ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τιμές και εξοπλισμός για το νέο Nissan Qashqai που έρχεται τον Αύγουστο

times-kai-exoplismos-gia-to-neo-nissan-qashqai-pou-erchetai-ton-avgousto-618960

Φώτης Ραΐσης

H υφιστάμενη σειρά Qashqai θα δώσει την σκυτάλη στη νέα 3η γενιά του δημοφιλούς SUV που θα είναι διαθέσιμη στο δίκτυο της Nissan στην Ελλάδα από τον ερχόμενο Αύγουστο.

Το πιο εμπορικό μοντέλο της Nissan, παρουσιάστηκε το 2007 και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει διεθνώς σε περίπου 5 εκατ. αντίτυπα. Στην εγχώρια αγορά, το Qashqai ήταν επί σειρά ετών το πρώτο σε πωλήσεις SUV στην κατηγορία του, με τις συνολικές πωλήσεις να ξεπερνούν τις 38.000 μονάδες.

Η νέα γενιά Qashqai προκύπτει σε όλες τις διαστάσεις μεγαλύτερη από την υπάρχουσα σειρά, συνεπώς είναι και πιο ευρύχωρη με τον χώρο αποσκευών να έχει μεγαλώσει κατά 50 λίτρα φθάνοντας συνολικά στα 436 λίτρα. Είναι ενδεικτικό πως ο χώρος των ποδιών για τους πίσω επιβάτες έχει διευρυνθεί κατά 28 χιλ. (συνολικά 608 χιλ.) ενώ έχει αυξηθεί το εσωτερικό πλάτος αλλά και ο «αέρας» για τα κεφάλια όλων των επιβατών.

Πλήρως εξελιγμένο σε συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης αλλά και με περισσότερες ψηφιακές λειτουργίες, το νέο Qashqai ενσωματώνει παράλληλα και τη νέα υβριδική τεχνολογία E-POWER η οποία θα ενσωματωθεί σε μοντέλα που θα εισαχθούν αργότερα. Αρχικά θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις με τον γνώριμο κινητήρα βενζίνης 1.3 DiG-T απόδοσης 140 ίππων. Ωστόσο, ο ίδιος κινητήρας θα προσφέρεται και με ένα ήπια υβριδικό σύστημα σε εκδόσεις με απόδοση 158 ίππων. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα επιβαρύνει μόλις με 22 κιλά το συνολικό απόβαρο του μοντέλου. Οι συμβατικές εκδόσεις απόδοσης 140 ίππων θα είναι αποκλειστικά 2κίνητες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Αντιθέτως, οι ήπια υβριδικές εκδόσεις των 158 ίππων θα προσφέρονται και με αυτόματο κιβώτιο X-Tronic αλλά και τετρακίνηση. Εκδόσεις με κινητήρες diesel δεν θα υπάρξουν με το νέο Qashqai.

Από την άλλη, η τεχνολογία E-POWER απαρτίζεται από μία συστοιχία μπαταριών υψηλής απόδοσης, έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων μεταβλητής συμπίεσης 157 ίππων, μία γεννήτρια ισχύος, έναν μετατροπέα και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 140kW παρόμοιου μεγέθους και απόδοσης με εκείνους που υπάρχουν στα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan. Στο συγκεκριμένο σύστημα ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας κατ’ αυτό τον τρόπο καλύτερες επιδόσεις και χαμηλό αποτύπωμα σε ρύπους CO2.

To νέο Qashqai βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα CMF-C που επιδεικνύει μεγαλύτερη στεπτική ακαμψία. Για πρώτη φορά σε Qashqai το αμάξωμα μπορεί να δεχθεί τροχούς διαμέτρου 20 ιντσών. Παραλλήλως έχει αναβαθμιστεί το σύστημα διεύθυνσης αλλά και οι αναρτήσεις για καλύτερη συμπεριφορά και αίσθηση στο όριο. Βελτιωμένη είναι και η ηχομόνωση του μοντέλου.

Η πρεμιέρα του μοντέλου στην ελληνική αγορά θα στοιχειοθετηθεί πάνω στην βάση 5 εκδόσεων εξοπλισμού (Elite, Premium, N-Connecta, Techna και Techna+) και ενός πακέτου εξοπλισμού N-Connecta Feel. Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει, γυάλινη οροφή, ράγες οροφής, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, τιμόνι και παρπρίζ αλλά και ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνεται και στον στάνταρ εξοπλισμό της έκδοσης Techna.

H βασική έκδοση Elite, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει, μπουτόν εκκίνησης κινητήρα, κλιματισμό, ατσάλινες ζάντες 17 ιντσών, φώτα BI-LED, διασύνδεση Bluetooth και όλο το πακέτο εξοπλισμού υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) με συστήματα όπως: ενεργή πέδηση με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών, υποβοήθηση τυφλού σημείου διασταύρωσης, έλεγχος διατήρησης λωρίδας, Blind Spot Warning, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας, προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης, υποβοήθηση σε ανηφόρα, αισθητήρες παρκαρίσματος κ.ά. Συνολικά τα διαθέσιμα συστήματα ασφάλειας είναι δεκαεπτά και υπάρχουν στον εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Η επόμενη έκδοση Premium περιλαμβάνει επιπλέον της έκδοσης Elite, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, πίσω υποβραχιόνιο, κάθισμα οδηγού με ρύθμιση οσφυϊκής υποστήριξης, κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες βροχής κ.ά.

Η έκδοση N-Connecta διαθέτει επιπλέον, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, φιμέ κρύσταλλα, ατμοσφαιρικό φωτισμό στο εσωτερικό, κεντρική κονσόλα με υποβραχιόνιο, διαφορετικά καθίσματα, κεντρική οθόνη 9 ιντσών με σύστημα πλοήγησης, digital πίνακα ενδείξεων TFT 12,3 ιντσών, πίσω θύρες USB κ.ά. Η δε έκδοση N-Connecta Feel έχει επιπροσθέτως

Το πακέτο Techna έχει, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, γυάλινη οροφή, ράγες οροφής, αμάξωμα με διχρωμία, Head Up Display, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, επαγωγική φόρτιση κινητού τηλεφώνου, θερμαινόμενο τιμόνι και μπροστινό παρμπρίζ, προβολείς LED με προσαρμοζόμενη δέσμη κ.ά.

Τέλος, η κορυφαία έκδοση Techna+, προσφέρεται με ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, μασάζ καθίσματος οδηγού συνοδηγού, πλήρως δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα Nappa, ηχοσύστημα Bose 10 ηχείων κ.ά.

Σε σχέση με την υφιστάμενη σειρά Qashqai, η νέα γενιά του μοντέλου, λόγω και του πλουσιότερου πακέτου εξοπλισμού που διαθέτει έχει ανέβει τιμολογιακά. Αναλυτικά οι τιμές του νέου Qashqai έχουν ως εξής:

  • Qashqai Elite1.3 140PS 24.490€
  • Qashqai Premium 1.3 140PS 26.790€
  • Qashqai N-Connecta 1.3 140PS 28.990€
  • Qashqai N-Connecta Feel 1.3 140PS 30.990€
  • Qashqai Techna 1.3 140PS 32.990€
  • Qashqai Premium 1.3 158PS X-Tronic 29.790€
  • Qashqai N-Connecta 1.3 158PS X-Tronic 31.990€
  • Qashqai N-Connecta Feel 1.3 158PS X-Tronic 33.990€
  • Qashqai Techna 1.3 158PS X-Tronic 35.990€
  • Qashqai N-Connecta 1.3 158PS X-Tronic 4WD 33.990€
  • Qashqai N-Connecta Feel 1.3 158PS X-Tronic 4WD 35.990€
  • Qashqai Techna 1.3 158PS X-Tronic 4WD 37.990€

Η διάθεση του νέου Qashqai προσφέρει την επιλογή μεταξύ 11 χρωμάτων αμαξώματος και άλλους πέντε συνδυασμού διχρωμίας αμαξώματος με οροφή. Το μεταλλικό χρώμα χρεώνεται επιπλέον 550 ευρώ. Όπως όλα τα μοντέλα της Nissan, έτσι και το Qashqai υποστηρίζεται από εγγύηση καλής λειτουργίας για 3 χρόνια ή 100.000 χλμ. με δυνατότητα επέκτασης αλλά και οδική βοήθεια 3 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων.

Παράλληλα, υπάρχουν και δύο προγράμματα χρηματοδότησης με ή χωρίς προκαταβολή. Με προκαταβολή 30% οι δόσεις αποπληρωμής είναι 48 μήνες με σταθερό επιτόκο 0,90% (πλέον ΦΠΑ τόκων 24%) ενώ με μηδενική προκαταβολή η αποπληρωμή μπορεί να γίνει έως 84 μήνες με σταθερό επιτόκιο 6,9% (πλέον 0,6% εισφ. Ν.128).

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο