MOTOTYPOS

Jetpack Speeder: Ιπτάμενη μοτοσικλέτα, όπως στο Star Wars [βίντεο]

jetpack-speeder-iptameni-motosikleta-opos-sto-star-wars-vinteo-494001

Για την ιπτάμενη μοτοσικλέτα Jetpack Aviation Recreational Speeder, η οποία είναι σε θέση να πετάξει σε ύψος ακόμα και 4.500 μ., διατίθενται άμεσα 2 εκατ. δολάρια για την εξέλιξη ενός πρωτότυπου μοντέλου της.

Εντυπωσιαζόσασταν πάντοτε από ιπτάμενα μέσα, που έχουν φουτουριστική σχεδίαση; Τότε θα μπορούσατε να είστε ο ιδανικός υποψήφιος για την απόκτηση μίας -από τις συνολικά 20- ιπτάμενης μοτοσικλέτας. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δυνατότητα διάθεσης 380.000 δολαρίων Η.Π.Α. Στους «ψαγμένους» παρατηρητές, πάντως, θα έχει κάνει σίγουρα εντύπωση πως στην ιστοσελίδα της Jetpack μπορεί να δει κανείς μόνο animation και σκίτσα από το εν λόγω προϊόν. Από την άλλη, όμως, αυτό είναι λογικό, αφού το Speeder δεν υφίσταται ακόμη.

Αν και, λοιπόν, το Speedster δεν υπάρχει ακόμη, η Jetpack έχει προχωρήσει στην παραγωγή σακιδίων πλάτης, αλλά και στην ανακοίνωση των πρώτων τεχνικών χαρακτηριστικών του. Αξίζει να σημειωθεί πως, πέρα από τις 20 μονάδες, που προορίζονται για ιδιώτες, θα υπάρξουν επιπλέον «κομμάτια» για τις υπηρεσίες Α’ βοηθειών, το στρατό κτλ. Λέγεται, δε, πως οι εκδόσεις για το κοινό θα εφοδιάζονται με τέσσερις τουρμπίνες, ενώ για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας με πέντε.

Σε περίπτωση βλάβης μίας τουρμπίνας, το Speedster είναι σε θέση να ίπταται και με τρεις! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το σύστημα ελέγχου φροντίζει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη σταθερότητα. Σε επίπεδο επιδόσεων, η… ιδιωτική έκδοση μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 100 χλμ./ώρα, ενώ αυτή του στρατού και των Α’ βοηθειών μπορεί να «πιάσει» ακόμα και τα 240 χλμ./ώρα! Χάρη και στο βάρος, που φτάνει σχεδόν τα 100 κιλά, το Speeder θα είναι σε θέση να ίπταται μεταξύ 10 και 22 λεπτών. Το μέγιστο ύψος πτήσης ανακοινώθηκε στα 4.500 μ. Η ιπτάμενη μοτοσικλέτα της Jetpack θα σταθεροποιείται από σύστημα “fly-by-wire”. Ωστόσο, η εταιρεία δε γνωστοποίησε αν θα εφοδιάζεται με -έστω και μερικώς- αυτόνομες λειτουργίες υποβοήθησης, π.χ. για την προσγείωση ή σε περιπτώσεις ανάγκης. Όσον αφορά τα καύσιμα, η Jetpack ανακοίνωσε πως θα είναι κηροζίνη ή diesel.

Απαιτούμενη προκαταβολή: 10.000 δολάρια

Τουλάχιστον στις Η.Π.Α., για το… Ι.Χ. Speeder δεν απαιτείται κάποιο δίπλωμα πιλότου. Αντιθέτως, για την… επαγγελματική έκδοση “Experimental” χρειάζεται. Όπως και να ‘χει, ακόμα κι αν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές συνεχίζουν να έχουν απορίες για τα do’s και τα don’t’s, οφείλουν πάνω απ’ όλα να γνωρίζουν, πως η Jetpack ζητά κατά την προπαραγγελία προκαταβολή, ύψους 10.000 δολαρίων. Μην πείτε, όμως, πως η εταιρεία είναι φιλάργυρη, αφού στην τιμή συμπεριλαμβάνονται, πέραν του Speeder, ένα σκουφάκι, ένα T-shirt, ένα μπρελόκ και μια μινιατούρα του.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο