ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι γίνεται μέσα σε ένα ελαστικό;

anarotithikate-pote-ti-ginetai-mesa-se-ena-elastiko-706867

Για να λύσει αυτή την απορία, κάποιος έβαλε μια κάμερα Gopro μέσα σε ένα ελαστικό για να καταγράψει τι γίνεται όταν το αυτοκίνητο κινείται.

Το τι συμβαίνει μέσα σε ένα ελαστικό αυτοκινήτου όταν το τελευταίο οδηγείται είναι κάτι που λίγοι γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι έχουν αναρωτηθεί. Το βίντεο του καναλιού Warped Perception στο Youtube έρχεται να λύσει αυτό το μυστήριο, τοποθετώντας μια κάμερα μέσα σε ελαστικό, επιτρέποντάς μας να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει.

ελαστικό

Παρακολουθώντας το βίντεο μπορούμε να δούμε μερικές μικρές μπίλιες να στριφογυρνούν μέσα στο ελαστικό, σκοπός των οποίων είναι να βοηθούν τον τροχό να ισορροπεί όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει. Αυτά ονομάζονται βαράκια ζυγοστάθμισης και είναι φτιαγμένα από πλαστικό ή γυαλί.

Και ενώ κάποιοι γνωρίζουν για τα βαράκια ζυγοστάθμισης, το να τα βλέπεις εν δράσει ενώ το αυτοκίνητο οδηγείται σε πραγματικές συνθήκες είναι κάτι πρωτόγνωρο. Τα βαράκια ζυγοστάθμισης μας βοηθούν να δούμε τα αποτελέσματα της φυγόκεντρου δύναμης μέσα στο ελαστικό και αιωρούνται όταν το αυτοκίνητο κινείται με μικρή ταχύτητα, αλλά μένουν κολλημένα στο ελαστικό όταν αυτό επιταχύνει, ακόμα κι άμα πέσει σε κάποια λακκούβα.

Όλες οι ειδήσεις

Θα απαγορεύσει η ΕΕ την επισκευή αυτοκινήτων άνω των 15 ετών;

To Audi A3 ανανεώνεται και καλωσορίζει τη νέα έκδοση Allstreet

Η νέα Porsche Taycan Turbo GT «σαρώνει» σε Laguna Seca και Nürburgring

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο