ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H νέα… «φωτεινή» BMW Μ5 προ των πυλών

h-nea-foteini-bmw-m5-pro-ton-pylon-717829

Ανάρτηση στα social media μας προετοιμάζει για την νέα γενιά των υβριδικών «Μ5» σε sedan και station wagon έκδοση

Βασισμένη στην προσφάτως ανανεωμένη σειρά 5 της ΒΜW, η νέα Μ5 αναμένεται να αποκαλυφθεί στα τέλη του μήνα (Ιούνιος 2024) και οι Βαυαροί, προετοιμάζουν το έδαφος και αυξάνουν την ανυπομονησία, με… «τυράκια», όπως το teaser που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της BMW USA στο Χ. «X», είναι το πρώην twitter παρεμπιπτόντως…

Τo teaser αυτό, δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, ωστόσο ένα σχεδιαστικό στοιχείο με έκδηλη παρουσία είναι το φωτιζόμενο περίγραμμα στην περιφέρεια της χαρακτηριστικής BMW μάσκας, κάτι που προφανώς επιτυγχάνεται με LED λαμπτήρες.

Δεν νομίζουμε ότι το στοιχείο αυτό θα εξυπηρετεί κάτι λειτουργικό και πρακτικό, πέραν του να κερδίζει τις εντυπώσεις τα βράδια και να μην αφήνει καμία αμφιβολία για το τι έχει κολλήσει πίσω σου και σου παίζει τα φώτα.

To ότι η νέα M5 θα διατίθεται ως sedan και station wagon, έχει φυσικά να κάνει με το ότι αμφότερες οι εκδόσεις αυτές έχουν καταγραφεί να δοκιμάζονται στον δρόμο. Σε ότι αφορά στον κινητήρα, αναμένεται V8 διάταξη με τις νέες Μ5 να αποτελούν τα μόνα αυτοκίνητα στην «5» οικογένεια, που θα φέρουν αυτό το μοτέρ.

Στην αποδιδόμενη ισχύ αναμένεται να συμβάλει και ένας ηλεκτροκινητήρας ενσωματωμένος στην μετάδοση, η οποία μετάδοση στην προκειμένη περίπτωση θα είναι αυτόματη, 8 σχέσεων.

Τιμές απόδοσης δεν έχουν φυσικά ανακοινωθεί ή διαρρεύσει αλλά δεδομένου του ότι η ΧΜ που φέρει παρόμοια διάταξη με αυτή που αναμένεται στη νέα M5, αποδίδει 653 «συνδυαστικούς» ίππους, περιμένουμε τουλάχιστον κάτι αντίστοιχο.

Η αμιγώς θερμικού κινητήρα, «προηγούμενη» Μ5 CS, απέδιδε 635 ίππους, οπότε αν λάβει κανείς υπόψη ότι η νέα υβριδική πραγμάτωση του μοντέλου θα έχει αναπόφευκτα και έξτρα βάρος λόγω μπαταριών και ηλεκτροκινητήρα, σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει και… αντίμετρο για αυτό, ώστε οι επιδόσεις να μην επηρεαστούν.

Όλες οι ειδήσεις

Το Aspark SP600 γίνεται το γρηγορότερο ηλεκτρικό στον κόσμο!

ΚΤΕΟ: Με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ο εντοπισμός των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο

Ducati και Ayrton Senna: Ένα πάντρεμα θρύλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού

 

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο