TOP NEWS

Το νέο MINI Countryman έφτασε στην Ελλάδα

to-neo-mini-countryman-eftase-stin-ellada-613152

Το μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο μέλος της οικογένειας MINI ανεβάζει τον πήχη στους τομείς της διασκεδαστικής οδήγησης και της εξατομικευμένης φινέτσας με το αμίμητο στυλ της πολυτελούς Βρετανικής μάρκας.

Αισθητική ανανέωση, ελκυστικός νέος  εξοπλισμός και καινοτόμες τεχνολογίες αναβάθμισης λειτουργιών και συνδεσιμότητας προάγουν το κύρος του νέου MINI Countryman στην πολυτελή compact κατηγορία. Ο στιβαρός χαρακτήρας, το ευρύχωρο, ευέλικτο εσωτερικό με πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων και το προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης ALL4 το καθιστούν ένα αναμφισβήτητα χαρισματικό όχημα παντός εδάφους που θέλεις να οδηγήσεις όχι μόνο σε καθημερινές διαδρομές αλλά και σε μακρινά ταξίδια περιπέτειας σε συνθήκες off-road.

Το προηγμένο πνεύμα του νέου MINI Countryman αντανακλάται σε μία plugin υβριδική έκδοση του μοντέλου καθώς και στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες MINI Connected. Επιπλέον, οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι περισσότερες από ποτέ με νέες προτάσεις προαιρετικού εξοπλισμού και τη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ ΜΙΝΙ. Με το νέο MINI Countryman, η παραδοσιακή Βρετανική μάρκα συνεχίζει την προσπάθεια κατάκτησης νέων target groups. Ακόμα και στην πρώτη γενιά του, το MINI Countryman ήταν πρωτοποριακό. Ως το πρώτο μοντέλο με εξωτερικό μήκος πάνω από τέσσερα μέτρα, μεγάλη πίσω πόρτα, πέντε καθίσματα και τετρακίνηση, έθεσε τις βάσεις για την πολύ επιτυχημένη πορεία της μάρκας στην πολυτελή compact κατηγορία. Το MINI Countryman συγκεντρώνει τώρα σχεδόν το 30% των νέων ταξινομήσεων της μάρκας σε όλο τον κόσμο.

Η νέα γενιά του μοντέλου προσφέρει αισθητά βελτιωμένη ευρυχωρία, ευελιξία και οδηγική άνεση. Επιπλέον, το MINI Countryman υπήρξε πρωτοπόρος υποστηρίζοντας το όραμα της μάρκας για μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, με το γνώριμο στυλ ΜΙΝΙ. Το plug-in υβριδικό μοντέλο MINI Cooper SE Countryman ALL4 (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,0 – 1,7 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής

ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,0 – 13,1 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 45 – 40 g/km) συνδυάζει επαναστατική απόδοση και σύστημα τετρακίνησης για υβριδικό όχημα και δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής διασκεδαστικής οδήγησης.

Εκτός από το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το νέο MINI Countryman διατίθεται με τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις κινητήρες diesel τελευταίας Τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo. Μέσα από την εξέλιξή τους, οι κινητήρες καλύπτουν ένα φάσμα ισχύος από 75 kW/102 hp έως 140 kW/190 hp (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,3 – 4,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 144 – 107 g/km) ενώ ήδη

συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d, που θα ισχύσει το 2021. Τέσσερις από αυτούς συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης ALL4, κατόπιν παραγγελίας.

Δυναμικό και χαρισματικό, με μοναδικές αναλογίες.

Χάρη στις μοναδικές αναλογίες του, το νέο MINI Countryman είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως το μεγαλύτερο μοντέλο της μάρκας. Η χαρακτηριστική δομή αμαξώματος MINI που αποτελείται από τρία τμήματα αποκτά ξεχωριστή ταυτότητα με την αποκλειστική γραμμή οροφής. Η όρθια φιγούρα του αυτοκινήτου και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος υποδηλώνουν ευρυχωρία, αντοχή και συναρπαστική οδική συμπεριφορά – στο δρόμο και εκτός δρόμου. Η εξωτερική εμφάνιση του MINI ALL4 και οι ράγες οροφής – που διατίθενται προαιρετικά – τονίζουν ακόμα περισσότερο την ευελιξία του νέου MINI Countryman. Από την άλλη, τα αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα εξωτερικά χαρακτηριστικά του προαιρετικού πακέτου John Cooper Works προσδίδουν έξτρα σπορ πινελιές.

Οι ακριβείς σχεδιαστικές παρεμβάσεις στο εμπρός τμήμα αναδεικνύουν το δυναμικό και χαρισματικό χαρακτήρα του νέου MINI Countryman. Η νέα δομή του προφυλακτήρα, που τώρα βάφεται εξ ολοκλήρου στο χρώμα του αμαξώματος, προσδίδει μία εικόνα αισθητικής καθαρότητας και ανώτερης ποιότητας στη συνολική εμφάνιση. Η ανανεωμένη εξαγωνική μάσκα, αδιάσειστο στοιχείο ταυτότητας MINI, περιβάλλεται από ένα λεπτό, μονοκόμματο χρωμιωμένο πλαίσιο. Η εισαγωγή αέρα διαιρείται από τρεις οριζόντιες μπάρες στο MINI One Countryman, το MINI Cooper Countryman, το MINI One D Countryman και το MINI Cooper D Countryman. Η

μάσκα του νέου MINI Cooper S Countryman και του νέου MINI Cooper SD Countryman υιοθετεί εξαγωγικό μοτίβο πλέγματος με ένα κόκκινο ‘S’ και μία χρωμιωμένη μπάρα.

Τα πάντα ορατά: προβολείς LED τώρα στάνταρ.

Με τη σχεδιαστική ανανέωση του εμπρός τμήματος προστέθηκαν προβολείς στο βασικό εξοπλισμό του νέου MINI Countryman: τώρα, η τελευταία έκδοση αυτών των φώτων υιοθετεί μία υψηλής ποιότητας σχεδίαση με έμφαση στην τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται. Οι χαρακτηριστικές, ελαφρώς ασύμμετρες στρογγυλεμένες γραμμές των προβολέων τονίζονται από μία συνεχή λωρίδα φωτός που λειτουργεί ως φως ημέρας και φλας. Το φλας που περιλαμβάνεται στη λειτουργική εμβέλεια των προβολέων LED φωτίζει τα πλαϊνά σημεία του δρόμου όταν το αυτοκίνητο αλλάζει κατεύθυνση. Ο στάνταρ εξοπλισμός του νέου MINI Countryman περιλαμβάνει επίσης προβολείς ομίχλης LED, με μία λωρίδα φωτός στο πάνω ημικύκλιο κάθε προβολέα ομίχλης που λειτουργεί ως φως στάθμευσης/θέσης.

Προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με μεταβλητή κατανομή δέσμης και λειτουργία matrix για τη μεγάλη σκάλα διατίθενται προαιρετικά. Εκτός από το φλας, παρέχουν επίσης φωτισμό στροφής, με αυτόματη προσαρμογή στις συνθήκες κυκλοφορίας και καιρού. Σε αστικές περιοχές όπου η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω καιρικών συνθηκών, η πλαϊνή περιοχή του δρόμου φωτίζεται πιο έντονα, ενισχύοντας το αμυδρό φως του φλας. Στον αυτοκινητόδρομο, υπάρχει δυνατότητα επιλεκτικής αύξησης της εμβέλειας της μεγάλης σκάλας. Επιπλέον, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED στο νέο MINI Countryman περιλαμβάνουν τώρα μία αυτόματη επιλεκτική λειτουργία μείωσης έντασης φωτισμού για τη μεγάλη σκάλα. Για το σκοπό αυτό, η μεγάλη σκάλα υποδιαιρείται σε τέσσερα τμήματα που ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και προσαρμόζονται στην κατάσταση της κυκλοφορίας σε ταχύτητες πάνω από 70 km/h. Μόλις η εμπρός κάμερα του νέου MINI Countryman ανιχνεύσει ένα αντίθετα ερχόμενο ή προπορευόμενο όχημα, ο χώρος που καταλαμβάνει το όχημα φωτίζεται με την ένταση της μεσαίας σκάλας, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα της μεγάλης σκάλας εξακολουθούν να φωτίζουν κανονικά το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου. Σε τέτοιες συνθήκες, η μεγάλη σκάλα matrix μπορεί να αυξήσει την εμβέλεια φωτισμού χωρίς να ‘τυφλώνει’ τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων

Σχεδιαστική ανανέωση για την πίσω ποδιά και φώτα LED με το μοτίβο της Βρετανικής σημαίας (Union Jack).

Με τη νέα σχεδίαση του προφυλακτήρα, η πίσω ποδιά συνεισφέρει με το δικό της τρόπο στην ιδιαίτερα δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση του νέου MINI Countryman. Τα κάθετα πίσω φώτα με χρωμιωμένο πλαίσιο προσθέτουν μία αποκλειστική πινελιά που παραπέμπει στις ρίζες της Βρετανικής μάρκας. Όλες οι λειτουργίες φωτισμού βασίζονται τώρα σε υψηλής ποιότητας τεχνολογία LED, στάνταρ, ενώ η δομή της πηγής φωτός αντιγράφει το μοτίβο της Βρετανικής σημαίας (Union Jack). Οι εντυπωσιακές γραμμές διαμορφώνουν ένα είδος σχεδιαστικής ταυτότητας για το αυτοκίνητο, τόσο την μέρα όσο και τη νύχτα.

Εσωτερικό: ευρυχωρία και περισσότερες ευκαιρίες εξατομίκευσης.

Το νέο MINI Countryman συνδυάζει ευελιξία στο δρόμο με ένα ευέλικτο εσωτερικό. Στο πίσω τμήμα διατίθενται τρία καθίσματα κανονικών διαστάσεων. Εναλλακτικά, η δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αύξηση της μεταφορικής ικανότητας. Με την αναδίπλωση του πίσω διαιρούμενου καθίσματος σε διάταξη 40 : 20 : 40, ο χώρος αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 450 σε 1.390 λίτρα. Η επιλεκτική εξατομίκευση του εσωτερικού ανάλογα με το προσωπικό στυλ έχει γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με την προσθήκη νέων επιλογών και με μία εξελιγμένη προϊοντική γκάμα. Οι δερμάτινες εκδόσεις Chester Indigo Blue και Chester Malt Brown προστέθηκαν στη σειρά επενδύσεων εσωτερικού. Η Colour Line για το κάτω τμήμα του πίνακα οργάνων και την επένδυση των θυρών, μέχρι πρότινος μεμονωμένη επιλογή, αποτελεί τώρα αναπόσπαστο στοιχείο του πακέτου δερμάτινων επενδύσεων που σχεδιάστηκε ώστε να είναι ασορτί με το σχετικό χρωματικό συνδυασμό.

Τα MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper SD Countryman και MINI Cooper SE Countryman ALL4 διατίθενται τώρα στάνταρ με επιφάνειες εσωτερικού σε Piano Black για το cockpit και τα πλαίσια λαβών των θυρών. Συνδυάζονται με διακοσμητικές λωρίδες σε British Oak dark. Μία νέα έκδοση της αποκλειστικής σειράς MINI Yours διατίθεται προαιρετικά για όλα τα μοντέλα. Το προαιρετικό MINI Yours Interior Style Shaded Silver αποπνέει μία σπορ αίσθηση. Αυτό επιτυγχάνεται συνδυάζοντας το φωτιζόμενο πλαίσιο του cockpit στην έκδοση Shaded Silver με πλαίσια λαβών θυρών σε Dark Silver και διακοσμητικές λωρίδες σε Hazy Grey.

Κινητήρες με βελτιστοποιημένη Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo και σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Με μία εκτενώς εξελιγμένη γκάμα κινητήριων συνόλων, το νέο MINI Countryman πετυχαίνει ακόμα καλύτερη ισορροπία μεταξύ διασκεδαστικής οδήγησης και κατανάλωσης καυσίμου. Εκτός από τη βελτιστοποίηση των εκπομπών CO2, έχουν μειωθεί οι εκπομπές και άλλων ρύπων με την εφαρμογή των σχετικών μέτρων – όπως φίλτρα σωματιδίων για βενζινοκινητήρες και SCR με ψεκασμό AdBlue για κινητήρες diesel. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εκδόσεις του νέου MINI Countryman συμμορφώνονται τώρα με το πολύ αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d. Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo χρησιμοποιείται στους 3-κύλινδρους βενζινοκινητήρες του νέου MINI One Countryman και του νέου MINI Cooper Countryman και στον 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα του νέου MINI Cooper S Countryman. Τώρα περιλαμβάνει πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή για βελτιστοποίηση της ψύξης των καυσαερίων και του συστήματος υπερτροφοδότησης.

Επίσης, η ψύξη του στροφαλοθαλάμου μπορεί να μειωθεί όταν οι απαιτήσεις περιορίζονται σε συνθήκες μερικού φορτίου μέσω μιας νέας δίοδης βαλβίδας ψύξης. Επιπλέον, ο άμεσος ψεκασμός του βενζινοκινητήρα λειτουργεί με μέγιστη πίεση που έχει αυξηθεί από 200 σε 350 bar. Όπως οι βενζινοκινητήρες, έτσι και οι κινητήρες diesel διαθέτουν νέα μίζα γεννήτρια βελτιστοποιημένης απόδοσης. Στους 3-κύλινδρους κινητήρες του νέου MINI One D Countryman και τους 4-κύλινδρους του νέου MINI Cooper D Countryman και του νέου MINI Cooper SD Countryman, η Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo αποτελείται από ένα σύστημα υπερσυμπίεσης με ανακυκλοφορία καυσαερίων και άμεσο ψεκασμό common rail (direct injection).

Το σύστημα υπερσυμπίεσης δύο σταδίων το οποίο μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ο ισχυρότερος diesel, βελτιστοποιεί τώρα την απόκριση του 4-κύλινδρου στο MINI Cooper D Countryman, με τα μπεκ να τροφοδοτούν καύσιμο στους θαλάμους καύσης με πίεση έως 2 500 bar. Το σύστημα τετρακίνησης ALL4 διατίθεται προαιρετικά και για τις τέσσερις εκδόσεις κινητήρων – στάνταρ χαρακτηριστικό στο plug-in υβριδικό μοντέλο. Το σύστημα τετρακίνησης ALL4 βελτιώνει αισθητά την ελκτική πρόσφυση, την οδηγική ευστάθεια και την ευελιξία. Εναλλακτικά, αντί της μετάδοσης ισχύος στους εμπρός τροχούς – σήμα κατατεθέν της μάρκας – το σύστημα αυτό διατίθεται προαιρετικά και για τις τέσσερις εκδόσεις κινητήρων του νέου MINI Countryman. Χάρη στον γρήγορο και ακριβή ηλεκτρικό έλεγχο, το σύστημα κατανέμει την ισχύ μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ανάλογα με τις ανάγκες, σε όλες τις οδικές και καιρικές συνθήκες.

Το νέο MINI Cooper SE Countryman ALL4 εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης σχεδιασμένο για υβριδικό μοντέλο, στάνταρ. Η λειτουργία του βασίζεται στην άριστα ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ ενός 3-κύλινδρου βενζινοκινητήρα που κατανέμει την ισχύ στους εμπρός τροχούς και ενός ηλεκτρικού, σύγχρονου μοτέρ που επενεργεί στους πίσω τροχούς. Οι δύο κινητήριες μονάδες αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 162 kW/220 hp. Η τελευταία τεχνολογία eDrive που διατίθεται για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του BMW Group περιλαμβάνει μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης με ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 9,6 kWh, παρέχοντας στο νέο MINI Cooper SE Countryman ALL4 μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία 55 – 61 χλμ. 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic transmission στάνταρ σε δύο ακόμα εκδόσεις.

Το νέο MINI Cooper SE Countryman ALL4 διατίθεται με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic στο βασικό εξοπλισμό του. Το MINI Cooper Countryman ALL4 και το MINI Cooper D Countryman ALL4 διατίθενται τώρα με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic στάνταρ, όπως και τα μοντέλα MINI Cooper S Countryman ALL4, MINI Cooper SD Countryman και MINI Cooper SD Countryman ALL4. Αυτό διατίθεται επίσης προαιρετικά για το MINI Cooper D Countryman. Για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις, ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic με διπλό μπλέκτη διατίθεται προαιρετικά αντί του στάνταρ, 6-τάχυτου μηχανικού.

Προαιρετικά, οι ισχυρότεροι βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες μπορούν επίσης να συνδυαστούν με 7-τάχυτο σπορ αυτόματο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, ή ένα 8-τάχυτο αυτόματο σπορ Steptronic. Αυτό επιτρέπει ταχύτατες αλλαγές σχέσεων και πιο δυναμική διαδικασία αλλαγής.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο