EDITOR'S PICK

Αποκάλυψη για τη νέα γενιά του Range Rover

apokalypsi-gia-ti-nea-genia-tou-range-rover-626237

Το κομψό νέο Range Rover είναι η επιτομή της σύγχρονης πολυτέλειας: πιο ποιοτικό, με περισσότερες επιλογές και δυνατότητες εξατομίκευσης για τους πελάτες όσο ποτέ άλλοτε.

Το Range Rover είναι το πρωταρχικό πολυτελές SUV που αποτελεί πρότυπο τα τελευταία 50 χρόνια, συνδυάζοντας ήρεμο περιβάλλον, άνεση και αυτοκυριαρχία με ικανότητες παντός εδάφους. Το Range Rover είναι το πιο επιθυμητό όλων των εποχών, συνδυάζοντας μοντέρνο στυλ που κόβει την ανάσα και υψηλή αισθητική με τεχνολογίες αιχμής και αδιάλειπτη συνδεσιμότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=SBQlKwZnIFA

Με μία σειρά αποδοτικών κινητήριων συνόλων ήπιας υβριδικής (mild-hybrid) και plug-in hybrid τεχνολογίας – και ένα αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover προγραμματισμένο για το 2024 – και με δυνατότητα επιλογής καμπίνας τεσσάρων, πέντε ή επτά καθισμάτων με Standard και Long Wheelbase εκδόσεων αμαξώματος (Στάνταρ ή Μακρύ Μεταξόνιο αντίστοιχα), το Νέο Range Rover είναι έτοιμο να κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Η νέα ευέλικτη αρχιτεκτονική MLA-Flex (Modular Longitudinal Architecture) της Land Rover, υποστηρίζει όλες τις πτυχές αυτού του πολυτελούς SUV, από τις απαράμιλλες ικανότητες και την ευέλικτη συμπεριφορά μέχρι την ασύγκριτη φινέτσα και ποιότητα. Συνδυάζοντας προηγμένες μηχανολογικές τεχνικές με νέα επίπεδα εικονικής εξέλιξης και το αυστηρό πρόγραμμα ανάπτυξης της Land Rover, το Νέο Range Rover υπόσχεται νέα επίπεδα ποιότητας.

Δύο καινοτόμα κινητήρια σύνολα εκτεταμένης αυτονομίας (Extended Range) για μοντέλα plug-in hybrid electric vehicle (PHEV) παράγουν εκπομπές CO2 κάτω από 30g/km, με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 100km, και εκτιμώμενη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες έως 80km – αρκετή για να μπορούν οι ιδιοκτήτες Range Rover να ολοκληρώνουν μέχρι το 75% των διαδρομών τους μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Το νέο πολυτελές SUV διατίθεται σε εκδόσεις SE, HSE και Autobiography. Μία First Edition θα διατίθεται όλο το πρώτο έτος παραγωγής, βασισμένη στην έκδοση Autobiography προσφέροντας μοναδικό εξοπλισμό. Διατίθεται αποκλειστικά σε χρωματισμό Sunset Gold Satin, από μία παλέτα πέντε εξωτερικών χρωμάτων. Τόσο η Standard (SWB) όσο και η Long Wheelbase (LWB) έκδοση αμαξώματος είναι πενταθέσιες, ενώ το μοντέλο New Range Rover LWB διατίθεται με μία τρίτη σειρά καθισμάτων για να μπορούν να ταξιδεύουν με άνεση μέχρι επτά ενήλικες.

Το νέο Range Rover SV αποτυπώνει εξαιρετικά την πολυτέλεια και τη εξατομίκευση του Range Rover από τους ειδικούς του Special Vehicle Operations. Το μοντέλο SV διατίθεται και στις δύο εκδόσεις αμαξώματος - SWB και LWB, με αποκλειστικά χαρακτηριστικά όπως τα νέα σχεδιαστικά θέματα SV Serenity και SV Intrepid και μία τετραθέσια διάταξη καθισμάτων SV Signature Suite.

Συγκλονιστικό, μοντέρνο στυλ

Η 5η γενιά του πολυτελούς SUV προάγει τη νεωτεριστική σχεδιαστική φιλοσοφία της Land Rover στο επόμενο επίπεδο μέσα από μία σύγχρονη ερμηνεία του προφίλ του μοντέλου, που δημιουργεί ένα απίστευτο σχεδιαστικό μήνυμα. Διατηρεί την ηγετική θέση του, αναβαθμίζοντας την τελευταία ναυαρχίδα της Land Rover με μία ασύλληπτα μοντέρνα σχεδιαστική φιλοσοφία, υψηλή αισθητική και σοφιστικέ, προηγμένο στυλ.

Ο Prof Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Το Νέο Range Rover είναι ένα όχημα με απαράμιλλο χαρακτήρα, με απόλυτα ελεγχόμενη συμπεριφορά και με ένα αψεγάδιαστο περιβάλλον ηρεμίας και ευεξίας στην καμπίνα. Προϊόν δημιουργικής σκέψης και εμμονής με την τελειότητα, δεν ακολουθεί τη μόδα ή τις τάσεις, αλλά υιοθετεί μια νεωτεριστική σχεδιαστική φιλοσοφία, σε συνδυασμό με 50 και πλέον χρόνια εξέλιξης, και είναι πολύ απλά το πιο επιθυμητό Range Rover που έχουμε δημιουργήσει ποτέ».

Το Νέο Range Rover ορίζεται από τρεις γραμμές που έχουν τις ρίζες τους στις προηγούμενες γενιές: την κεκλιμένη γραμμή οροφής, την ισχυρή μεσαία γραμμή και την ανερχόμενη γραμμή των μαρσπιέ. Αυτά τα σχεδιαστικά ‘ορόσημα’ συνδυάζονται με έναν κοντό εμπρός πρόβολο και μία χαρακτηριστική σφηνοειδή ουρά που παραπέμπει σε πρύμνη σκάφους – και ολοκληρώνεται με μία πρακτική, διαιρούμενη πίσω πόρτα – για τη δημιουργία ενός κομψού προφίλ που αποτυπώνει την απαράμιλλη παρουσία του Range Rover.

Η συνεχόμενη μεσαία γραμμή προδίδει την προσοχή στη λεπτομέρεια, καθώς το στρογγυλεμένο άκρο της πόρτας συναντά το κρύσταλλο με ένα λιτό, καθαρό φινίρισμα, χάρη στο ειδικά εξελιγμένο κρυφό ένθετο της μεσαίας γραμμής. Η τεχνολογία που επιτρέπει μια τέτοια σχεδίαση συνδυάζει την τοποθέτηση κρυστάλλων χωρίς να εξέχουν, κρυφό φωτισμό και ακρίβεια στις λεπτομέρειες που προσδίδουν στο όχημα την αίσθηση ότι είναι μονοκόμματα μηχανουργικά κατεργασμένο.

Οι προηγμένες επιφάνειες δημιουργούν μία καθαρή και σύγχρονη εμφάνιση – και συνεισφέρουν στο συντελεστή οπισθέλκουσας 0,30, αναδεικνύοντάς το στο πιο αεροδυναμικό πολυτελές SUV στο κόσμο.

Το πολυτελές εσωτερικό υποστηρίζεται από σύγχρονες, διαισθητικές και σχετικές τεχνολογίες, σχεδιασμένες για να συνεργάζονται αρμονικά με τα πιο ποιοτικά υλικά και καινοτομίες ευεξίας. Έτσι δημιουργείται ένα ήσυχο καταφύγιο για όλους τους επιβάτες , που μεταμορφώνει το κάθε ταξίδι σε μία απολαυστική εμπειρία.

Η παλέτα εξωτερικών χρωμάτων απογειώνει τις ελκυστικές αναλογίες και τις απέριττες επιφάνειες του Νέου Range Rover ενώ οι επιλογές εσωτερικού είναι πιο βιώσιμες και προηγμένες από ποτέ. Οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους ευρύτερη γκάμα επιλογών από απόψεως υλικών και φινιρισμάτων, μεταξύ των οποίων καινοτόμα υφάσματα και επενδύσεις Ultrafabrics™, ενώ συνεχίζεται η πρωτοποριακή σχέση της Land Rover με την Kvadrat™ – κορυφαίου Ευρωπαίου κατασκευαστή premium υφασμάτων. Το ύφασμα αυτό συνδυάζεται με Ultrafabrics™ για τη δημιουργία ενός υλικού που είναι ελαφρύτερο και παράγει μόνο το ένα τέταρτο των εκπομπών CO2 σε σχέση με το παραδοσιακό δέρμα.

Απαράμιλλη φινέτσα και ποιότητα

Το Νέο Range Rover κάνει το κάθε ταξίδι αξέχαστο, συνδυάζοντας προηγμένη τεχνολογία με σύγχρονη πολυτέλεια και προσφέροντας απαράμιλλη ποιότητα σε όλους τους επιβάτες, ακόμα και σε όσους κάθονται στην τρίτη σειρά. Εξαλείφοντας ανεπιθύμητους θορύβους, κραδασμούς και περισπασμούς – και μειώνοντας το γνωστικό φορτίο για τον οδηγό και τους επιβάτες – όλοι θα μπορούν να φτάνουν στον προορισμό τους ανανεωμένοι, ακόμα και μετά από μεγάλα ταξίδια.

Ο Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Το Νέο Range Rover παίρνει τα μαθήματα που αποκόμισε κατά τη διάρκεια 50 χρόνων εξέλιξης και τα συνδυάζει με τεχνολογίες αιχμής ώστε να προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα ποιότητας, άνεσης και ευεξίας. Και το πετυχαίνει με την ‘προληπτική’ ανάρτηση που προετοιμάζει το όχημα για τις επόμενες στροφές, με

την επόμενη γενιά του συστήματος noise cancelling που εισάγει νέα ηχεία στα προσκέφαλα και με την τεχνολογία καθαρού αέρα που μπορεί να μειώσει σημαντικά τις οσμές και τους ιούς. Ως αποτέλεσμα, υπόσχεται μία από τις πιο αθόρυβες, πιο ξεκούραστες εμπειρίες ταξιδιού που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς με τη σφραγίδα της σύγχρονης πολυτέλειας».

Η προηγμένη τεχνολογία ηχείων βασίζεται στην έμφυτη ικανότητα της αρχιτεκτονικής αμαξώματος MLA-Flex να προσφέρει ένα αθόρυβο περιβάλλον – διασφαλίζοντας ότι οι επιβάτες απολαμβάνουν μία εμπειρία πρώτης κατηγορίας. Με τη συμβολή του 1.600W Meridian Signature Sound επιτυγχάνεται ένα από τα πιο αθόρυβα εσωτερικά οχημάτων παραγωγής, χάρη στην προσθήκη ηχείων 20W στα τέσσερα βασικά προσκέφαλα για την πιο καθηλωτική εμπειρία ήχου.

Η τρίτη γενιά του συστήματος Active Noise Cancellation παρακολουθεί τους κραδασμούς των τροχών, το θόρυβο των ελαστικών και τους ήχους του κινητήρα που μεταδίδονται στην καμπίνα και παράγει ένα ‘σήμα ακύρωσης’, που αναπαράγεται μέσω των 35 ηχείων του συστήματος. Μεταξύ αυτών είναι δύο ηχεία διαμέτρου 60mm στα τέσσερα βασικά προσκέφαλα των επιβατών, που δημιουργούν προσωπικές αθόρυβες ζώνες επιπέδου αντίστοιχου με hi-fi ακουστικών κεφαλής.

Το Νέο Range Rover φέρνει νέα επίπεδα ευεξίας στην κατηγορία πολυτελών SUV και το σύστημα Cabin Air Purification Pro είναι το αποκορύφωμα μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας. Συνδυάζει την τεχνολογία dual-nanoeTM X για μείωση των αλλεργιογόνων και αφαίρεση των παθογόνων ουσιών, συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό οσμών και μικροβίων, με διαχείριση των εκπομπών CO2 (CO2 Management) και PM2.5 Cabin Air Filtration για βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Η προηγμένη τεχνολογία nanoeTM X είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει σημαντικά τους ιούς και τα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των ιών SARS-CoV-23. Η καινοτόμα τεχνολογία είναι ενεργή στον αέρα, επομένως τα σωματίδια δεν χρειάζεται να περνούν από φίλτρο για να συγκρατούνται και να εξουδετερώνονται. Μία δεύτερη συσκευή nanoeTM X στη 2η Σειρά βελτιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του συστήματος για όλους τους επιβάτες.

Το Range Rover ήταν το πρώτο πολυτελές SUV που διέθετε Ηλεκτρονική Αερανάρτηση (Electronic Air Suspension) το 1992, και το Νέο Range Rover συνεχίζει αυτή την πρωτοποριακή φιλοσοφία με Dynamic Response Pro και προληπτικό σύστημα ανάρτησης που χρησιμοποιεί δεδομένα Πλοήγησης eHorizon για να «διαβάζει» το δρόμο εκ των προτέρων και να προετοιμάζει την ανάρτηση για βέλτιστη απόκριση.

Η ευφυής τεχνολογία λειτουργεί επίσης σε συνεργασία με το σύστημα Adaptive Cruise Control με Steering Assist για την εξομάλυνση των κινήσεων του αμαξώματος που προέρχονται από ξαφνικές αλλαγές ταχύτητας. Η πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση υποστηρίζει την ποιότητα κύλισης και περιλαμβάνει πίσω άξονα πέντε συνδέσμων – για πρώτη φορά σε Land Rover, που απομονώνει την καμπίνα από τις ανωμαλίες του εδάφους πιο αποτελεσματικά από ποτέ με τη χρήση προηγμένης αερανάρτησης.

Το Νέο Range Rover είναι επίσης το πρώτο Land Rover που προσφέρει πόρτες με ηλεκτρική υποβοήθηση (Power Assisted Doors) με ενσωματωμένη ανίχνευση κινδύνου και λειτουργία anti-pinch, για πιο απαλό κλείσιμο της πόρτας (Soft Door Close) και μία εμπειρία αβίαστης, προηγμένης ποιότητας στην αρχή και στο τέλος του ταξιδιού. Και οι τέσσερις πόρτες είναι ηλεκτρικά υποβοηθούμενες – ενώ ελέγχονται και μέσω της οθόνης του Pivi Pro – για κομψή είσοδο και έξοδο των επιβατών σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε κλίσεις άνω των 10 μοιρών σε συνθήκες off-road. Η προηγμένη ανίχνευση κινδύνου σημαίνει ότι οι πόρτες μπορούν να σταματήσουν αυτόματα μέχρις ότου απομακρυνθεί το όποιο εμπόδιο. Η πρακτική, διαιρούμενη πίσω πόρτα δύο τμημάτων που αποτελεί σήμα κατατεθέν τουRange Rover από το 1970 αναβαθμίζεται για το 2021, με μία σειρά νέων τεχνολογιών προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση.

Στο εσωτερικό, το νέο Versatile Loadspace Floor προστατεύει τις αποσκευές και αυξάνει τα επίπεδα άνεσης. Το έξυπνο πάνελ του πατώματος μπορεί να ανασηκωθεί προς τα εμπρός, σε όλο το πλάτος του χώρου φόρτωσης αποκαλύπτοντας έναν πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο για μικρότερα αντικείμενα που διατηρούνται σε σημείο εύκολης πρόσβασης κατά την εκφόρτωση. Επίσης, μπορεί να ανασηκωθεί προς τα πίσω, ώστε να εκτελεί χρέη πλάτης όταν το πάτωμα χρησιμοποιείται ως κάθισμα σε μια δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου. Η νέα πίσω πόρτα Tailgate Event Suite αναβαθμίζει τη φιλοσοφία Versatile Loadspace Floor, συνδυάζοντας πρόσθετο φωτισμό, ηχεία και προσαρμοσμένα μαξιλάρια που δημιουργούν το τέλειο κάθισμα για εκδρομές στην ύπαιθρο.

Τα πενταθέσια μοντέλα κάνουν το ντεμπούτο ενός νέου αυτόματα αναδιπλούμενου καλύμματος χώρου αποσκευών (Auto-Folding Loadspace Cover). Συνδυάζοντας την πρακτικότητα ενός σκληρού καλύμματος με την άνεση ενός αναδιπλούμενου, μαζεύεται κομψά ανοίγοντας το πάνω τμήμα της πίσω πόρτας ώστε να προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει το κάτω τμήμα.

Το νέο Range Rover εκτιμάται ότι θα έρθει στη χώρα μας τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο