ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mercedes: Αναβαθμίζει τους χάρτες Google για τα οχήματά της

mercedes-anavathmizei-tous-chartes-google-gia-ta-ochimata-tis-659105

H Mercedes πρόκειται να αναβαθμίσει τους χάρτες Google για τα οχήματά της με σκοπό την βελτιστοποίηση της λειτουργίας υποστήριξης των οδηγών.

Με την ανανέωση αυτή θα λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα του αυτοκινήτου με την συνδρομή του πρόσφατου λειτουργικού συστήματος της Mercedes. «Η Google είναι πρωτοπόρος στον τομέα και την πλοήγηση για πολλά χρόνια. Με τη στρατηγική μας συνεργασία, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δημιουργήσουμε μοναδικές υπηρεσίες και θα βελτιώσουμε το επίπεδο άνεσης των πελατών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes, Ola Kallenius.

Οι ιδιοκτήτες Mercedes θα έχουν πρόσβαση στο Place Details, ένα εργαλείο της Google που παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για περισσότερες από 200 εκατομμύρια επιχειρήσεις στον κόσμο. Μακροπρόθεσμα, η γερμανική εταιρεία θα αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες όπως η κατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο. Θα έχει επίσης την ικανότητα αλλαγής διαδρομής και άλλες πολλές λειτουργίες. Αυτές οι δυνατότητες, καθώς και το Youtube, θα ενσωματωθούν στο λειτουργικό σύστημα της Mercedes-Benz.

Η εταιρεία αναφέρει, επίσης, ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτές τις λειτουργίες για να βελτιώσει τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS). Τα δεδομένα των χαρτών Google θα χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τα οχήματα να προσαρμόζουν την ταχύτητά τους πριν φτάσουν σε διασταυρώσεις, κυκλικούς κόμβους ή στροφές.

Επιπλέον, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες του AI και της εφαρμογής  Machine Learning του Google Cloud για την ταχύτερη ανάπτυξη νέων μοντέλων. H γρήγορη επεξεργασία των δεδομένων της εταιρείας είναι πολύ σημαντική καθώς η Mercedes θα έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται τα δεδομένα της στο cloud. «Η συνεργασία μας με την Mercedes φέρνει προηγμένες τεχνολογίες από την πλατφόρμα χαρτών Google, το Cloud και το Youtube για να βοηθήσουν στη δημιουργία νέων εμπειριών για τους οδηγούς», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Google και της Alphabet, Sundar Pichai.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο