ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Maserati MCXtrema με άρωμα MC20

maserati-mcxtrema-me-aroma-mc20-679740

Η Maserati -μια μάρκα με πλούσια ιστορία μηχανοκίνητου αθλητισμού-, λέει ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Ιταλία και σηματοδοτεί την αρχή της νέας εποχής της μάρκας, ενώ παράλληλα αποτίει φόρο τιμής στα κατορθώματα της αγωνιστικής Maserati Corse.

Θα χρειαστεί να περιμένουμε έως τις 18 Αυγούστου για να μάθουμε πώς ακριβώς θα μοιάζει το MCXtrema, το νέο supercar βασισμένο στο MC20, όπου και το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στο The Quail κατά τη διάρκεια της Monterey Car Week 2023

H Maserati έδωσε «λευκή επιταγή» στην ομάδα των σχεδιαστών της, να σχεδιάσουν το MCXtrema όπως ακριβώς επιθυμούσαν, καθώς η απόφαση της εταιρείας να κάνει το αυτοκίνητο κατάλληλο μόνο για χρήση σε πίστα, την απάλλαξε από την υποχρέωση να πληροί όλες τις προδιαγραφές και τα πρότυπα που απαιτούνται για ένα όχημα μαζικής παραγωγής.

Η εταιρεία με έδρα τη Μόντενα δεν έχει κυκλοφορήσει καμία εικόνα του εσωτερικού, όμως αναφέρει πως μιας και η καμπίνα είναι κατάλληλη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό θα είναι εξοπλισμένη με roll cage, τιμόνι από ανθρακονήματα με ενσωματωμένη οθόνη, και ζώνη ασφαλείας έξι σημείων. Εντυπωσιακό είναι πάντως το γεγονός πως το κάθισμα του συνοδηγού και οι επιπλέον οθόνες βρίσκονται στον κατάλογο των έξτρα.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά ο V6 twin-turbo κινητήρας 3,0 λίτρων του MC20 έχει ρυθμιστεί να αποδίδει 730 ίππους, και μεταδίδει αυτή την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Το βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1.250 κιλά, οι αναρτήσεις θα είναι ρυθμιζόμενες και τα φρένα θα είναι κεραμικά κατασκευασμένα από την Brembo.

Η Maserati τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά τις τιμές του αναμενόμενου MCXtrema, αν και η ανακοίνωση αυτής δεν θα είχε κάποια ουσιαστική σημασία, καθότι όλα από τα 62 αυτοκίνητα που έχει υποσχεθεί να κατασκευάσει η αυτοκινητοβιομηχανία έχουν ήδη πουληθεί. Ελπίζουμε τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα να χρησιμοποιηθούν καταλλήλως, για την αγωνιστική χρήση που τα προόρισε η εταιρεία, και να μην μείνουν κλεισμένα στα γκαράζ όσων τα αγοράσουν.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο