ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ηλεκτρικό… restyling για την Mercedes G-Class

ilektriko-restyling-gia-tin-mercedes-g-class-692082

Η νέα Mercedes G-Class του 2025 ανανεώνεται, ανοίγει την πόρτα στην ηλεκτροκίνηση και παίρνει μία νέα μορφή.

Ξεκινώντας από το 2024, η Mercedes G-Class η γυρνάει σελίδα, εν μέρει χάρη στο επερχόμενο restyling, αλλά κυρίως για την εισαγωγή της νέας ηλεκτρικής παραλλαγής. Άλλο ένα «κάστρο» που πέφτει – και δεν θα είναι το τελευταίο. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο απευθείας από τα λόγια του CEO της Mercedes, Ola Källenius. Αυτή προέβλεψε, μάλιστα, την άφιξη μίας G-Class και σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή, αλλά και αυτή μιας μικρότερης παραλλαγής. Όσον αφορά την επανερμηνεία του κλασικού μοντέλου, το οποίο θα μπορούσε να παρουσιαστεί στην αλλαγή της χρονιάς με πιθανή εμπορική κυκλοφορία γύρω στα μέσα του 2024, η Mercedes G-Class θα επωφεληθεί από σημαντικές αλλαγές. Πρωταρχικός στόχος της γερμανικής μάρκας είναι η βελτίωση της αεροδυναμικής και η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και ενέργειας.

Η νέα G-Class θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια σειρά παρεμβάσεων που στοχεύουν στο να κάνουν το αμάξωμα του αυτοκινήτου πιο αεροδυναμικό, με το μυαλό πάντα στην αυτονομία. Είναι πιθανό, λοιπόν, στη Στουτγάρδη να αποφάσισαν να εξομαλύνουν κάποιες γωνίες του αμαξώματος, να στρογγυλοποιήσουν ορισμένες προεξοχές και, ίσως, να σχεδιάσουν μια πιο κεκλιμένη κουκούλα. Όλα αυτά για να επιτευχθεί η μικρότερη κατανάλωση, χωρίς ωστόσο να παραμορφώνεται η ψυχή ενός ιδιαίτερα εκτιμημένου μοντέλου, ακόμη και από συλλέκτες.

Τα ενσωματωμένα συστήματα θα ενημερωθούν, όπως για παράδειγμα το infotainment, με την πιο πρόσφατη έκδοση του MBux, και το σύστημα Adas, επίσης για διαδρομές εκτός δρόμου. Πέρα από την αισθητική, η πιο εντυπωσιακή καινοτομία που συνδέεται με τη μελλοντική σειρά W464 (η τρέχουσα είναι η W463) θα αντιπροσωπεύεται από την άφιξη της πλήρους ηλεκτρικής παραλλαγής. Το τεχνικό σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τετρακίνηση και αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου. Εν ολίγοις, η πρώτη Mercedes G-Class με μπαταρία δεν θα προδώσει τη φιλοσοφία του μοντέλου και θα μπορούσε να βγει στην αγορά στα τέλη του 2024, επομένως αργότερα από την κυκλοφορία των υβριδικών εκδόσεων.

Ο εξηλεκτρισμός θα περιλαμβάνει μονάδες βενζίνης και ντίζελ με τον εξακύλινδρο σε σειρά και τον οκτακύλινδρο κινητήρα V, με τον τελευταίο να προορίζεται μόνο για την G 63 AMG με ισχύ τουλάχιστον 600 ίππων. Εν ολίγοις, η G 500 με τον V8 4.0 biturbo 421 ίππων θα εξαφανιζόταν, που γιορταζόταν τον Ιούνιο με το τελευταίο να προορίζεται μόνο για την παραλλαγή G 63 AMG των τουλάχιστον 600 ίππων.

Τέλος, η ανανέωση της Mercedes G-Class θα συνοδευτεί κι από την εισαγωγή μιας νέας, μικρότερης G-Class. Η «μικρή» G θα είναι εξοπλισμένη με τρέχοντες κινητήρες και με κίνηση σε όλους τους τροχούς και δεν θα ξεπερνά το μήκος των 4 μέτρων και 60 εκατοστών.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο