ΧΡΗΣΤΙΚΑ

H Ford κατασκεύασε αναπηρικό αμαξίδιο με 3D Printer

h-ford-kataskevase-anapiriko-amaxidio-me-3d-printer-678331

Μηχανικοί που εργάζονται για την Ford ανέπτυξαν ένα αναπηρικό καρότσι για να βοηθήσουν την κίνηση των σκυλιών με απώλεια κινητικότητας.

Συγκεκριμένα οι μηχανικοί εργάζονται με την  Ford Μεξικού και αφιέρωσαν αρκετές ώρες για να σχεδιάσουν το αναπηρικό καρότσι που πρόκειται να εκτυπωθεί με 3D printer οπουδήποτε και δωρεάν. Η Ford αποκαλεί το αναπηρικό αμαξίδιο P Raptor και έχει σχεδιαστεί να τους βοηθά τους σκύλους να ενταχθούν στην πιο ισχυρή οικογένεια στην αυτοκινητοβιομηχανία την Performance. Το νέο αναπηρικό αμαξίδιο έχει σχεδιαστεί με αρκετά μεγάλους τροχούς για να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε οποιοδήποτε έδαφος, όπως και το F-150 Raptor.

Το αμαξίδιο διαθέτει μπλε οβάλ σήμα μπροστά και προβολείς που βοηθούν τους σκύλους να περιηγούνται στο περιβάλλον τους τη νύχτα. Επιπλέον, μπορεί να έχει ηλεκτρικούς κινητήρες εγκατεστημένους τροχούς για να μειώσει την καταπόνηση του σκύλου. Εν τω μεταξύ, για να έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους σκύλους, οι τροχοί μπορούν να πάνε μπροστά ή στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Έχει επίσης σχεδιαστεί για να φιλοξενεί σκύλους που έχουν όλα τους τα άκρα, αλλά δεν μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος τους.

Ένα μόνο P-Raptor έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε πολλά μεγέθη σκύλων αφού διαθέτει ρυθμιζόμενες ζώνες. Δεδομένου ότι είναι επίσης δωρεάν για τρισδιάστατη εκτύπωση, οι ιδιοκτήτες μπορούν να εισάγουν τις διαστάσεις του κατοικίδιου ζώου τους στον ιστότοπο καθώς κατεβάζουν το αρχείο σχεδίασης για να ταιριάζει τέλεια.

«Ο στόχος της χρήσης τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο P-Raptor, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο τύπος εκτύπωσης έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και το κόστος έχει μειωθεί αισθητά, καθιστώντας το πιο προσιτό προϊόν», δήλωσε ο Santiago Muleir, Μηχανικός Ανάπτυξης Προϊόντων.

Η Ford Μεξικού δήλωσε ότι το P-Raptor θα είναι διαθέσιμο σύντομα και μόλις εκτυπωθεί είναι πάρα πολύ εύκολο να κατασκευαστεί.

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο