ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ford Fiesta: Το μικρό best seller που εντυπωσιάζει

ford-fiesta-to-mikro-best-seller-pou-entyposiazei-566086

Πως μπορείς να βελτιώσεις ακόμη περισσότερο, ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του; Φυσικά, κάνοντάς το πιο ασφαλές και οικονομικό, χωρίς να θυσιάζεις την οδηγική ευχαρίστηση και τις επιδόσεις του.

Advertisement

Οι τεχνολογίες ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού εντυπωσιάζουν. Το Fiesta, το μικρό best seller της Ford, βρίσκεται πλέον στην έβδομη γενιά του και εξοπλίζεται με κάθε νέα τεχνολογία της εταιρείας για την ολοκληρωμένη ασφάλεια των επιβατών και την βέλτιστη υποβοήθηση του οδηγού. Η ποιότητα της κατασκευής των νέων Ford επιβεβαιώνεται με την 8ετή εγγύηση που προσφέρει η εταιρεία για κάθε νέο αυτοκίνητο.

Ο σχεδιασμός του, οι γραμμές του και οι αναλογίες του, το κάνουν να ξεχωρίζει. Ο σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου αποτυπώνεται και στον εξωτερικό σχεδιασμό, ειδικότερα στις εκδόσεις ST και ST-Line, ενώ στις εκδόσεις εξοπλισμού Vignale και Titanium, υπογραμμίζεται η πιο “ώριμη” πλευρά του, με πολυάριθμες σημειακές αλλαγές.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας EcoBoost του ενός λίτρου (ο οποίος έχει βραβευθεί ως κινητήρας της χρονιάς 6 συνεχόμενες φορές) αποδίδει πλέον 140 ίππους, συνδυάζει τις δυνατές επιδόσεις μαζί με την οικονομική αποδοτικότητα με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 85 ίππους. Το σύστημα Start-Stop λειτουργεί ομαλά και ιδιαίτερα άμεσα, ενώ το κουμπί «Eco» στην κεντρική κονσόλα, παραμετροποιεί μία σειρά συστημάτων και ρυθμίσεων για την μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας του κινητήρα. Το κορυφαίο Fiesta ST αποδίδει 200 ίππους από έναν κινητήρα 1.5 λίτρου και είναι «στημένο» από την αγωνιστική ομάδα Ford Performance, προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις.

Εκεί που ξεχωρίζει όμως το μικρό hatchback, είναι ο τομέας της ασφάλειας. Η αξιολόγηση των 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP είναι μόνο η αρχή. Το Fiesta ενσωματώνει ένα σύνολο από προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους επιβάτες στην περίπτωση ατυχήματος, αλλά και το ίδιο το όχημα. Στα βασικά χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται το Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection, ένα σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών, και φυσικά το σύστημα SYNC 3 με λειτουργία Κλήσης Εκτάκτου Ανάγκης που σε περίπτωση ατυχήματος καλεί αυτόματα σε βοήθεια.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας είναι μόνο ένα μέρος των τεχνολογιών ασφαλείας του Fiesta. Εκτός από τους μετωπικούς αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, οι πλευρικοί αερόσακοι παρέχουν προστασία του θώρακα και έχουν σχεδιαστεί για να κατευθύνουν τον επιβάτη μακριά από τον χώρο πρόσκρουσης. Και για να…κοιμάστε ήσυχοι, το Fiesta διαθέτει κλειδαριές ασφαλείας με «διπλοκλείδωμα» και μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με εργοστασιακό συναγερμό, ο οποίος διαθέτει περιμετρική προστασία.

Οι τιμές για το νέο Fiesta ξεκινούν από 15.445€, ενώ για την διευκόλυνση των αγοραστών προσφέρονται ευέλικτα προωθητικά προγράμματα χρηματοδότησης “MyFiesta” που περιλαμβάνουν προνομιακούς όρους με προκαταβολή από 0%, επιτόκιο από 1% και διάρκεια αποπληρωμής έως και 84 μήνες.

Παράλληλα, και με δεδομένες τις συνθήκες λόγω της πανδημίας του Covid-19, η Ford έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια των πελατών της. Για κάθε νέο αυτοκίνητο που παραδίδεται από τις εκθέσεις των επισήμων εμπόρων Ford, ακολουθείται μία διαδικασία πολλαπλών σταδίων που περιλαμβάνει τον καθαρισμό και απολύμανση του αυτοκινήτου πριν την παράδοσή του στις εγκαταστάσεις του επίσημου εμπόρου, αλλά και πριν την παράδοσή του στον πελάτη. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες με ειδικό εξοπλισμό σε εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου με απολυμαντικό υγρό καθαρισμού.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ford Motor Ελλάς
car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο