Q-ELECTRIC

Lucid Air: Νέο ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων από την Καλιφόρνια

lucid-air-neo-ilektriko-montelo-epidoseon-apo-tin-kalifornia-623113

Του Φώτη Ραΐση

Η μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για νεοσύστατες εταιρείες που δεν έχουν παράδοση στην κατασκευή αυτοκινήτων. Η περίπτωση της Tesla ήταν μία τέτοια όμως σήμερα ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση με υψηλές προσδοκίες.

Με βάση την Καλιφόρνια η εταιρεία Lucid Motors, μέλος του ομίλου επιχειρήσεων Lucid Group Inc που διαπραγματεύεται από τον περασμένο Ιούλιο τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο Αξιών Nasdaq, έχει ήδη παρουσιάσει ένα πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την ονομασία Lucid Air και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Ο βασικός στόχος της εταιρείας είναι να εκμεταλλευτεί την πολλά υποσχόμενη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων επικεντρωμένη στην τεχνολογία και στην πολυτέλεια. Και το μοντέλο Lucid Air διαθέτει και τα δύο αυτά στοιχεία προβάλλοντας επιδόσεις, μεγάλη αυτονομία, μειωμένο χρόνο φόρτισης σε ένα όχημα με φινετσάτη σχεδίαση και πολυτελή καμπίνα.

Το Lucid Air διαθέτει αμάξωμα sedan με πολύ καλή αεροδυναμική (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,21) και δύναμη 1080 ίππων. Μπορεί να επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και να διανύσει απόσταση έως και 800 χλμ. με μία φόρτιση, η οποία μάλιστα αν προέρχεται από ταχυφορτιστή μπορεί να προσδώσει την παραπάνω αυτονομία σε χρόνο φόρτισης μόλις 40 λεπτών. Αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα τροχών, οι οποίοι ζυγίζουν μόλις 163 κιλά, έκαστος Η τιμή διάθεσης του μοντέλου στις ΗΠΑ όπου και διατίθεται προς το παρόν είναι κοντά στα 70.000 δολ. προ φόρων.

Προσφάτως η εταιρεία παρουσίασε και δύο νέες εκδόσεις του μοντέλου Lucid Air με τις ονομασίες: Air Dream Edition R (Range) και Dream Edition P (Performance) των οποίων η παραγωγή θα ξεκινήσει προς τα τέλη του έτους που διανύουμε. Μάλιστα η έκδοση Performance θέτει απευθείας μέτρο σύγκρισης με το Tesla Model S που είναι και αυτό ένα από τα ηλεκτρικά μοντέλα με κορυφαίες επιδόσεις.

Το Air Dream Edition R υπόσχεται να προσφέρει αυτονομία σχεδόν όση και αυτή της απλής έκδοσης Lucid Air Sedan όμως εδώ η απόδοση είναι 1.111 ίππους. Όλη αυτή η ισχύς μπορεί να αποστραγγίσει γρήγορα την συστοιχία μπαταριών που φέρει, οπότε είναι δικαιολογημένη η μικρότερη αυτονομία.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο