ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

2024 VW T-Cross: Αναβαθμισμένο σχεδιαστικά και τεχνολογικά

2024-vw-t-cross-anavathmismeno-schediastika-kai-technologika-675762

Μετά από περίπου 4 χρόνια από την κυκλοφορία του T-Cross η Volkswagen αποφάσισε να ανανεώσει το SUV.

Η κορυφαία έκδοση R-Line πρόκειται να προσφέρεται σε 3 αποχρώσεις την Clear Blue, την Kings Red καθώς και την εντυπωσιακή Grape Yellow. Το Τ-Cross φέρει ορισμένες τροποποιήσεις στο μπροστινό του τμήμα όπως οι νέοι matrix LED προβολείς του που είναι μέρος του standard εξοπλισμού στις εκδόσεις Style και R-Line και προαιρετικά στην έκδοση Life. Oι προβολείς αυτοί συνδέονται με μια LED ράβδο που πλαισιώνει το σήμα της Volkswagen. Το προφίλ του SUV της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας παραμένει ωστόσο σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο.

Όσον αφορά το πίσω μέρος του T-Cross συναντάει κανείς τις εντυπωσιακές -σχήματος Χ- LED μονάδες φωτισμού και μια μεγάλη ράβδο πάλι τύπου LED. Το κάτω τμήμα του πίσω προφυλακτήρα έχει επίσης αναθεωρηθεί με μια ευρεία εισαγωγή αέρα στην R-Line έκδοση.

Όσον αφορά το εσωτερικό του νέου SUV οι αλλαγές είναι πιο εμφανείς καθώς το ταμπλό του έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και  τα πιο χαμηλής ποιότητας πλαστικά έχουν αντικατασταθεί με πιο μαλακά υλικά “σημαντικά υψηλότερης ποιότητας” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Volkswagen. Από τεχνολογικής άποψης, έχει αναβαθμιστεί σημαντικά καθώς ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι στο standard εξοπλισμό που το μέγεθός του κυμαίνεται από 8 έως 10 ίντσες ανάλογα με την έκδοση. Μια οθόνη αφής infotaintment διαστάσεων 8 ή 9 ιντσών βρίσκεται τοποθετημένη ψηλότερα με ενημερωμένο λογισμικό. Επιπλέον, τα χειριστήρια αφής για τον κλιματισμό έχουν επίσης αναθεωρηθεί. Τέλος , το μικρό SUV  είναι προαιρετικά διαθέσιμο με το σύστημα Travel Assist ADAS.

 

Το νέο T-Cross έχει εξαιρετικά πρακτικό χαρακτήρα αφού διαθέτει μεγάλο χρόνο αποσκευών ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 385-455 λίτρα.

Το T-Cross στηρίζεται στην ίδια πλατφόρμα αρχιτεκτονικής με το Polo supermini, τηνMQB-A0. H γκάμα κινητήρων είναι η ίδια με αυτήν της τρέχουσας έκδοσης, χωρίς να περιλαμβάνει ωστόσο ηλεκτροκινητήρες όπως αρκετοί αντίπαλοί του. Πιο αναλυτικά προσφέρεται με super turbo τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1 λίτρου TSI απόδοσης 94 ή 114 ίππων καθώς και με έναν αρκετά πιο ισχυρό superturbo τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων TSI απόδοσης 148 ίππων. Η ισχύς μεταδίδεται στο T-Cross μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 ταχυτήτων ή ενός χειροκίνητου 6 ταχυτήτων ή μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου DSG 7 ταχυτήτων που διατίθενται  standar στην πιο ισχυρή έκδοση.

 

 

 

Το νέο T-Cross έχει προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο πρώτο τρίμηνο του 2024, με τις προπωλήσεις να ξεκινούν το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο