ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παρουσιάστηκε το νέο VW concept California

parousiastike-to-neo-vw-concept-california-682406

Η Volkswagen παρουσίασε το concept California, με περισσότερες πόρτες και περισσότερες μπαταρίες από ποτέ.

Μετά από 35 χρόνια παρουσίας ως το κορυφαίο all-rounder, η Volkswagen μας προϊδέασε σχετικά με το τι σχεδιάζει για το επόμενο camper van με το California Concept. Το μοντέλο που αποκαλύφθηκε στην εμπορική έκθεση Caravan Salon στο Ντίσελντορφ, διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα και δύο συρόμενες πόρτες, κάνοντας το πολύ πιο εντυπωσιακό απ’ ότι περιμέναμε!

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα concept, η VW δεν παρέχει πολλές λεπτομέρειες για το κινητήριο σύνολο, αλλά στο T7 Multivan, το σύστημα eHybrid συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,4 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνολική ισχύ 218 ίππων. Η Volkswagen ισχυρίζεται ότι οι ενσωματωμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου παρέχουν στο California Concept «ένα σχεδόν εντελώς αυτόνομο τροφοδοτικό 12V» για να σας βοηθήσουν να κατασκηνώσετε περισσότερο.

Πάνω από την οροφή, όπως σε κάθε California από το 1988 δεσπόζει μια αναδυόμενη σκηνή, προσφέροντας πανοραμική θέα στους επιβάτες. Κατασκευασμένη από αλουμίνιο, μπορεί να χαμηλώσει ή να ανυψωθεί  με τη βοήθεια ενός tablet, που ελέγχει όλα τα ηλεκτρονικά που σχετίζονται με το κάμπινγκ, και μπορεί να περιστραφεί για να μετατραπεί σε τηλεόραση πριν τον ύπνο.

Η πραγματική καινοτομία στη σχεδίαση ωστόσο είναι ότι τώρα διαθέτει δύο συρόμενες πόρτες, ενώ ιστορικά το μοντέλο διέθετε μόνο μια, εξαιτίας της κουζίνας που ήταν εγκατεστημένη στην αριστερή πλευρά του βάν.

Ο εξοπλισμός μαγειρέματος είναι ακόμα εκεί, αλλά σύροντάς τον λίγο προς τα πίσω (και με το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου T7 Multivan), η VW κατάφερε να δημιουργήσει ένα κενό αρκετά μεγάλο ώστε οι άνθρωποι να μπαίνουν και να βγαίνουν από το βαν. Ωστόσο, η κουζίνα δεν είναι εντελώς πίσω, πράγμα που σημαίνει ότι οι κατασκηνωτές μπορούν να μαγειρέψουν τόσο από μέσα όσο και από έξω. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ψυγείο και από το εξωτερικό, πράγμα που είναι πολύ βολικό όταν είσαι για κάμπινκγ.

Τα εμπρός καθίσματα περιστρέφονται 180 μοίρες για να δημιουργήσουν ένα είδος σαλονιού/τραπεζαρίας μέσα στο βαν, ενώ τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνεται για να γίνουν κρεβάτι. Δεδομένου ότι υπάρχουν δύο πόρτες, η αποβίβαση των επιβατών είναι πλέον ευκολότερη.

Η Volkswagen υποστηρίζει ότι το California Concept αποτελεί προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς κάμπερ βαν παραγωγής του California, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024. Εκτός από το σύστημα eHybrid PHEV, θα είναι επίσης διαθέσιμο με τους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ του T7.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο