ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Nissan το τερμάτισε! Δείτε εδώ το νέο concept Hyper Punk

i-nissan-to-termatise-deite-edo-to-neo-concept-hyper-punk-688504

Βιοαισθητήρες στο εσωτερικό της καμπίνας θα ανιχνεύουν τη διάθεση του οδηγού, και θα προσαρμόζουν ανάλογα τον φωτισμό της καμπίνας.

Η Nissan θα έχει ισχυρή παρουσία την επόμενη εβδομάδα στο Japan Mobility Show 2023, όπου σχεδιάζει να παρουσιάσει μια σειρά από concept οχήματα. Το τέταρτο όχημα που έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής έχει το σχήμα ενός υπεργωνιακού συμπαγούς crossover με τροχούς 23 ιντσών και περισσότερες πτυχές από όσες μπορούμε να μετρήσουμε. Η πληθώρα των πολυγωνικών σχημάτων το κάνει να μοιάζει με ένα SUV σε στιλ origami με τους προβολείς και τα πίσω φώτα ενσωματωμένα πλήρως στην επιφάνεια του αμαξώματος.

Το εσωτερικό είναι εξίσου φουτουριστικό, με το εσωτερικό. Δεν έχει κουμπιά ή πόμολα όπως έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα αυτοκίνητα , καθώς όλα τα χειριστήρια φαίνεται να περιορίζονται σε μερικά πλήκτρα αφής στο “τιμόνι”. Στοιχεία εμπνευσμένα από το Origami περιβάλλουν τον οδηγό που κάθεται μέσα σε αυτό που η Nissan αναφέρει ως «κινητό δημιουργικό στούντιο».

Για το σκοπό αυτό, η Nissan έχει τοποθετήσει κάμερες που καταγράφουν το εξωτερικό περιβάλλον του οχήματος και στη συνέχεια το μετατρέπουν σε σκηνικό στυλ magna χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Οι εικόνες που έχουν μετατραπεί εμφανίζονται στη συνέχεια στις τρεις οθόνες που είναι εγκατεστημένες στο ταμπλό, όπου μια κατακόρυφη οθόνη τοποθετημένη στο κέντρο πλαισιώνεται από ένα ζευγάρι οριζόντιων οθονών. Η τεχνητή νοημοσύνη εξυπηρετεί έναν δεύτερο σκοπό, καθώς λειτουργεί σε συνδυασμό με βιοαισθητήρες τοποθετημένους στα προσκέφαλα για να ανιχνεύει αυτόματα τη διάθεση του οδηγού και να αλλάζει τον φωτισμό του περιβάλλοντος και τη μουσική για να τονώσει το ηθικό.

Δεν υπάρχουν τεχνικές προδιαγραφές, κάτι που δεν αποτελεί όμως έκπληξη αφού αυτό το εκκεντρικό concept έχει μηδενικές πιθανότητες να φτάσει στην παραγωγή. Θα κάνει το φυσικό του ντεμπούτο στο Japan Mobility Show στις 25 Οκτωβρίου, όταν το ηλεκτρικό crossover θα είναι επίσης διαθέσιμο στο Fortnite. Εν τω μεταξύ, το μοντέλο εμφανίζεται ήδη σε μια τρισδιάστατη διαφημιστική πινακίδα στην περιοχή Shinjuku του Τόκιο, μαζί με τα Nissan Hyper Urban, Hyper Adventure και Hyper Tourer.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο