ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Αυτό είναι τo νέο βενζινοκίνητο MINI Cooper

episimo-afto-einai-to-neo-venzinokinito-mini-cooper-701925

Η πέμπτη γενιά του MINI Cooper συμβολίζει την απλότητα στην πλέον χαρισματική μορφή της με έναν εντυπωσιακό σχεδιασμό.

Στα πλαίσια της νέας οικογένειας μοντέλων, η MINI προσδιορίζει τα επίπεδα απόδοσης των βενζινοκινητήρων της με το γράμμα C για το MINI Cooper και με το γράμμα S για το μοντέλο υψηλότερων επιδόσεων. Η ελκυστική γκάμα κινητήρων του νέου τρίθυρου MINI συμπληρώνεται έτσι από δύο αποδοτικούς βενζινοκινητήρες με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους. Η εμβληματική αίσθηση go-kart της μάρκας μεταφέρεται στο δρόμο με τη νέα γενιά MINI. Η μινιμαλιστική σχεδίαση του MINI Cooper απορρέει από τον συνδυασμό των παραδοσιακών αξιών της μάρκας και της εντυπωσιακής σαφήνειας των γραμμών του.

MINI Cooper

«Στην MINI, το σλόγκαν “Power of Choice” σημαίνει ότι εκτός από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα MINI, προσφέρουμε επίσης προτάσεις όπως το νέο MINI Cooper με κινητήρα βενζίνης. Το αυτοκίνητο είναι ιδανικό για όλους όσους θέλουν να οδηγούν ένα κλασικό 3θυρο MINI και εκτιμούν τις παραδοσιακές επιδόσεις και τον χαρακτηριστικό ήχο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης», σχολιάζει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI.

MINI Cooper

Το εσωτερικό εστιάζει στα κλασικά χαρακτηριστικά MINI, δηλαδή τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό και τα νέα υλικά. Τεχνολογικές καινοτομίες όπως το MINI Operating System 9, τα νέα MINI Experience Modes και το ευρύ φάσμα ψηφιακών λειτουργιών δημιουργούν μια εμβυθιστική εμπειρία για τον χρήστη.

MINI Cooper

Δύο ισχυρές παραλλαγές κινητήρων

Με ισχύ 204 hp, ο τετρακύλινδρος κινητήρας του MINI Cooper S εξασφαλίζει επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα αποδίδοντας μέγιστη ροπή 300 Nm. Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 156 hp του MINI Cooper C αποδίδει ροπή 230 Nm και επιταχύνει το όχημα από τα 0 στα 100 km/h σε 7,7 δευτερόλεπτα.

Το MINI Cooper είναι εξοπλισμένο με σύστημα ανάρτησης και απόσβεσης κραδασμών σχεδιασμένο για ευέλικτο χειρισμό. Το υψηλής ακρίβειας σύστημα διεύθυνσης MINI σε συνδυασμό με τα ισχυρά φρένα εξασφαλίζει ανώτερα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης, ασφάλειας και άνεσης.

MINI Cooper

Εξωτερικό: με ενσωματωμένη την παραδοσιακή κουλτούρα

Με αυθεντική σχεδίαση και compact σιλουέτα, το MINI Cooper είναι η ενσάρκωση της βασικής φιλοσοφίας της μάρκας: μέγιστη οδηγική απόλαυση με ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα. Ο σύγχρονος μινιμαλισμός της νέας σχεδίασης χαρακτηρίζει τις καθαρές επιφάνειες του αμαξώματος. Οι κοντοί πρόβολοι και το μικρό μήκος του καπό δημιουργούν αντίθεση με το μακρύ μεταξόνιο, προσδίδοντας στο αυτοκίνητο τυπικές αναλογίες MINI.

Στο εμπρός μέρος, η νέα οκταγωνική μάσκα με τα φιλιγκράν περιγράμματα διαμορφώνει ένα ακόμα πιο χαρακτηριστικό πρόσωπο για το MINI Cooper. Ο μικρότερος μέχρι σήμερα αισθητήρας ραντάρ του BMW Group είναι τοποθετημένος στην οριζόντια μπάρα μεταξύ των αεραγωγών. Συνολικά 12 αισθητήρες υπερήχων στο MINI Cooper υποστηρίζουν τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και αυξάνουν την οδηγική ασφάλεια.

MINI Cooper

Τα οριζόντια φώτα ημέρας LED υπογραμμίζουν τη νέα εμφάνιση στην στάνταρ έκδοση. Η εντυπωσιακή εμφάνιση ενισχύεται περαιτέρω από τρεις επιλέξιμες φωτεινές υπογραφές για τα φώτα ημέρας των προβολέων MINI LED και τα επανασχεδιασμένα πίσω φώτα matrix.

Και οι τρεις επιλέξιμες φωτεινές υπογραφές ξεκινούν και ολοκληρώνονται με ένα ειδικά ενορχηστρωμένο animation καλωσορίσματος ή αποχαιρετισμού.

MINI Cooper

Εσωτερικό: κλασικό, καινοτόμο, MINI

Η σοφιστικέ, μινιμαλιστική εσωτερική σχεδίαση του MINI Cooper είναι εμπνευσμένη από το κλασικό Mini. Το νέο τιμόνι, η στρογγυλή οθόνη OLED, η γνώριμη μπάρα ΜΙΝΙ με τους διακόπτες δύο θέσεων και το ταμπλό με τη δίχρωμη υφασμάτινη επένδυση, δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας στο cockpit. Οι καθαρές γραμμές είναι το σήμα κατατεθέν του μοντέρνου εσωτερικού που υπόσχεται γενναιόδωρους χώρους. Η πανοραμική γυάλινη οροφή συνεισφέρει σε μία φωτεινή και φιλική ατμόσφαιρα. Αναδιπλώνοντας το πίσω κάθισμα σε αναλογία 60:40, ο χώρος αποσκευών μπορεί να αυξηθεί ευέλικτα από τα 210 λίτρα σε έως και 800 λίτρα.

Οι σημαντικότερες λειτουργίες οδήγησης, όπως το χειρόφρενο, ο επιλογέας ταχυτήτων, το μπουτόν start/stop και οι διακόπτες εναλλαγής των Experience Modes και ρύθμισης της έντασης του ήχου, είναι άμεσα προσβάσιμες μέσω της χαρακτηριστικής μπάρας ΜΙΝΙ. Η θέση του επιλογέα ταχυτήτων στην κεντρική κονσόλα απελευθερώνει χώρο για τη νέα επιφάνεια ασύρματης φόρτισης 2.0. Τα smartphones μπορούν να τοποθετούνται εδώ και να φορτίζονται ασύρματα.

Στο cockpit του MINI Cooper, το MINI Interaction Unit έχει μετακινηθεί πιο κοντά στον οδηγό. Η διάμετρος της λεπτής οθόνης OLED που εξασφαλίζει υψηλή ανάλυση και διαθέτει ένα κορυφαίας ποιότητας γυάλινο άκρο είναι 240 mm. Η λογική με την οποία λειτουργεί είναι παρόμοια με εκείνη ενός smartphone και μπορεί να ελέγχεται διαισθητικά μέσω αφής.

MINI Cooper

Οι σχετικές με το όχημα πληροφορίες, όπως η ταχύτητα και η κατανάλωση καυσίμου, εμφανίζονται στο επάνω μέρος της οθόνης. Στο κύριο μενού, οι λειτουργίες είναι τοποθετημένες οριζόντια ως widgets και μπορούν να επιλεγούν κάνοντας swipe και πατώντας το σχετικό εικονίδιο. Στο κάτω τμήμα της οθόνης OLED, τα στοιχεία του μενού «Πλοήγηση», «Μέσα ενημέρωσης», «Τηλέφωνο» και «Κλιματισμός» μπορούν να επιλέγονται απευθείας ανά πάσα στιγμή.

MINI Cooper

Ψηφιακές καινοτομίες για μια εμβυθιστική εμπειρία χρήστη

Ως μέρος των προαιρετικών MINI Experience Modes, δύο μονάδες προβολέων εκπέμπουν διάφορα φωτιζόμενα γραφικά στο ταμπλό. Η εμφάνιση του cockpit του MINI Cooper διαφοροποιείται προσφέροντας νέες δυνατότητες εξατομίκευσης, χάρη στην αλληλεπίδραση του οπτικού σχεδιασμού, του φωτισμού περιβάλλοντος και της σχεδίασης ήχου.

Κάθε Experience Mode έχει το δικό του δυναμικό υπόβαθρο και μπορεί να επιλεγεί σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού. Στο personal mode, μια προσωπική φωτογραφία μπορεί να οριστεί ως φόντο της οθόνης μέσω του MINI app. Τα κυρίαρχα χρώματα της φωτογραφίας επεκτείνονται στη συνέχεια στις υφασμάτινες επιφάνειες του ταμπλό και των θυρών ως φωτιζόμενα γραφικά.

MINI Cooper

Οδηγείστε με ασφάλεια και φτάστε ξεκούραστα

Το νέο MINI Cooper προσφέρει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης για ασφαλή και άνετη οδηγική απόλαυση. Η στάνταρ λειτουργία Safe Exit παρακολουθεί την περιοχή γύρω από το σταθμευμένο όχημα και προειδοποιεί τους άλλους χρήστες του δρόμου που πλησιάζουν πριν ανοίξει η πόρτα. Η λειτουργία όχι μόνο καθυστερεί το ξεκλείδωμα των θυρών, αλλά χρησιμοποιεί επίσης φωτεινά σήματα έξω από το όχημα για να προειδοποιήσει για πιθανή σύγκρουση.

Κατά την οδήγηση, το πακέτο MINI Navigation παρέχει προαιρετικά υποστήριξη με τρισδιάστατη απεικόνιση και Augmented View, εμφανίζει την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών ψηφιακής πληρωμής, και πολλά άλλα. Οι λειτουργίες υποβοήθησης που βασίζονται σε κάμερες και ραντάρ αυξάνουν την ασφάλεια, επεμβαίνοντας στο τιμόνι και διατηρώντας το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας ως μέρος του ολοκληρωμένου πακέτου Driving Assistant Plus. Ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας και απόστασης κάνει την οδήγηση στην πόλη ακόμα πιο άνετη.

MINI Cooper

Απλά πείτε “Hey MINI” για να ενεργοποιήσετε τον Έξυπνο Προσωπικό Βοηθό MINI (MINI Intelligent Personal Assistant – IPA) στην οθόνη OLED. Στη συνέχεια, εμφανίζεται μια τρισδιάστατη απεικόνιση με τη μορφή ενός avatar “αυτοκινήτου” ή του ψηφιακού συντρόφου MINI “Spike”. Αλληλεπιδρώντας με το MINI IPA, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φωνή του για να ελέγξει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, όπως πλοήγηση, τηλεφωνία, ψυχαγωγία και άλλα χαρακτηριστικά του οχήματος.

Η καινοτόμος λειτουργία MINI Digital Key Plus μετατρέπει το smartphone σε κλειδί του αυτοκινήτου μέσω του MINI App. Το animation καλωσορίσματος των εμπρός και πίσω φώτων ξεκινά μόλις ο οδηγός απέχει από το όχημα λιγότερο από τρία μέτρα – οι πόρτες ξεκλειδώνουν όταν ο οδηγός βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενάμισι μέτρου. Αυτή η εμπειρία μπορεί να μεταφερθεί ψηφιακά σε διαφορετικούς χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών τους ρυθμίσεων στο όχημα.

MINI Cooper

Τέσσερις εκδόσεις για εξατομικευμένη εμφάνιση

Οι νέες εκδόσεις εξοπλισμού Essential, Classic, Favoured και JCW προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης. Ανάλογα με την έκδοση, τα νέα MINI Cooper C και MINI Cooper S διατίθενται με διαφορετικά χρώματα αμαξώματος και εσωτερικές επενδύσεις.

Τα εξωτερικά φινιρίσματα μπορούν να συνδυαστούν με ένα από τα τέσσερα χρώματα οροφής για να δημιουργήσουν μια ποικιλία αντιθέσεων. Μια αποκλειστική επιλογή σε συνδυασμό με το πακέτο Favoured Trim είναι η σχεδίαση Spray-Tech της χαρακτηριστικής Multitone Οροφής. Αυτή διαθέτει μια διαβάθμιση τριών χρωμάτων. Για τις ζάντες αλουμινίου 16 έως 18 ιντσών διατίθενται νέα, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα σχέδια.

Όλες οι ειδήσεις

Ανανέωση για το Ford PumaΘα μπορούσε να είναι έτσι το επόμενο Fiat Panda;

Audi RS 6 Avant GT: Για τις πιο γρήγορες οικογένειες!

«Βόμβα» στη Φόρμουλα 1: Στόχος έρευνας για απρεπή συμπεριφορά ο Christian Horner της Red Bull

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο