ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Peugeot 208: Ανανεωμένο σε όλα τα επίπεδα

peugeot-208-ananeomeno-se-ola-ta-epipeda-675867

H Peugeot αποκάλυψε την ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς hatchback μοντέλου της, του Peugeot 208.

Το νέο 208 παρουσιάζει αρκετές ενημερώσεις εκτός από τον σχεδιασμό του. Συγκεκριμένα, οι σχεδιαστές της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν προσθέσει στην μπροστινή όψη του μοντέλου φωτεινές λεπτομέρειες -όπως είχε κάνει και στο 9χ8 Hypercar- που αποτελούνται από τρείς κάθετες μονάδες φωτισμού που εκτείνονται προς τα κάτω και πάνω από τα γυαλιστερά ένθετα του προφυλακτήρα. Όλες οι εκδόσεις του 208 φέρουν αυτές τις μονάδες φωτισμού ωστόσο στο GT επεκτείνονται περισσότερο στους προβολείς LED που έχουν επίσης ενημερωθεί.

Το νέο 208 διατίθεται σε όλες τις εκδόσεις του με standard μαύρους γυαλιστερούς καθρέπτες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 7 διαφορετικές αποχρώσεις αμαξώματος, τις Agueda Yellow, Selenium Grey, Artense Grey, Perla Black, Banquise White, Elixir Red και Vertigo Blue. Επιπλέον, το νέο Peugeot 208 φέρει νέους επανασχεδιασμένους τροχούς 16 και 17 ιντσών.

Όσον αφορά το εσωτερικό του, διακρίνονται αρκετές τροποποιήσεις σε σχέση  με την τρέχουσα έκδοση αφού διαθέτει νέα υφάσματα στα καθίσματά του, όπως το μαύρο Alcantara με ραφές Adamite Green. Διαθέτει επίσης έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών που διατίθενται στα standard μοντέλα Allure και GT, ενώ φέρει και μια οθόνη Infotaintment 10 ιντσών. Τέλος, το τιμόνι του μοντέλου έχει ανανεωθεί καθώς φέρει και το νέο λογότυπο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Όλες οι εκδόσεις του νέου 208 είναι εξοπλισμένα με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Η Peugeot εξόπλισε επίσης το νέο 208 με το σύστημα i-Connect στο standard εξοπλισμό, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας i-Connect Advanced προσφέρεται προαιρετικά. Και τα δύο συστήματα ελέγχονται μέσω της νέας οθόνης 10 ιντσών που περιλαμβάνει ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα του μοντέλου,  η πλήρης ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, το E-208 είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία 51 kWh και ηλεκτρικό κινητήρα 156 ίππων. Περιλαμβάνει έναν τριφασικό φορτιστή 11 kW. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει την δυνατότητα να φορτίσει από 20%  έως 80% σε λιγότερο από 25 λεπτά με έναν ταχυφορτιστή. Ωστόσο, το νέο 208 προσφέρεται και σε υβριδικές και ICE εκδόσεις. Τα υβριδικά μοντέλα διαθέτουν σύστημα 48 Volt που συνδυάζεται με βενζινοκινητήρα Pure Tech απόδοσης 100 ή 136 ίππων. Τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) διαθέτουν τρικύλινδρο κινητήρα 1.2 λίτρων απόδοσης 100 ίππων.

Το νέο 208 είναι εξοπλισμένο με αρκετά συστήματα ασφαλείας όπως το cruise control, το σύστημα αυτόματης πέδησης, το σύστημα διατήρησης λωρίδας , το σύστημα υποβοήθησης τυφλού σημείου καθώς και με το σύστημα προειδοποίησης για την προσοχή του οδηγού.

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο