ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Pagani Utopia, ένα έργο τέχνης 852 ίππων

pagani-utopia-ena-ergo-technis-852-ippon-642101

Η αντικαταστάτρια της Huayra, κόντρα στη τάση της εποχής, απαρνιέται κάθε τι εξηλεκτρισμένο.

Η Pagani είναι ο σύγχρονος κατασκευαστής αυθεντικών υπεραυτοκίνητων τα οποία βασίζονται σε τρείς αρχές που έχει θέσει ο ιδρυτής της εταιρείας, Horacio Pagani: απλότητα, μικρό βάρος και απόλαυση στην οδήγηση. Το πιο πρόσφατο μοντέλο της, η Utopia, είναι «παλαιών αρχών», αφού χρησιμοποιεί κινητήρα V12, 6 λίτρων με δύο υπερσυμπιεστές που αναπτύχθηκε από την AMG και παράγει ισχύ 852 ίππων την οποία στέλνει μόνο στους πίσω τροχούς. Όμως η Pagani έχει ανακοινώσει πως η Utopia είναι το τελευταίο αυτοκίνητο της με κινητήρα εσωτερικής κάυσης.

Ενδεχομένως κάποιοι να σκεφτούν ότι οι 852 ίππου είναι λίγοι για να πάρει τον τίτλο του υπεραυτοκινήτου. Αλλά με βάρος 1.280 κιλά και πολύ μελετημένη αεροδυναμική, οι επιδόσεις αναμένεται να είναι εξαιρετικές. Οι πόρτες της Utopia ανοίγουν κάθετα και οι ζάντες (21’’ εμπρός και 22’’ πίσω) διαθέτουν ειδικά πτερύγια που διοχετεύουν τον ζεστό αέρα μακριά από τα κεραμικά 6πίστονα φρένα της Brembo.

Και στο εσωτερικό το μοντέλο πάει κόντρα στην τάση της εποχής για τεράστιες τρισδιάστατες οθόνες. Αντίθετα στη μέση του ταμπλό υπάρχουν αναλογικά όργανα και οι ενδείξεις του infotainment εμφανίζονται στην οθόνη του ταμπλό.

Μόλις 99 Pagani Utopia θα παραχθούν, με ρυθμό μια την εβδομάδα, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο San Cesario sul Panaro στη Modena της Ιταλίας, με τις πρώτες παραδόσεις να αρχίζουν στα μέσα του επόμενου έτους.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο