ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Skoda αποκάλυψε το εσωτερικό των νέων Superb και Kodiaq

i-skoda-apokalypse-to-esoteriko-ton-neon-superb-kai-kodiaq-682994

Τα δύο αυτοκίνητα της Skoda θα φέρουν πανομοιότυπο σχεδιασμό στο εσωτερικό τους, ενώ θα συνδυάζουν το μοντέρνο με το παραδοσιακό στοιχείο.

Πριν από την επίσημη πρεμιέρα των Skoda Superb και Kodiaq που έχει προγραμματιστεί για αυτό το φθινόπωρο, η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε πληροφορίες  για τα ταμπλό των δύο μοντέλων της, που συνδυάζουν το μοντέρνο με το παραδοσιακό στοιχείο. Παρά το γεγονός ότι τα δύο αυτοκίνητα έχουν μεγάλες οθόνες στο εσωτερικό τους, όπως και πολλά νέα μοντέλα άλλωστε, υπάρχουν ακόμα κάποια συμβατικά κουμπιά, τα οποία πλαισιώνονται από τρεις περιστροφικούς επιλογείς με ενσωματωμένες οθόνες που διαθέτουν διαγώνια οθόνη 1,25 ιντσών. Αυτά είναι γνωστά ως Smart Dials και παρέχουν πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις.

Η λειτουργικότητα αυτών των μικρών οθονών εξαρτάται από το επίπεδο εξοπλισμού. Οι δύο εξωτερικοί περιστροφικοί διακόπτες ελέγχουν την εσωτερική θερμοκρασία καθώς και τη θέρμανση/αερισμό του καθίσματος του οδηγού και του συνοδηγού. Αυτός που βρίσκεται στο κέντρο έχει πολλές λειτουργίες, όπως ένταση, ταχύτητα ανεμιστήρα, κατεύθυνση αέρα, έξυπνο AC, ζουμ χάρτη και λειτουργίες οδήγησης. Πατώντας προς τα κάτω τον κεντρικό επιλογέα, ο χρήστης μπορεί να εναλλάσσει τις λειτουργίες και να διαμορφωνεί το μενού μέσω του infotainment.

Μιλώντας για το infotainment, τα ανανεωμένα Superb και το Kodiaq διαθέτουν οθόνη αφής 13 ιντσών καθώς και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών που συμπληρώνεται από head-up display. Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με τη τωρινή γενιά, είναι η θέση του επιλογέα ταχυτήτων, η οποία έχει μεταφερθεί στην κολόνα του τιμονιού. Κάτι τέτοιο επέτρεψε στη Skoda να δημιουργήσει πολύ χώρο ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα και να βελτιώσει τους αποθηκευτικούς χώρους.

Στο εσωτερικό τα δύο αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά πανομοιότυπα , με τις διαφορές να εντοπίζονται σε μικρές κατά βάση λεπτομέρειες. Το Superb έχει κάθετα πτερύγια στο ταμπλό και «κρυμμένους» αεραγωγούς, ενώ το Kodiaq έχει περισσότερο δέρμα από την πλευρά του συνοδηγού και κάθετους αεραγωγούς. Η λωρίδα φωτισμού πηγαίνει κάτω από τους κεντρικούς αεραγωγούς στο Superb και από πάνω στο Kodiaq. Και τα δύο διαθέτουν θύρα USB-C στον καθρέφτη, καθώς και ασύρματη φόρτιση 15W, με το Kodiaq να προσφέρει ενεργή ψύξη για δύο συσκευές.

Κατά την παράδοση της τσέχικης φίρμας στην μπροστά πόρτα υπάρχει ειδικός χώρος για να τοποθετηθεί μια ομπρέλα. Σε όλη τη καμπίνα υπάρχουν έως και τέσσερις θύρες USB-C με ισχύ εξόδου 45W. Υπάρχουν επίσης, ξύστρα πάγου, φιλικά προς το περιβάλλον καθίσματα με λειτουργία μασάζ,  και ταπετσαρίες κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

 

Τα Superb και Kodiaq θα κυκλοφορήσουν το 2024 και ίσως να είναι τα τελευταία αυτοκίνητα της εταιρείας με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο