φτερών και ιδιαίτερα έντονοι γεωμετρικοί θόλοι των τροχών συνδυάζονται με το σώμα της ατράκτου, ενοποιώντας τα πολυγωνικά στοιχεία σε μια συνεκτική δομή που παρουσιάζει μια αποφασιστική εμφάνιση. Οι λαβές των θυρών και η κωνική πίσω γραμμή οροφής δίνουν μια αίσθηση ομαλής και αποτελεσματικής κίνησης.

Στο πίσω μέρος του οχήματος, οι απλές, καθαρές γραμμές της πόρτας του χώρου αποσκευών, οι οποίες περιγράφονται κομψά από τα λεπτά πίσω φώτα που διαθέτουν την ίδια σχεδίαση με αυτών στο μπροστινό μέρος, ενώ αντικατοπτρίζουν περαιτέρω την ισχυρή και σίγουρη στάση του EV9.

Εσωτερικός σχεδιασμός: νέες μορφές χώρου, άνεσης και εμπειρίας για όλους τους επιβάτες

Η σχεδιαστική φιλοσοφία “Opposites United” της Kia και ο πυλώνας “Technology for Life” διασφαλίζει πως η εταιρεία εστιάζει μονάχα στις τεχνολογίες και η καινοτομίες που προωθούν τις διαισθητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων και μηχανών – πραγματοποιώντας νέες δυνατότητες κινητικότητας. Αυτές οι αξίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του εσωτερικού του EV9, αφού έδωσαν τη δυνατότητα στους σχεδιαστές της Kia να δώσουν προτεραιότητα στον χώρο, την άνεση και την τεχνολογία για όλους τους επιβάτες, αναθεωρώντας τι μπορεί να προσφέρει ένα οικογενειακό SUV.

Χτισμένο στην ηλεκτρική παγκόσμια αρθρωτή πλατφόρμα (E-GMP) της Kia, το μακρύ μεταξόνιο, η χαμηλή γραμμή ζώνης και η εντελώς επίπεδη αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων του EV9 έχουν διευκολύνει τη δημιουργία γενναιόδωρου χώρου για όλους τους επιβάτες να συνδέονται και να χαλαρώνουν με άνεση σε στυλ lounge και στις τρεις σειρές των θέσεων. Προσφέρεται σε εξαθέσια και επταθέσια μοντέλα, ενώ η Kia απαθανάτισε τα σχόλια των οικογενειών για να αξιολογήσει τις διαμορφώσεις και τα χαρακτηριστικά καθισμάτων για να διασφαλίσει ότι το EV9 προσφέρει ίσο χώρο, άνεση και εμπειρία για όλους τους επιβάτες χωρίς να εστιάζει όλη του την προσοχή στον οδηγό.

Οι επιβάτες που κάθονται στην πρώτη και στη δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορούν ταυτόχρονα να ξαπλώσουν τα καθίσματα τους για να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν όταν το EV9 φορτίζει. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να περιστραφούν κατά 180 μοίρες, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να αλληλεπιδρούν με αυτούς που κάθονται στην τρίτη σειρά. Τα καθίσματα της τρίτης σειράς προσφέρουν επίσης ποτηροθήκες και σημεία φόρτισης για φορητές συσκευές.

Σε όλη την ευρύχωρη, ελαφριά, ευάερη καμπίνα, το EV9 ενσωματώνει μια κομψά απλή, κορυφαίας ποιότητας, εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη σχεδιασμό. Το ανοιχτό, πλωτό πανοραμικό ταμπλό εκτείνεται από το τιμόνι μέχρι το κέντρο του οχήματος. Δύο οθόνες αφής 12,3 ιντσών ενσωματωμένες με μία οθόνη τμήματος 5 ιντσών βελτιώνουν την ψηφιακή εμπειρία, προσφέροντας αβίαστο έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος και διασφαλίζοντας ότι η χρήση φυσικών κουμπιών διατηρείται στο ελάχιστο.

Η κεντρική κονσόλα είναι εξοπλισμένη με άφθονες επιλογές αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρύχωρης θήκης που βρίσκεται στη βάση της. Οι πόρτες της κεντρικής κονσόλας έχουν σχεδιαστεί για να προσθέτουν στη συνολική φινέτσα του εσωτερικού χώρου.

Η οθόνη υψηλής ευκρίνειας, οθόνη πλοήγησης και τηλεματικής (AVNT) του EV9 δημιουργεί μια πλούσια και καθηλωτική εμπειρία. Ενισχύει την ικανότητα των επιβατών να αλληλεπιδρούν και να αλληλεπιδρούν απρόσκοπτα με τον ψηφιακό κόσμο. Κάτω από την οθόνη AVNT, μια σειρά από κουμπιά αφής κρυφού τύπου παρέχει λειτουργία start/stop μαζί με AVNT και έλεγχο θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC).

Επικείμενη παγκόσμια πρεμιέρα: Το Kia EV9, εδώ για να αναδιαμορφώσει τον τρόπο που κινούμαστε

Το Kia EV9 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στα τέλη Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Kia θα αποκαλύψει όλες τις πληροφορίες για τα προϊόντα και θα ανοίξει την παγκόσμια καμπάνια με το σλόγκαν, «Είμαστε εδώ για να αναδιαμορφώσουμε τον τρόπο που κινούμαστε».

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο