ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τι μάθαμε από την παρουσία της Mercedes στην IAA Mobility 2023;

ti-mathame-apo-tin-parousia-tis-mercedes-stin-iaa-mobility-2023-684066

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes, Ola Källenius ανέβηκε στη σκηνή για να ανακοινώσει τι μορφή θα πάρουν τα μελλοντικά οχήματα της εταιρείας.

Η παρουσία της Mercedes στην IAA Mobility 2023 του Μονάχου είναι μείζονος σημασίας, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε πλήθος αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Concept CLA Class που γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα της. Αυτό το επιβλητικό sedan θα είναι μέρος μιας ανανεωμένης σειράς κόμπακτ αυτοκινήτων που θα περιοριστεί σε μόνο τέσσερα οχήματα.

Το πρώτο μοντέλο φημολογείται να έχει τη σχεδίαση ενός στέισον βάγκον που θα αντικαταστήσει το σημερινό CLA Shooting Brake, ενώ τα «ψηλότερα» μοντέλα αναμένεται να αντικαταστήσουν τα GLA και GLB. Για την ώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση σχετικά με το μέλλον των A-Class και B-Class, όμως αυτό προβλέπεται αβέβαιο.

Αυτά τα τέσσερα νέα αυτοκίνητα που θα βασιστούν στο Mercedes Modular Architecture, θα προσφερθούν αρχικά ως αμιγώς ηλεκτρικά όμως στη συνεχεία θα προστεθούν και θερμικές επιλογές, μιας και η MMA κατασκευάζεται για να φιλοξενεί και κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο CEO της Mercedes ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια για ένα “Μικρο G(Class)” κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο 2023 IAA. Αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα MMA, αλλά παραχθεί αργότερα, πιθανώς γύρω στο 2026. Ο Ola Källenius υποστηρίζει ότι θα είναι “άμεσα αναγνωρίσιμο” καθώς και “εξαιρετικά ικανό εντός και εκτός δρόμου”. Σε μια ανάρτηση μάλιστα που έκανε στο LinkedIn, το ανέφερε ότι η μικρότερη G-Class θα «τιμήσει το αρχικό είδωλο» ενώ θα είναι «πολύ διασκεδαστική στην οδήγηση».

Η επόμενης γενιάς CLA θα πρωτοστατήσει στην αρχιτεκτονική MMA της Mercedes και θα πρέπει να είναι η πιο αποδοτική από όλα τα μοντέλα, δεδομένου του σχεδιασμού του αμαξώματος της. Το  πρωτότυπο υπόσχεται περισσότερα από 750 χιλιόμετρα αυτονομίας   στον κύκλο WLTP και μόλις 15 λεπτά φόρτισης 400 χιλιόμετρα αυτονομίας. Η MMA υποστηρίζει αμφίδρομη φόρτιση, τετρακίνηση, δύο ηλεκτροκινητήρες, φόρτιση 250 kW και εισάγει το Λειτουργικό Σύστημα Mercedes-Benz που αναπτύχθηκε εσωτερικά από την ίδια την εταιρεία.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο