ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Nissan Qashqai (3η γενιά): Πρεμιέρα στις αρχές καλοκαιριού

nissan-qashqai-3i-genia-premiera-stis-arches-kalokairiou-617354

Φώτης Ραΐσης [email protected]

Παρουσιάστηκε η 3η γενιά του δημοφιλούς Nissan Qashqai που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην εγχώρια αγορά στις αρχές του καλοκαιριού. Η σειρά Qashqai πρωτοπαρουσιάστηκε το 2007 και μέσα σε 13 χρόνια έχει σημειώσει συνολικές πωλήσεις άνω των 3 εκατ. μονάδων.

Ιδιαίτερα δημοφιλές και στην ελληνική αγορά, το μικρομεσαίο SUV της Nissan αναμένεται να κερδίσει εκ νέου το στοίχημα των πωλήσεων καθώς η νέα σειρά έχει πολλά καινούργια στοιχεία να παρουσιάσει μαζί με μία νέα πλατφόρμα που μπορεί να υποστηρίξει την υβριδική τεχνολογία κινητήρων e-Power. Από την άλλη, οι εκδόσεις με κινητήρες diesel καταργούνται οριστικά από το portfolio του νέου Qashqai.

Σχεδιαστικά το νέο μοντέλο έχει δημιουργηθεί στο αντίστοιχο τμήμα της Nissan στην Ευρώπη με έδρα το Λονδίνο. Κάποια στοιχεία της εμφάνισης είναι αναγνωρίσιμα από το επίσης νέο Juke που προηγήθηκε, ενισχύοντας την κοινή εταιρική εικόνα όλων των νέων μοντέλων της Nissan. Σαφώς η ανανέωση ενός δημοφιλούς μοντέλου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πάντως, το νέο Qashqai δείχνει πιο επιβλητικό και δυναμικό με το αμάξωμα να έχει μεγαλώσει ελάχιστα και στους τρείς άξονες ενώ το συνολικό βάρος να έχει πέσει κατά περίπου 60 κιλά.

All-new Nissan Qashqai

Το εσωτερικό στο επίκεντρο

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην αναβάθμιση του εσωτερικού που έχει περισσότερες επιλογές επενδύσεων και βελτιωμένη εργονομία. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει για πρώτη φορά ασύρματη φόρτιση smartphone και τέσσερις θύρες USB. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πολυμέσων με περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας εξωτερικών συσκευών (έως 7 συνδέσεις πάνω στο σύστημα wi-fi του αυτοκινήτου). Μεταξύ άλλων, ο εξοπλισμός σε κάποιες εκδόσεις περιλαμβάνει ηχοσύστημα Bose με 10 ηχεία, head-up display 10,8 ιντσών, στο οποίο μπορούν να προβληθούν στο παρμπρίζ πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης κ.ά. Βελτιωμένα στοιχεία στο νέο Qashqai είναι η ορατότητα και η ευρυχωρία, ειδικά για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Τέλος και ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 74 λίτρα φθάνοντας συνολικά τα 504 λίτρα.

All-new Nissan Qashqai

Η νέα σειρά θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς. Η καινούργια πλατφόρμα CMF-C επέτρεψε επίσης τον εξηλεκτρισμό του 1.300αρη κινητήρα βενζίνης που πλέον συνδυάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 12V και αποδίδει 140 ή 158 ίππους. Βεβαίως, η μεγάλη είδηση στη γκάμα του νέου Qashqai είναι το ηλεκτρικό υβριδικό σύνολο με την ονομασία e-Power και ισχύ 190 ίππων. Το συγκεκριμένο σύστημα θα εφοδιάζει τα Qashqai νέας σοδειάς από το 2022.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Nissan Qashqai 1.3 Hybrid

Κινητήρας

  • 4κύλινδρος Turbo βενζίνης
  • Χωρητικότητα 1.332 κ.εκ.
  • Μέγιστη ισχύς 140 ίπποι στις 5.000 σ.α.λ.
  • Μέγιστη ροπή 204 Nm στις 1.600-3.500 σ.α.λ.

Μετάδοση

  • Κίνηση στους μπροστινούς τροχούς
  • Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

Διαστάσεις και Βάρος

  • Μεταξόνιο 2,540 μ.
  • Μήκος 4,425 μ.
  • Πλάτος 1,838 μ.
  • Ύψος 1,635 μ.
  • Πορτμπαγκάζ 504 λ.
car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο