ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κουμπί ανακύκλωσης αέρα: Πότε το χρησιμοποιούμε;

koubi-anakyklosis-aera-pote-to-chrisimopoioume-674443

Ενώ στα περισσότερα οχήματα υπάρχει το κουμπί ανακύκλωσης αέρα, πολλοί από εμάς δεν είμαστε σίγουροι πότε να το χρησιμοποιήσουμε.

Η σύντομη απάντηση είναι: Η ανακύκλωση αέρα θα πρέπει να χρησιμοποιείται το καλοκαίρι και όχι τον χειμώνα. Αλλά γιατί;

Το εν λόγω κουμπί ανακυκλώνει τον αέρα που βρίσκεται στο εσωτερικό της καμπίνας αντί να τραβάει καθαρό αέρα από έξω. Τις καλοκαιρινές μέρες που η ζέστη μπορεί να βαρέσει… κόκκινο, αν δεν ανακυκλώνουμε τον πιο δροσερό αέρα που βρίσκεται στην καμπίνα, το A/C τραβάει ζεστό αέρα από έξω και προσπαθεί να τον κρυώσει. Για αυτό τον λόγο η χρήση της ανακύκλωσης αέρα μπορεί να κάνει το εσωτερικό της καμπίνας πιο δροσερό γρηγορότερα, μειώνοντας ταυτόχρονα τη φθορά στο σύστημα A/C.

Ωστόσο, στην περίπτωση που το αυτοκίνητό μας ήταν για ώρες παρκαρισμένο στον ήλιο, καλύτερα να κατεβάσουμε τα παράθυρα και να απενεργοποιήσουμε το A/C για μερικά λεπτά μέχρι να απαλλαγούμε από τον ζεστό αέρα πριν ενεργοποιήσουμε την ανακύκλωση.

τέλη κυκλοφορίας

Επίσης, όταν «κολλάμε» στην κίνηση (χειμώνα/καλοκαίρι), είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε την ανακύκλωση αντί να τραβάμε αέρα από έξω ανάβοντας το A/C, μιας και αυτός θα είναι γεμάτος ρύπους και μονοξείδιο του άνθρακα από όλα τα άλλα αυτοκίνητα που βρίσκονται γύρω μας. Μελέτες δείχνουν πως η ανακύκλωση μπορεί να μειώσει κατά 20% τους ρύπους που καταλήγουμε να εισπνέουμε όταν είμαστε κολλημένοι στην κίνηση!

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο