TOP NEWS

Πληρότητα εκδόσεων, εξοπλισμού και άνεσης για το νέο Citroen C3

plirotita-ekdoseon-exoplismou-kai-anesis-gia-to-neo-citroen-c3-620292

Φώτης Ραΐσης

Η σειρά μοντέλων C3 αποτελεί αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στη σύγχρονη γκάμα της Citroen με παρουσία στους διεθνείς και ελληνικούς δρόμους από το 2002.

Η 3η γενιά του μοντέλου που κυκλοφόρησε το 2016, κέρδισε τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ελλάδα για το 2017 και πριν από περίπου ένα χρόνο ανανεώθηκε σημαντικά συνεχίζοντας την πολύ καλή εμπορική του πορεία σε μία κατηγορία άκρως ανταγωνιστική και με πολλές νέες παρουσίες.

Τα βασικά στοιχεία της πρόσφατης ανανέωσης για το νέο C3 επικεντρώθηκαν στην δυνατότητα εξατομίκευσης στην εμφάνιση, στην επιλογή νέων στοιχείων εξοπλισμού, αλλά και στην αναβάθμιση της άνεσης. Είναι γεγονός πως το C3 είναι ένα από τα πιο άνετα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, ειδικά με την πρόσφατη ανανέωση που προστέθηκαν στον εξοπλισμό τα νέα καθίσματα Advanced Comfort που αποτελούν σχεδιαστική πατέντα της Citroen και έχουν ήδη τοποθετηθεί σε μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας. Πρόκειται για καθίσματα που προσφέρουν την άνεση πολυθρόνας με πλούσιο αφρώδες υπόβαθρο, καλή στήριξη της οσφυϊκής χώρας και νέες επενδύσεις.

Στον τομέα της εξατομίκευσης στην εμφάνιση, η Citroen προσφέρει με το C3 συνολικά 97 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς για το αμάξωμα, με 4 διαφορετικές διχρωμίες οροφής, που συνδυάζονται με τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και με τα διακοσμητικά στις πίσω κολώνες του αμαξώματος. Επίσης, προσφέρονται δύο νέα σχέδια ζάντας αλουμινίου που έρχονται να προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα γκάμα τροχών από 15 έως 17 ίντσες. Παράλληλα, νέο σχεδιασμό έχουν και τα γνώριμα Airbumps που βρίσκονται ως προστατευτικά χαμηλά στις πόρτες και στο πλάι του αμαξώματος που πλέον αποτελούνται από τρεις κάψουλες με χρωματικό περίγραμμα ανάλογα με την επιλογή του χρήστη. Νέα στην σειρά C3 είναι και οι προβολείς ομίχλης τεχνολογίας LED.

Τα διαθέσιμα χρώματα του αμαξώματος είναι επτά εκ των οποίων τα δύο είναι καινούργια (Elixir Red και Spring Blue) ενώ υπάρχουν και 4 χρωματικά πακέτα στα οποία περιλαμβάνονται τα πλαίσια των φώτων ομίχλης και ο διάκοσμος των Airbumps.

Για τον εσωτερικό διάκοσμο διατίθενται τρεις χρωματικές επιλογές. Εκτός από τα βασικά πακέτα υπάρχουν και 2 νέα προαιρετικά χρώματα εσωτερικού χώρου. Από την άλλη, τόσο μπροστά όσο και πίσω, οι έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι συνοδεύουν ιδανικά την ευρυχωρία που αισθάνονται όλοι οι επιβάτες. Αντίστοιχα, υπέρ το δέον ικανοποιητικός για την κατηγορία είναι και ο χώρος για τις αποσκευές με τα 300 λίτρα που προσφέρει.

Το ευρύτερο πακέτο άνεσης και συνδεσιμότητας Citroën Advanced Comfort περιλαμβάνει τα συστήματα Connect Assist (ασφάλεια και βοήθεια), Connect Nav (έξυπνη πλοήγηση), Connect Play (σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης) αλλά και το ConnectedCAM που έχει ενσωματωμένη κάμερα στο πίσω μέρος του εσωτερικού καθρέπτη αναδεικνύοντας το ενισχυμένο portfolio εξοπλισμού στο νέο μικρό Citroen.

Το αναβαθμισμένο C3 διαθέτει 12 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) όπως το νέο σύστημα ελέγχου παρκαρίσματος για το εμπρός μέρος, το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, αλλά και το σύστημα αυτόματης αλλαγής από τους προβολείς στα φώτα πορείας όταν έρχεται από την απέναντι πλευρά διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες η γκάμα του νέου C3 εφοδιάζεται με τους βραβευμένους 3κύλινδρους κινητήρες βενζίνης 1,2 λίτρων τεχνολογίας PureTech που διαθέτουν ειδική επίστρωση DLC (Diamond Like Carbon) στα ωστήρια, στους πείρους και στα ελατήρια των εμβόλων, για τον περιορισμό της τριβής. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες παρουσιάζουν αποδόσεις 83 ή 110 ίππων με turbo και συνοδεύονται από χειροκίνητα κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων, αντιστοίχως. Στη γκάμα του νέου C3 υπάρχει και δυνατότητα επιλογής του κινητήρα βενζίνης 110 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο EAT6. Παράλληλα, υπάρχει και έκδοση diesel BlueHDi με 100 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Όλοι οι κινητήρες συνοδεύονται από σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου Start & Stop.

Συνολικά πέντε εκδόσεις εξοπλισμού είναι διαθέσιμες με τη νέα σειρά C3. Η βασική Flair εφοδιάζεται με τον κινητήρα βενζίνης 83 ίππων και με τον diesel των 100 ίππων. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει εκτός των άλλων: κλιματισμό, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτροκίνητους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, μονόχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, cruise control και ατσάλινους τροχούς 15 ιντσών. Η τιμή εκκίνησης προσδιορίζεται στα 12.900 ευρώ, που είναι η χαμηλότερη στην κατηγορία του.

Η επόμενη έκδοση Feel ξεκινά από τα 14.300 ευρώ και συνοδεύεται από όλους τους κινητήρες της γκάμας. Επιπροσθέτως της έκδοσης Flair το πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνει προβολείς ομίχλης με αυτόματη λειτουργία, αυτόματη εκκίνησης υαλοκαθαριστήρων, αυτόματο κλιματισμό, αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, έγχρωμη κεντρική οθόνη αφής 7 ιντσών, σύστημα Mirror Screen και ατσάλινες ζάντες 16 ιντσών.

Η έκδοση Shine ξεκινά από τα 14.900 ευρώ και το επιπλέον πακέτο εξοπλισμού από την προηγούμενη έκδοση Feel διαθέτει ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, αισθητήρες παρκαρίσματος, δερμάτινο τιμόνι, διχρωμία μεταξύ αμαξώματος και οροφής Airbump με διακοσμητική ένθεση σε λευκό χρώμα (Color Pack Black) και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Με τιμή εκκίνησης στα 15.600 ευρώ, η έκδοση Shine Plus διαθέτει επιπλέον, έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών με σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας, καθίσματα Αdvanced Comfort, υποβραχιόνιο καθίσματος οδηγού και εσωτερικό Ambiance Emeraude.

Τέλος, η κορυφαία έκδοση Exclusive δεν διατίθεται μόνο με τον κινητήρα βενζίνης 83 ίππων και ξεκινά από τα 17.500 ευρώ. Το ενισχυμένο πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνει εκτός των άλλων, πίσω φιμέ κρύσταλλα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, εσωτερικό Ambiance Techwood και επενδύσεις καθισμάτων με ύφασμα και συνθετικό δέρμα (TEP).

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο C3 – όπως και όλα τα μοντέλα της Citroen - διατίθενται αυτή την περίοδο και μέχρι το τέλος Ιουνίου με το πρόγραμμα «Smile Days» που προσφέρει ειδικές τιμές και 5 χρόνια εγγύησης. Η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο