ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Πώς βάζω αλυσίδες χιονιού στο αυτοκίνητο [βίντεο]

kakokairia-pos-vazo-alysides-chioniou-sto-aftokinito-vinteo-656751

Πώς βάζω αλυσίδες χιονιού: Πώς βάζω αλυσίδες στο αυτοκίνητο σε περίπτωση που χρειαστεί;

Τι πρέπει να γνωρίζετε όμως εάν χρειαστεί να κινηθείτε και πρέπει να βάλετε αλυσίδες χιονιού; Πώς θα βάλετε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αλυσίδες χιονιού τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Δηλαδή στον πίσω άξονα στα πισωκίνητα οχήματα και στον εμπρός άξονα στα προσθιοκίνητα. Στους εμπρός τροχούς τοποθετούνται και στα τετρακίνητα οχήματα.

Με τις αλυσίδες, η ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 30 χιλιόμετρα/ώρα. Οδηγώντας με τις αλυσίδες, θα πρέπει να κάνετε προσεκτικές κινήσεις, καθότι μπορεί οι κινητήριοι τροχοί να έχουν μεγαλύτερη πρόσφυση λόγω των αλυσίδων, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τους υπόλοιπους τροχούς.

Τέλος, οι σωστά τοποθετημένες αλυσίδες πρέπει να δείχνουν και να είναι «τεντωμένες».

 

Πώς βάζω αλυσίδες στο αυτοκίνητο; – Δείτε το βίντεο

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Θα σκεπάσει με χιόνια την Ελλάδα η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα ”ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ” (”BARBARA”) στη χώρα μας από την Κυριακή (05/02/2023).

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Χιονοπτώσεις

Α) Την Κυριακή (05/02/2023) θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις

1. Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και η Χαλκιδική.

2. Πριν από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, ιδιαίτερα τη Βοιωτία και την Αττική. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και στα πεδινά αυτών των περιοχών.

3. Από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά – ημιορεινά κυρίως των κεντρικών και βόρειων Κυκλάδων καθώς και της Κρήτης. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

4. Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.

Β) Τη Δευτέρα (06/02/2023) κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Γ) Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από την Κυριακή (05/02/2023) αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ενώ από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο από τη Δευτέρα το πρωί οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν εκ νέου σε όλο το νομό.

Δ) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

 

 

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο