ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Tesla κατασκευάζει ρομπότ Optimus – Όσα αποκάλυψε ο Έλον Μασκ

i-tesla-kataskevazei-robot-optimus-osa-apokalypse-o-elon-mask-631353

Ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Tesla», είπε ότι το πιο σημαντικό προϊόν αυτής της εταιρείας το 2022 δεν θα είναι αυτοκίνητο.

Τα πιο σημαντικά προϊόντα “Tesla” φέτος και του χρόνου δεν θα είναι αυτοκίνητα, αλλά λογισμικό που κινεί τα αυτοκίνητα αυτόνομα και ένα ανθρωποειδές ρομπότ που η εταιρεία αναμένει να διευκολύνει την εργασία για τους ανθρώπους στο εργοστάσιο, δήλωσε ο Έλον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής κατασκευάστριας ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

«Θα εκπλαγώ αν δεν επιτύχουμε πλήρως αυτόνομη οδήγηση φέτος, η οποία είναι πιο ασφαλής από την ανθρώπινη οδήγηση», είπε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι η πλήρως αυτόνομη οδήγηση θα γίνει «η πιο σημαντική πηγή κερδοφορίας για την Tesla», αναφέρει το Reuters.

Από οικονομικής άποψης, αυτό είναι εξαιρετικό, λέει ο Musk, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ένα ρομποτικό ταξί (ρομπότ ταξί) θα αύξανε πενταπλάσια τη χρήση του οχήματος, καθώς οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να στείλουν τα αυτοκίνητά τους για να εργαστούν ως ταξί όταν δεν τα χρειάζονται για ιδιωτική χρήση.

Οι τολμηρές υποσχέσεις του πιο διάσημου δισεκατομμυριούχου της βιομηχανίας ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις, από την τεχνολογία μέχρι τους κανονισμούς, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, σημειώνοντας ότι η «Tesla» και άλλες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας αυτοκινήτων δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν τους στόχους τους με λογισμικό σχεδιασμένο για αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτου.

Ο Μασκ είπε επίσης ότι οι μηχανικοί του εργάζονται για την παραγωγή ενός ανθρωποειδούς ρομπότ το επόμενο έτος, με το όνομα “Optimus”, το οποίο θα μπορούσε τελικά να λύσει την παγκόσμια έλλειψη εργατικού δυναμικού, ενώ σε πρώτη φάση θα μπορούσε να μεταφέρει αγαθά σε όλο το εργοστάσιο. «Νομίζω ότι (το ρομπότ) έχει τη δυνατότητα να γίνει πιο σημαντικό με την πάροδο του χρόνου από την επιχείρηση αυτοκινήτων», πρόσθεσε.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο