ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mercedes-AMG PureSpeed: Μια «μυθική» προσθήκη για κάθε συλλογή!

mercedes-amg-purespeed-mia-mythiki-prosthiki-gia-kathe-syllogi-715111

Το κοσμοπολίτικο σκηνικό του Μόντε Κάρλο επέλεξε η Mercedes-AMG για να παρουσιάσει το πρωτότυπο PureSpeed, αφιερωμένο στους συλλέκτες.

Το concept Mercedes-AMG PureSpeed παρουσιάστηκε στο Μόντε Κάρλο εν όψει του Γκραν Πρι τη Φόρμουλα 1 αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για το πρώτο προϊόν του νέου «υπερπεριορισμένου» προγράμματος που η γερμανική μάρκα ονομάζει “Mythos”. Κι ενώ κάποιων το μυαλό πάει σε… μπύρες, η πραγματικότητα είναι πως στόχος του εντυπωσιακού πρωτοτύπου είναι να κάνει τις συλλογές αυτοκινήτων μερικών τυχερών συλλεκτών ακόμα πιο μυθικές.

Mercedes-AMG PureSpeed

250 παραδείγματα το 2025

Η ιδέα πίσω από τη σειρά Mythos είναι να προσφέρει συλλεκτικά μοντέλα που ενσωματώνουν σχεδιαστικά ανταγωνιστικά αυτοκίνητα και εμβληματικά μοντέλα της Mercedes-AMG. Το πρωτότυπο PureSpeed που αποκαλύφθηκε στο Μόντε Κάρλο είναι μια προεπισκόπηση της περιορισμένης σειράς που θα προσφερθεί στους 250 τυχερούς πελάτες που θα επιλεγούν το 2025. Το πρωτότυπο, για το οποίο δεν έχουν δημοσιευτεί τεχνικά χαρακτηριστικά, ενσωματώνει ορισμένα στοιχεία της Mercedes-AMG SL και έχει αντλήσει έμπνευση και από την AMG One όσον αφορά τη χρήση εκτεθειμένου ανθρακονήματος.

Η Mercedes-AMG PureSpeed δεν διαθέτει ούτε το παρμπρίζ, ούτε τα πλαϊνά παράθυρα, ούτε η οροφή, αλλά βρίσκουμε ένα κεντρικό στοιχείο ασφαλείας εμπνευσμένο από το halo των μονοθέσιων της Φόρμουλα 1. Η Mercedes δημιούργησε επίσης δύο προσαρμοσμένα κράνη, σχεδιασμένα σύμφωνα με την αεροδυναμική αυτού του ειδικού σπορ αυτοκινήτου. Οι ζάντες αλουμινίου με κάλυμμα τροχών από άνθρακα και οι θόλοι που βρίσκονται πίσω από τα καθίσματα είναι επίσης βελτιστοποιημένοι από αεροδυναμική άποψη.

Mercedes-AMG PureSpeed

Η απόχρωση του αμαξώματος είναι επίσης μοναδική: το κόκκινο Λε Μανς, το γκρι γραφίτη και το μαύρο επαναλαμβάνουν το χρώμα του αυτοκινήτου που το 1924 κέρδισε τον αγώνα αντοχής Targa Florio, με επικεφαλής τον Christian Werner.

Όλες οι ειδήσεις

10 μύθοι σχετικά με την χρήση και την συντήρηση του αυτοκινήτου

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα Smart: Οδηγούμε τα νέα #1 και #3!

Έρευνα: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες οδηγοί έχουν οδηγήσει μεθυσμένοι

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο