EDITOR'S PICK

Gemballa Marsien: Μία off-road Porsche 911 Turbo S

gemballa-marsien-mia-off-road-porsche-911-turbo-s-621061

H Marc Philipp Gemballa GmbH αποκάλυψε μία off-road 992 911 Turbo S, εμπνευσμένη από την 959 του Group B.

Porsche - The Gemballa Marsien Is A 911 Turbo S Doing A Porsche 959 Safari Impression - News

Ο τίτλος Gemballa είναι συνώνυμος με εξωφρενικά τροποποιημένες Porsche, φτιαμένες για πλούσιους οδηγούς με αφμιλεγόμενο γούστο. Αυτό που βλέπετε όμως εδώ, δεν ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή, καθώς η Marsien έρχεται από μία διαφορετική εταιρεία, την Marc Philipp Gemballa.

Ιδιοκτήτης και ιδρυτής της είναι ο γιός του Uwe Gemballa, με την εταιρεία να μην έχει ουδεμία σχέση με την Gemballa GmbH. Έτσι, χρησιμοποιεί μία διαφορετική προσέγγιση.

Porsche - The Gemballa Marsien Is A 911 Turbo S Doing A Porsche 959 Safari Impression - News
Η ιδέα ήταν να δημιουργήσει μία μοντέρνα έκδοση της θρυλικής Porsche 959 που νίκησε το Paris-Dakar to 1985. Χρησιμοποιώντας ως «βάση» μία 911 Turbo S τελευταίας γενιάς (992), η ιδέα έγινε πράξη. Το αμάξωμα είναι καινούργιο και φτιαγμένο από ανθρακονήματα, ενώ οι αγοραστές θα έχουν την επιλογή να μην το βάψουν για να φαίνεται το μοτίβο του υλικού.
Η εμπρός ανάρτηση είναι ένα ακόμη σημείο στο οποίο επικεντρώθηκε η εταιρεία. Αποχαιρετώντας τα παραδοσιακά «γόνατα» MacPherson, τοποθετούνται διπλά ψαλίδια. Οι αποσβεστήρες της KW διαθέτουν υδραυλικό σύστημα ανύψωσης, επιτρέποντας στην Marsien να φτάσει 25 εκατοστά μακριά από το έδαφος.Porsche - The Gemballa Marsien Is A 911 Turbo S Doing A Porsche 959 Safari Impression - News

Αυτή είναι μεγαλύτερη απόσταση ακόμη και από ένα Land Rover Defender(!), και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, μία αλουμινένια ποδιά προστατεύει όλο το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, προσφέρονται νέες λειτουργίες οδήγησης off-road: Λάσπη, Χώμα, Άμμος και Χιόνι, επιπρόσθετα των λειτουργιών της Porsche.

Ο κινητήρας είναι ακόμη ο twin-tubo εξακύλινδρος, μόνο που έχει βελτιωθεί από την RUF. Με νέα VTG turbo, αποδίδει 739 ίππους στην «εισαγωγική» και 818 ίππους στην κορυφαία έκδοση. Επίσης, θα ακούγεται πολύ καλύτερα, χάρη στο σύστημα εξάτμισης τιτανίου από την Akrapovic. To PDK κιβώτιο ταχυτήτων και οι μεγαλύτεροι άξονες, έρχονται από το Cayenne.

Porsche - The Gemballa Marsien Is A 911 Turbo S Doing A Porsche 959 Safari Impression - News

Στο εσωτερικό της, τοποθετήθηκε μία κεντρική κονσόλα από ανθρακονήματα, που δείχνει να είναι εμπνευσμένη από την Carrera GT. Εκτός από την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, στο εσωτερικό βρίσκουμε και πολλές επενδύσεις από Alcantara.

Θα κατασκευαστούν μόλις 40 αυτοκίνητα, με την τιμή τους να ξεκινά από 495.000€ πριν από του φόρους, τα έξτρα αλλά και ...την 911 Turbo S που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο