VIDEOS

Οι διαφημίσεις αυτοκινήτων του φετινού Super Bowl

oi-diafimiseis-aftokiniton-tou-fetinou-super-bowl-631985

Το Super Bowl αποτελεί τον κορυφαίο αγώνα για το Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο. Στον φετινό αγώνα, οι Cincinnati Bengals και οι Los Angeles Rams «πολέμησαν» για τον πολυπόθητο τίτλο.

Με εκατομμύρια θεατές, τα διαφημιστικά διαλείμματα του Super Bowl είναι εντυπωσιακές, με τις εταιρείες να πληρώνουν αστρονομικά ποσά για να παρουσιάσουν τα προιόντα τους. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν λείπουν από το «γλέντι», με μερικές πολύ δημιουργικές καμπάνιες.

Παρακάτω, οι καλύτερες -και οι χειρότερες- διαφημίσεις του Super Bowl LVI.

BMW iX – Δίας & Ήρα 

Σε αυτή τη διαφήμιση, ο Arnold Schwarzenegger και η  Salma Hayek απαντούν σε μία …περίεργη ερώτηση: Πως θα πέρναγε τη σύνταξή του ένα ζευγάρι θεών του Ολύμπου; Όπως φαίνεται, μετακομίζοντας στο Palm Springs και ζώντας την …βαρετή ζωή των θνητών. Ευτυχώς, τη διάθεσή τους ανεβάζει η νέα BMW iX, που ταιριάζει απόλυτα στον Δία, τον θεό του κεραυνού.

Chevrolet Silverado – The Sopranos

15 χρόνια μετά το διαβόητο τελευταίο επεισόδιο της σειράς The Sopranos, ο γιός και η κόρη του Don του New Jersey επανενώνονται. Η διαφήμιση αναδημιουργεί τις σκηνές ανοίγματος της γνωστής σειράς, μόνο που αυτή τη φορά η Meadow Soprano οδηγεί το αμιγώς ηλεκτρικό Chevrolet Silverado (ένα pick-up που διατίθεται στην Αμερικανική Αγορά).

General Motors – Dr EV-il

Σε αυτή τη διαφήμιση, ο Dr. Evil (από την ταινία Austin Powers) έχει αναλάβει την General Motors, και πιο συγκεκριμένα τις προσπάθειες του εξηλεκτρισμού της εταιρείας. Όταν αναγνώρισε πως η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι πιο «κακή» για τον πλαντήτη από αυτόν, αποφάσισε να σώσει τον κόσμο, πριν τον …κατακτήσει. Η GM σχεδιάζει να προσφέρει 30 διαφορετικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην γκάμα της μέχρι το 2025, αλλά δεν γνωρίζουμε αν κάποιο από αυτά θα εξοπλίζεται με …ακτίνες λέηζερ!

Hyundai Ioniq 5 – H ιστορία της εξέλιξης

Σας έχει συμβεί ποτέ να παραγγείλετε ένα νέο αυτοκίνητο και να χρειαστούν …εκατομμύρια χρόνια για να το παραλάβετε; Η Hyundai πιστεύει πως η αναμονή αξίζει, εάν πρόκειται για το Ioniq 5. Έτσι λοιπόν, η διαφήμιση μας παρουσιάζει όλη την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Kia EV6 – Το ρομποτικό σκυλάκι

Στην «ευαίσθητη» διαφήμιση της ΚΙΑ, ένα γλυκό, ρομποτικό σκυλάκι αναζητεί το σπίτι του. Κυνηγώντας έναν οδηγό που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενός EV6, το σκυλί τον προλαβαίνει, αλλά έχει εξαντληθεί (έχουν αδειάσει οι μπαταρίες του). Ευτυχώς, ο νέος του ιδιοκτήτης χρησιμοποιεί την λειτουργία φόρτισης του αυτοκινήτου του, για να …φορτίσει το νέο τετράποδο φίλο του.

Nissan – “Thrill Driver”

Καθώς οι διαφημίσεις του Super Bowl είναι εξωφρενικά ακριβές, η Nissan αποφάσισε να παρουσιάσει το σποτ ‘Thrill Driver’, μία σύντομη παραγωγή με προδιαγραφές ταινίας Holywoood. Σε πολλές σκηνές, ο Eugene Levy οδηγεί το νέο Nissan Z, στον δρόμο του για μία πρεμιέρα ταινίας. Καθώς οδηγεί, πολλοί άλλοι αστέρες του σινεμά εμφανίζονται δίπλα του. Όταν φτάσουν στην πρεμιέρα, όλοι οι σταρ εισέρχονται στο νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ariya.

Polestar – ‘Χωρίς συμβιβασμούς’

Η Polestar είχε μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο φετινό Super Bowl. Χωρίς εκρήξεις και σταρ του κινηματογράφου, ακόμη και χωρίς ειδικά εφέ. Αντίθετα, βλέπουμε λήψεις της σιλουέτας του Polestar 2, σε συνδυασμό με μία σειρά δηλώσεων – μερικές από τις οποίες αποτελούν άμεση επίθεση στον ανταγωνισμό της μάρκας. Εκφράσεις όπως οι «όχι Dieselgate» και «δεν θα κατακτήσουμε τον Άρη» απευθύνονται ευθέως στη Volkswagen και την Tesla, αντίστοιχα.

Η παραπάνω κίνηση θα καταλήξει είτε σε πωλήσεις, είτε σε …μηνύσεις, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε πως ήταν τολμηρή.

Toyota – ‘Brothers’

Η Toyota παρουσίασε δύο διαφορετικές διαφημίσεις στον φετινό αγώνα. Η πρώτη, ονομάζεται “Brothers” και δείχνει την ιστορία των Καναδών παραολυμπιακών αθλητών Brian McKeever και Robin McKeever.  Ο Brian έχασε την όραση του όταν ήταν 19 ετών και ο μεγάλος του αδερφός τον στήριξε και τον βοήθησε να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της χώρας. Η Toyota επέλεξε μια αληθινή ιστορία για να εμπνεύσει τους θεατές της να «ξεκινήσουν το αδύνατο».

Toyota Tundra – ‘Οι Joneses’

Η δεύτερη διαφήμιση της Toyota έχει μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Επικεντρώνεται στο Tundra (ένα pick-up που διατίθεται στην Αμερικανική Αγορά), ενώ τέσσερις διάσημοι “Joneses”, οι Tommy Lee, Rashida, Leslie και Nick (Jonas), παίρνουν μέρος σε έναν παλιομοδίτικο cross-country αγώνα.  Αντιμετωπίζουν ερήμους και χιονισμένες βουνοκορφές, προσφέροντας ένα εξαιρετικό θέαμα με τα τέσεερα pick-up τους.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο