ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Nissan Hyper Tourer: Νέα σελίδα στον σχεδιασμό

nissan-hyper-tourer-nea-selida-ston-schediasmo-688153

Μετά τα Hyper Urban και Hyper Adventure, η Nissan αποκάλυψε το τρίτο concept που θα παρουσιάσει στο Japan Mobility Show, το Hyper Tourer.

Πρόκειται για ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό MPV με ιδιαίτερα τολμηρό στυλ, το οποίο ενσωματώνει τεχνολογίες νέας γενιάς για να βελτιώσει την οδηγική εμπειρία. Αυτό που οι Ιάπωνες αποκαλούν Omotenashi, ή η έννοια της φιλοξενίας, εκφράζεται σύμφωνα με μια νέα προσέγγιση της τεχνολογίας. Οι εσωτερικοί χώροι του Nissan Hyper Tourer, για παράδειγμα, υιοθετούν ένα νέο πάνελ LED στο πάτωμα που αναπαράγει τις εικόνες του ουρανού πάνω από το αυτοκίνητο, δημιουργώντας μια αίσθηση ευρυχωρίας.

Τα καθίσματα, τα οποία μπορούν να περιστρέφονται 360 μοίρες για να δημιουργήσουν ένα σαλόνι, κρέμονται από το έδαφος και υποστηρίζονται από την κεντρική καμάρα. Οι πίσω επιβάτες μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν με το infotainment μέσω φορητών συσκευών, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί βιομετρικούς αισθητήρες για να προσαρμόσει τον έλεγχο του κλίματος, το φωτισμό και τη μουσική με βάση τη διάθεση των επιβατών.

Το αμάξωμα του Nissan Hyper Tourer αποτελείται από λεία πάνελ και γεωμετρικά σχήματα, το καπό και το παρμπρίζ σχηματίζουν μια ενιαία γραμμή και ένα στοιχείο LED περιβάλλει ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Χάρη στις solid-state μπαταρίες, η καμπίνα επιβατών είναι πολύ ευρύχωρη. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης χρησιμοποιεί σύστημα τετρακίνησης e-4orce, αλλά, προς το παρόν, η εστίαση είναι στη σχεδίαση και η Nissan δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με την ισχύ και την αυτονομία. Το Nissan Hyper Tourer είναι επίσης σχεδιασμένο για αυτόνομη οδήγηση και δυνατότητες V2X (Vehicle-to-everything).

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο