ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τέλος οι δωρεάν διελεύσεις στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

telos-oi-dorean-dielefseis-sto-aerodromio-el-venizelos-672752

Μια δυσάρεστη έκπληξη αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες οι ταξιδιώτες και οι συνοδοί τους που επισκέπτονται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα.

Από τις 7 Ιουνίου έχουν τεθεί σε ισχύ μπάρες εισόδου στο αεροδρόμιο και η διέλευση για τα πρώτα δέκα λεπτά είναι δωρεάν.

Το κόστος μετά το πρώτο δεκάλεπτο είναι 5 ευρώ και η τιμή ανεβαίνει κλιμακωτά στη συνέχεια. Η διοίκηση του Ελευθέριος Βενιζέλος αποφάσισε ότι η χρέωση τιμολόγησης μετά το πρώτο εικοσάλεπτο να είναι 1 ευρώ ανά λεπτό και αν ο οδηγός ξεπεράσει τη μια ώρα παραμονής τότε το όχημα το παίρνει γερανός. Η πληρωμή γίνεται στην έξοδο, είτε με μετρητά, είτε με κάρτα, ενώ υπάρχει πάντα και η λύση του πάρκινγκ, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, όπου τη τιμολόγηση είναι φθηνότερη και το πρώτο εικοσάλεπτο παραμονής δωρεάν.

Η αλλαγή αυτή έγινε για να μην παρατηρείται συνωστισμός στο χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων.

Το αυξημένο κόστος επηρεάζει και τα βανάκια που εξυπηρετούσαν ταξιδιώτες καθημερινά από τους χώρους στάθμευσης εκτός αεροδρομίου καθώς πλέον η τρίτη διέλευση και παραμονή διάρκειας 10 λεπτών, εντός της ίδιας ημέρας, κοστίζει 5 ευρώ.

Βέβαια σε αυτοψία του autotypos.gr περνώντας από το σημείο, παρατηρήσαμε τρομακτικά αυξημένη κίνηση στο δρόμο που περνά μπροστά από το Sofitel και την είσοδο/έξοδο του χώρου στάθμευσης μικρής διαρκείας, αποτέλεσμα των «πονηρών» οδηγών που θέλουν να αποφύγουν κάποια χρέωση, σε περίπτωση που ο επιβάτης που περιμένουν καθυστερήσει, επιβαρύνοντας την είσοδο στο ξενοδοχείο.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο