ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Droptail Amethyst: Το νέο έργο τέχνης της Rolls-Royce

droptail-amethyst-to-neo-ergo-technis-tis-rolls-royce-682460

Μετά την αποκάλυψη της La Rose Noire Droptail στο Monterey Car Week, η Rolls-Royce συνεχίζει δυναμικά αποκαλύπτοντας την Amethyst Droptail.

Η Rolls-Royce περιγράφει την Amethyst Droptail ως ένα «αριστούργημα που κόβει την ανάσα και γιορτάζει την κληρονομιά και τα προσωπικά πάθη του κάθε πελάτη» της. Η Amethyst Droptail είναι το δεύτερο από τα 4 συνολικά μοντέλα που αναμένεται να αποκαλύψει η βρετανική μάρκα πολυτελείας.

Το έργο ανατέθηκε από έναν πελάτη του οποίου «η οικογενειακή επιχείρηση έχει εξελιχθεί από μια μπουτίκ πολύτιμων λίθων σε μια πολυεθνική εταιρεία». Αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποκαλύψει το προφίλ του συγκεκριμένου πελάτη, η Rolls-Royce πρόσθεσε ότι κατέχει μια «συλλογή από πολύτιμα κοσμήματα, σημαντικά αυτοκίνητα και σύγχρονα έργα τέχνης που στεγάζεται σε… ιδιωτικό μουσείο».

Και ενώ η ταυτότητά του παραμένει ένα μυστήριο, η Rolls-Royce λέει πως ο εν λόγω πελάτης ήθελε ένα αυτοκίνητο διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους αμέθυστου. “Hold my beer” ήταν μάλλον η απάντηση των βρετανών, οι οποίοι μετέτρεψαν τόσο το εσωτερικό, όσο και το εσωτερικό του νέου μοντέλου σε κάτι σαν… κινητό κοσμηματοπωλείο.

Η βαφή 2 τόνων είναι εμπνευσμένη από το αγριολούλουδο Globe Amaranth, με την Rolls-Royce να λέει πως ο σχεδιασμός «αποτυπώνει τα διαφορετικά στάδια άνθισης» του λουλουδιού. Το αμάξωμα έχει μια απαλή μοβ απόχρωση με λεπτό ασημί τόνο που «ενισχύεται με λεπτές κηλίδες κονιοποιημένου αλουμινίου που αντανακλούν το φως και δημιουργούν ένα σαγηνευτικό ιριδίζον φινίρισμα». Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους πιο σκούρους μοβ τόνους που περιέχουν ένα μείγμα από κόκκινο, μπλε και βιολετί νιφάδες μαρμαρυγίας για να δημιουργήσουν ένα «μοναδικό μοβ χρώμα με διακριτική μεταλλική λάμψη».

Η Rolls-Royce Amethyst Droptail διαθέτει ειδικούς τροχούς 22 ιντσών, μάσκα Pantheon με βουρτσισμένο και γυαλισμένο φινίρισμα και το κάτω μέρος έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα, με ένα «λεπτό στρώμα λάκας βαμμένο με χρωστική ουσία αμέθυστου».

Στο πίσω μέρος συναντάμε την «μεγαλύτερη ξύλινη επιφάνεια που έχει παραχθεί ποτέ από την Rolls-Royce», η οποία είναι επίσης η μόνη αεροδυναμικά λειτουργική ξύλινη επιφάνεια της πρόσφατης ιστορίας της. Οι υπεύθυνοι για τον τομέα της αεροδυναμικής εργάστηκαν σε συνεργασία με τους ξυλουργούς για να εξασφαλίσουν ένα άρτια αεροδυναμικό, αλλά και όμορφο αποτέλεσμα.

Η νέα Droptail είναι επίσης εξοπλισμένη με μια αφαιρούμενη σκληρή οροφή κατά παραγγελία. Αυτή διαθέτει έγχρωμο ηλεκτροχρωμικό γυαλί που «όταν απενεργοποιείται είναι εντελώς διαφανές και έχει μια λεπτή μοβ απόχρωση που αντικατοπτρίζει το εξωτερικό της φινίρισμα». Ωστόσο, μόλις ενεργοποιηθεί, γίνεται ημιδιαφανές με μια απόχρωση που ταιριάζει με αυτή του εσωτερικού.

Η βρετανική μάρκα δεν ανέφερε τις προδιαγραφές απόδοσης, όχι ότι αυτές έχουν τόση σημασία, καθώς η Amethyst Droptail είναι ένα έργο τέχνης και «μία από τις πιο ιστορικά σημαντικές Rolls-Royce που κατασκευάστηκαν ποτέ».

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο