STYLE

Bugatti με διπλό… Tourbillon έναντι $340.000!

bugatti-me-diplo-tourbillon-enanti-340-000-719918

Έχει το όνομα, έχει την χάρη, έχει και V16 «λειτουργικό» κινητήρα: Το ρολόι που παρήχθη σε συνεργασία της Bugatti με την Jacob & Co.

Να εξασκήσουμε λίγο την γαλλική προφορά μας. To «Tourbillon» προσφέρεται ως «Tουγ-μπι-γιόν» και εδώ και λίγες ημέρες τα όνομα αυτό έχει γίνει viral λόγω φυσικά της παρουσίασης του ομώνυμου νέου hyper car από την Bugatti.

Πέραν του αυτοκινήτου όμως, η Bugatti παρουσίασε επίσης και ένα ρολόι με το ίδιο όνομα και όπως θα περίμενε κανείς, δεν πρόκειται για κάτι απλό, φθηνό και ανεμπνευστό. Το Bugatti Tourbillon Watch, κατασκευάστηκε από τον οίκο Jacob & Co., που ειδικεύεται στα κοσμήματα και στα ρολόγια πολυτελείας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το 2020 είχε επίσης παρουσιαστεί ένα ρολόι, εμπνευσμένο από την Chiron, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει στους καταλόγους της Jacob & Co. και μάλιστα σε αρκετές εκδόσεις που διαφέρουν στον διάκοσμο (πολύτιμα πετράδια και άλλα τέτοια… φθηνά). Ηταν μάλιστα αυτό το ρολόι που δημιούργησε πρόβλημα… επισκεψιμότητας στον επίσημη ιστοσελίδα της Bugatti μετά την παρουσίαση της Tourbillon, για λόγους που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Επιστρέφοντας όμως στο νέο ρολόι που παρουσιάστηκε, αυτό ονομάζεται απλά Bugatti Tourbillon. Δεν είναι σωστό. Κανονικά θα έπρεπε να ονομάζεται Bugatti Tourbillon – Tourbillon αν και η αλήθεια είναι ότι θα θύμιζε προστατευόμενο είδος και όχι ένα ρολόι πολυτελείας. Ο λόγος είναι ότι «Tourbillon», τουγ-μπι-γιόν όπως είδαμε στην αρχή του άρθρου, ονομάζεται ένας μηχανισμός στην ωρολογοποιία που βελτιώνει την ακρίβεια. Όποιο ρολόι και αν τον φέρει, είναι Tourbillon, ακριβώς όπως και οποιοδήποτε αυτοκίνητο φέρει υπερτροφοδότη, είναι turbo.

Όπως και να έχει, το Bugatti Tourbillon ρολόι, φέρει ένα περίβλημα τιτανίου σε σχήμα επιμηκυμένου πεντάγωνου στην κορυφή του οποίο φιγουράρουν τρεις μηχανισμοί. Ο κεντρικό και μεγαλύτερος σε διαστάσεις, είναι το ρολόι το οποίο δεν έχει συνηθισμένη διάταξη (σιγά μην είχε…). Συγκεκριμένα, τόσο ο ωροδείκτης όσο και ο λεπτοδείκτης, διαγράφουν τόξα 270 μοιρών και όταν φτάσουν στο τέρμα τους, επιστρέφουν αμέσως στην αρχική θέση για να αρχίσουν ξανά την δεξιόστροφη πορεία τους. Για τον λεπτοδείκτη αυτό συμβαίνει κάθε μια ώρα, για τον ωροδείκτη, κάθε 12 ώρες.

Ο αριστερός μηχανισμός, είναι το Tourbillon δηλαδή αυτή η κινούμενη διάταξη που λειτουργεί με την ίδια λογική του εκκρεμούς, βελτιώνοντας όπως ήδη αναφέρθηκε την ακρίβεια. Το δεξί ρολόι, αφορά στα αποθέματα ενέργειας του V16 κινητήρα. Του ποιου; Ναι, στο ρολόι υπάρχει ενσωματωμένη μια μινιατούρα του V16 κινητήρα της Tourbillon (του αυτοκινήτου) με τον στρόφαλο και τα πιστόνια του. κομπλέ.

Το πιο ωραίο στοιχείο, είναι ότι με το πάτημα ένα κουμπιού στην κορώνα του ρολογιού, ο V16 περιστρέφεται για 20 δευτερόλεπτα και οι δείκτες στο δεξί ρολόι δείχνουν τα αποθέματα ενέργειας που απομένουν για ενεργοποιήσεις. Εντάξει, δεν είναι και για χόρταση.

Με τα $ 340.000 που κοστίζει το Βugatti Tourbillon πάντως, αγοράζει κανείς κανονικό αυτοκίνητο με V πολυκύλινδρο κινητήρα και εκτός από το να τον χαζεύεις, μπορείς να πας και καμία βόλτα.  Βέβαια, το συγκεκριμένο ρολόι, το οποίο θα κατασκευαστεί σε 250 αντίτυπα, δεν απευθύνεται σε όλους εμάς που σκεπτόμαστε με αυτό τον πρακτικό τρόπο…

Όλες οι ειδήσεις

Αυτή είναι η νέα Bentley Continental GT των 782 ίππων

Τι κατασκεύαζαν γνωστές εταιρείες πριν καταπιαστούν με τα αυτοκίνητα;

Δοκιμάζουμε το υβριδικό MG3: Επαναπροσδιορισμός του Value For Money

 

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο