VIDEOS

Το Rimac Nevera θέτει χρόνο-ρεκόρ …κατά τύχη

to-rimac-nevera-thetei-chrono-rekor-kata-tychi-619372

Μαζί με την παρουσίαση του νέου της μοντέλου, η Rimac μαζί με τον CEO της, Mate Rimac, έφερε το Nevera σε ένα drag strip, με σκοπό να ανταγωνιστεί την ισχυρότερη Ferrari παραγωγής αυτή η στιγμή, την SF90 Stradale των 1.000 ίππων.

Το κτηνώδες Rimac Nevera αποδίδει 1.914 ίππους και 2.360Νm ροπής, καθώς εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό. Ζυγίζει 2.150 κιλά, ενώ κοστίζει περίπου 2.000.000€!

Δίπλα του, η πανίσχυρη Ferrari, φαίνεται …ήπια. Χρησιμοποιεί έναν twin-turbo V8 4 λίτρων, μαζί με μερικούς ηλεκτροκινητήρες. Έτσι, αποδίδει συνολικά 1.000 ίππους και 800Nm ροπής, με βάρος 1.770 κιλών.  Και τα δύο αυτοκίνητα είναι τετρακίνητα.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, το Rimac Nevera, πέρα από το γεγονός ότι νίκησε άκοπα την Ferrari, και όταν δεν την οδηγούσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, σημείωσε χρόνο ρεκόρ για τα αυτοκίνητα παραγωγής στα 400 μέτρα (1/4 mile), με το χρονόμετρο να σταματά στα 8.62 δευτερόλεπτα. Το ρεκόρ είναι ανεπίσημο, καθώς δεν επιβεβαιώθηκε απο πολλαπλές συσκευές, αλλά η διαφορά από τον ανταγωνισμό είναι τεράστια. Η Bugatti Chiron ολοκληρώνει την ίδια απόσταση σε 9.4 δευτερόλεπτα, ενώ η Porsche 918 Spyder σε 9.7 δευτερόλεπτα.

Μετά το ρεκόρ, αποφάσισαν να δοκιμάσουν και τα φρένα του hypercar, το οποίο παρά το βάρος του, κατάφερε να σταματήσει σε μικρότερη απόσταση από την Ferrari.

www.carwow.co.uk

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο