ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ανατροπή με τα τέλη κυκλοφορίας – Πότε θα ξεκινήσουμε να τα πληρώνουμε με τον μήνα

anatropi-me-ta-teli-kykloforias-pote-tha-xekinisoume-na-ta-plironoume-me-ton-mina-654856

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Τα τέλη με τον μήνα θα τεθούν σε εφαρμογή, όπως όλα δείχνουν, από την 1η Απριλίου 2023 με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο οδεύει προς τη Βουλή. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για τις ρυθμίσεις χρεών, την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωση στο αγροτικό πετρέλαιο.

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Πότε ξεκινά η πληρωμή με τον μήνα

Με την αλλαγή, χιλιάδες φορολογούμενοι θα μπορούν από την 1η Απριλίου 2023 να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, πληρώνοντας με το μήνα. Για την άρση ακινησίας του οχήματος διάρκειας ενός μήνα, καταβάλλεται το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για 2 μήνες καταβάλλονται τα 2/12 των τελών, για 3 μήνες καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ.. Διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Έτσι, εάν ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου με ετήσια τέλη 120 ευρώ, προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για παράδειγμα τον Απρίλιο, θα πληρώσει 10 ευρώ.

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο