STYLE

Η Designworks της BMW σχεδιάζει τον Πύργο Forbes στην Αίγυπτο

i-designworks-tis-bmw-schediazei-ton-pyrgo-forbes-stin-aigypto-690616

Ο πύργος αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη που συντελείται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το στούντιο καινοτομίας του BMW Group, γνωστό και ως Designworks, επιλέχθηκε από την Magnom Properties, την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, ως συνεργάτης στη δημιουργία μιας συναισθηματικά συναρπαστικής σχεδίασης για την πρόσοψη του νέου Διεθνούς Πύργου Forbes (Forbes International Tower) στην Αίγυπτο.

Η ιδέα πίσω από το όραμα των αρχιτεκτόνων Adrian Smith + Gordon Gill για το κτίριο ύψους 230 μέτρων ήταν να πετύχουν μια μοναδική στο είδος της σύγχρονη συνύπαρξη μεταξύ της αρχιτεκτονικής και του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα της Designworks θα ενσωματώσει στο σχεδιασμό χαρακτηριστικά όπως η αντανάκλαση, ο φωτισμός και η ψηφιακή διάδραση για να δημιουργήσει μια αρμονική αλληλεπίδραση μεταξύ του πύργου, του περιβάλλοντος και των ενοίκων και επισκεπτών του κτιρίου.

Η Designworks θα αναλάβει επίσης το σχεδιασμό ενός απρόσκοπτου ταξιδιού του χρήστη σε όλα τα φυσικά και ψηφιακά σημεία επαφής του πάρκου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Για το project αυτό, η ομάδα θα αξιοποιήσει τη διαδικασία σχεδιασμού εμπειριών του BMW Group, η οποία επικεντρώνεται στις ανάγκες του πελάτη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Magnom Properties, Maged Marie, σχολιάζει: «Η συνεργασία με την Designworks ευθυγραμμίζεται πλήρως με το όραμά μας για τη δημιουργία μιας απολύτως εξαιρετικής εμπειρίας που ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες για να δώσει στους επισκέπτες μία εντελώς νέα αίσθηση του κτιρίου, τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό».

Ο επιχειρηματικός πύργος των 55 ορόφων, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Forbes, θα αποτελέσει μέρος της νέας διοικητικής και οικονομικής ζώνης του Καΐρου. Με συνολικό εμβαδόν πάνω από 100.000 m2, θα θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τη βιώσιμη αρχιτεκτονική. Πρωταρχικός στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί το αποτύπωμα άνθρακα του κτιρίου και να επιτευχθούν οι υψηλότερες πιστοποιήσεις οικολογικής κατασκευής.

«Το BMW Group ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που διέθετε τον δικό του υπεύθυνο για την προστασία του περιβάλλοντος και σήμερα, η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της εταιρείας, πολύ πέρα από το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Holger Hampf, επικεφαλής της Designworks. «Ως θυγατρική του BMW Group, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στο σχεδιασμό του Διεθνούς Πύργου Forbes. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο σχεδιασμός υψηλής ποιότητας μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς των πελατών, προωθώντας πιο υπεύθυνες δράσεις».

Ο Διεθνής Πύργος Forbes στην Αίγυπτο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2027. Περισσότεροι αντίστοιχοι εμπορικοί πύργοι σχεδιάζονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο