TOP NEWS

Ο Δακτύλιος φρέναρε την κίνηση και αύξησε την ταχύτητα

o-daktylios-frenare-tin-kinisi-kai-afxise-tin-tachytita-625626

Αύξηση της μέσης ταχύτητας κατά 17% και μείωση των καθυστερήσεων κατά 20% παρατηρείται από τα πρώτα στατιστικά στοιχεία της εφαρμογής του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την παρουσίαση της Περιφέρειας Αττικής και του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, η εικόνα στο οδικό δίκτυο εντός Δακτυλίου το διάστημα 4-15/10, δηλαδή προ μέτρου, και 22/11-3/12 μετά το μέτρο είναι σημαντικά βελτιωμένη. Συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί αύξηση της μέσης ταχύτητας 17% και μείωση των καθυστερήσεων 20%. Παράλληλα, καταγράφεται αύξηση 1,5% των εισερχόμενων οχημάτων.

Οσον αφορά την αύξηση της μέσης ταχύτητας εντός του Δακτυλίου, στη Βασιλίσσης Αμαλίας σημειώνεται 64%, στην Καλλιρρόης (κέντρο) 39%, στη Βουλιαγμένης (κέντρο) 29%, στη Βασιλίσσης Σοφίας (κέντρο) 23% και στη Συγγρού (κέντρο) 18,5%.

Αποκλίσεις όμως παρουσιάζονται ανάλογα με τις ημέρες και ώρες. Για παράδειγμα, η μέση ταχύτητα είναι αυξημένη το πρωί της Δευτέρας κατά 27%, ενώ το πρωί της Πέμπτης 33%. Αντίστοιχα το απόγευμα της Δευτέρας είναι στο 17%, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης στο 9%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, για τις μεγαλύτερες λεωφόρους της Αθήνας προκύπτει για παράδειγμα στη Λ. Κηφισού διέρχονται περίπου 100.000 οχήματα /ημέρα, ενώ σημειώνονται περί τα 4 περιστατικά την ημέρα (ατυχήματα-αυτοκίνητα που χαλάνε ή ξεμένουν από βενζίνη). Στη Λ. Ποσειδώνος, από την άλλη, υπάρχει μεγάλη συχνότητα ατυχημάτων ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.

Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του Κέντρου Διαχείρισης της Κυκλοφορίας με στόχο την καλύτερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής παρουσιάστηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο ετών λειτουργίας του νέου σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

«Στην πιο δύσκολη περίοδο για την κυκλοφορία στην Αττική με 2.300.000 οχήματα να κυκλοφορούν πλέον στο Λεκανοπέδιο, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και τους δήμους, θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για την ομαλή και ασφαλή διαχείριση της κυκλοφορίας», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας η οδική ασφάλεια είναι προτεραιότητα.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο