ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Mercedes αποκαλύπτει τη νέα γενιά της GLC

i-mercedes-apokalyptei-ti-nea-genia-tis-glc-636698

Η Mercedes GLC περνά στην επόμενη γενιά της, η οποία αναμένεται να έρθει στη χώρα μας στο τέλος του έτους.

Όπως βλέπουμε στις εικόνες που δημοσίευσε η Mercedes-Benz, η νέα GLC υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της Γερμανικής εταιρείας, με την επιβλητική, επίπεδη μάσκα και νέα, λεπτότερα φωτιστικά σώματα. Οι διαστάσεις της είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από το μοντέλο που αντικαθιστά, με μήκος 4.716mm, πλάτος 1.890mm (το μόνο που δεν άλλαξε) και ύψος 1.640mm.

Το νέο SUV βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τη νέα C-Class, προσφέροντας έτσι και ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο, με μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, προσφέροντας συνολικά 620 λίτρα χωρητικότητας στο πορτπαγκάζ.

Το εσωτερικό της μας θυμίζει αρκετά το φουτουριστικό εσωτερικό της C-Class. Η μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment εναρμονίζεται τέλεια στην κεντρική κονσόλα, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι αρκετά μεγάλος, με διάσταση 12.3 ιντσών.

Όσον αφορά τους κινητήρες, έχουμε αποκλειστικά υβριδικές εκδόσεις, είτε επαναφορτιζόμενες, είτε ήπιες. Στις εκδόσεις βενζίνης, η GLC 200 αποδίδει 204 ίππους, ενώ η GLC  300 258 ίππους. Η πετρελαιοκίνητη GLC 220d αποδίδει 197 ίππους, ενώ στο μέλλον θα προστεθεί στην γκάμα και η ισχυρότερη GLC 400d.

Όπως και στην προηγούμενη γενιά, έχουμε plug-in υβριδικές εκδόσεις με δύο επιλογές καυσίμου, αλλά πλέον στην γκάμα των επαναφορτιζόμενων βρίσκουμε και τη GLC 400e, με απόδοση 252 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 120 χιλιόμετρα!

Όλοι οι κινητήρες εφοδιάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic όπως και με το σύστημα τετρακίνησης 4Matic. Όπως και στην sedan C-Class, έτσι και στην GLC, έχουμε σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, επιτρέποντας στους πίσω τροχούς να αλλάξουν μέχρι και 4,5 μοίρες γωνίας.

Μέσα στο επόμενο έτος, θα παρουσιαστούν και οι κορυφαίες εκδόσεις του τμήματος AMG

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο