EDITOR'S PICK

Aston Martin DBX 707: Κορυφαίες επιδόσεις

aston-martin-dbx-707-koryfaies-epidoseis-631306

To πρώτο SUV της Aston Martin, η DBX, αποκτά μία κορυφαία έκδοση επιδόσεων με την ονομασία DBX 707.

Φώτης Ραΐσης

Η νέα έκδοση φέρει διάφορα χαρακτηριστικά που τονίζουν τον σπορτίβ προσανατολισμό της αλλά και στοιχεία που εξάρουν την συμπεριφορά του στο δρόμο. Ξεκινώντας με το σύστημα ισχύος, η ομάδα μηχανικών της Aston Martin αξιοποίησε πλήρως τις δυνατότητες του διπλού υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα 4,0 λίτρων της DBX ανεβάζοντας την ιπποδύναμη κατά 157 άλογα και την ροπή κατά 200 Nm σε σχέση με τις απλές εκδόσεις . Συνολικά η απόδοση έχει φθάσει στους 707 ίππους και η μέγιστη ροπή, τα 900 Nm. Λόγω των υψηλών φορτίων απόδοσης έχει επίσης τοποθετηθεί ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων υγρού συμπλέκτη. Σε σχέση με τα κλασικά αυτόματα κιβώτια με μετατροπέα ροπής, το κιβώτιο της DBX707 παρουσιάζει αμεσότερη απόκριση στις γρήγορες αλλαγές σχέσεων. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση των επιδόσεων. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως η εταιρεία αναφέρει χρονομέτρηση 3,3 δευτερολέπτων για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, χρόνος εντυπωσιακός για μοντέλο SUV.

Από την άλλη, το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει τεράστιους κεραμικούς δίσκους σε όλους τους τροχούς με δαγκάνες 6 εμβόλων που εκτός από την αποτελεσματικότητα που προσφέρουν έχουν εξοικονομήσει περί τα 40,5 κιλά από το συνολικό απόβαρο του αυτοκινήτου. Βελτιώσεις επίσης έχουν πραγματοποιηθεί στις αναρτήσεις αλλά και στο σύστημα τετρακίνησης που εξοπλίζει την κορυφαία έκδοση DBX. Εντυπωσιακοί και οι μεγάλοι τροχοί 22 ιντσών που προσφέρονται στον βασικό εξοπλισμό με δυνατότητα προαιρετικής επιλογής τροχών 23 ιντσών.

Μέχρι σήμερα η σειρά Aston Martin DBX έχει παραχθεί και πουληθεί σε περίπου 3.000 αντίτυπα. Η έλευση της κορυφαίας έκδοσης DBX707 ολοκληρώνει την γκάμα προσφέροντας στους αγοραστές της εταιρείας την επιλογή ενός από τα πιο ισχυρά και γρήγορα SUV που κυκλοφορούν εκεί έξω με θερμικό κινητήρα.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο