MOTORSPORT

F1 Bahrain GP 2022: Super Leclerc Super Ferrari

f1-bahrain-gp-2022-super-leclerc-super-ferrari-633401

Διαθέτοντας ένα μονοθέσιο που στρίβει σαν τρένο και διαθέτει και τον ισχυρότερο κινητήρα, ο Charles Leclerc παρέδωσε μαθήματα οδηγικού μεγαλείου στον Max Verstappen, ενώ ο Carlos Sainz με τη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε το θρίαμβο του Μαρανέλο, σε ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της Scuderia Ferrari.

του Σπύρου Πέττα

Ο Leclerc ήταν απλά μεγαλειώδης και δεν έκανε το παραμικρό λάθος, αντέχοντας στην μερικές φορές ασφυκτική πίεση του Verstappen, καθώς αντάλλαξαν μετά το δεύτερο πιτ στοπ θέση τρεις φορές με τον Μονεγάσκο να “μην μασάει μια”. Μετά το δεύτερο γύρο πιτ στοπ ο Μονεγάσκος δεν είχε πρόβλημα να ελέγξει τον Ολλανδό και τότε ήλθε ένα αχρείαστο Safety Car που έδωσαν οι νέοι έφοροι (αντικέστησαν τον Michael Masi) με στόχο να ρίξουν αλατοπίπερο στον αγώνα και ενδεχομένως και να στερήσουν τη νίκη από τη Ferrari.

Και σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή ο Μονεγάσκος έπαιξε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τον παγκόσμιο πρωταθλητή και δεν είχε πρόβλημα να τον ελέγξει. Λίγο αργότερα ο Sainz προσπέρασε για τη δεύτερη θέση τον Ολλανδό που αντιμετώπιζε πρόβλημα με το τιμόνι του και κατόπιν εγκατέλειψε, όπως δείχνουν όλα από αντλία βενζίνης.

Τη βραδιά για τη Red Bull έκανε χειρότερη και η έτερη εγκατάλειψη του Perez στον τελευταίο γύρο από αντλία βενζίνης επίσης, που επέτρεψε στη μη ανταγωνιστική Mercedes να αναρριχηθεί στις θέσεις 3-4, με τον Hamilton να επιβάλλεται του ομοστάβλου του George Russell. Αξιοσημείωτη ήταν η πέμπτη θέση του Kevin Magnusen με την αναγεννημένη Haas του μεγάλου Ιταλού σχεδιαστή Simone Resta.

Όσον αφορά τη θριαμβεύτρια Ferrari F1-75 το σασί της οποίας σχεδίασε ο Enrico Cardile και την αεροδυναμική της οποίας επιμελήθηκε το επιτελείο του David Sanchez προέκυψε ότι τα ψυγεία της είναι κεκλιμένα. Στο πίσω μέρος του δαπέδου έκαναν την εμφάνισή τους εγκοπές στο στιλ της McLaren, ενώ πολλή δουλειά έχει γίνει στην πίσω ανάρτηση πάνω στη σχεδίαση της οποίας έδωσαν τεχνογνωσία τεχνικοί που ήλθαν από τη Mercedes. Ο διαχύτης ή ακροφύσιο, τέλος, είναι ενιαίου σώματος.

Και η F1-75 διαθέτει και τον ισχυρότερο κινητήρα, έναν κινητήρα που σχεδίασε ο Wolf Zimmerman, ένας τεχνικός που αξίζει το βάρος του σε χρυσάφι. Στον εν λόγω κινητήρα φέρεται ότι έχει διαχωρίσει το turbo από τον συμπιεστή και έχει βάλει τον τελευταίο στην εισαγωγή, μια λύση με χωροταξικά οφέλη και οφέλη απόδοσης – μια λύση επιτομή της μηχανολογίας.

Και έπεται συνέχεια στη… “Monza των πόλεων” στο σιρκουί της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο