ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πιο δυνατό από ποτέ το νέο Toyota Yaris Cross

pio-dynato-apo-pote-to-neo-toyota-yaris-cross-692220

Η Toyota ενισχύει κάθε πτυχή του Yaris Cross, βασιζόμενη στις ιδιότητες που έκαναν το Compact SUV να κερδίσει  τον τίτλο World Urban Car.

Το νέο Toyota Yaris Cross προσφέρει ισχυρές και ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις από το υβριδικό ηλεκτρικό σύστημά του. Η εισαγωγή της αναθεωρημένης αυτής έκδοσης ολοκληρώνει μια πλήρη αναθεώρηση της γκάμας των μικρών αυτοκινήτων της Toyota με τα νέα Aygo X και Yaris.

Η οδηγική απόλαυση στο προσκήνιο

Το καθιερωμένο πλήρες υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα 1,5 λίτρων έχει εξοπλιστεί με μια νέα μονάδα κιβωτίου ταχυτήτων ταχυτήτων/διαφορικού που διαθέτει μεγαλύτερη και πιο ισχυρή ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια. Αυτό, μαζί με τις ρυθμίσεις στη μονάδα ελέγχου ισχύος, προσφέρει 14% αύξηση στη συνολική απόδοση του συστήματος, από 116 σε 132 ίππους. Ταυτόχρονα, η ροπή του κινητήρα έχει αυξηθεί σε όλη τη ζώνη στροφών, με τη μέγιστη ροπή να αυξάνεται κατά 30% από τα 141 στα 185 Nm.

Το αποτέλεσμα είναι η ταχύτερη επιτάχυνση, με το χρόνο 0-100 km/h να μειώνεται κατά μισό δευτερόλεπτο στα 10,7 δευτερόλεπτα και τους χρόνους ρεπρίζ για 80-120 km/h να μειώνονται κατά 0,4 δευτερόλεπτα στα 8,9 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά τις εκπομπές CO2, ο αντίκτυπος είναι αρκούντως καλός με το νέο σύστημα να πετυχαίνει το καλύτερο στην κατηγορία του 103-122 g/km.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Εξίσου σημαντική είναι η επίδραση στην οδηγική εμπειρία. Η απόδοση του κινητήρα, και της υβριδικής μπαταρίας έχουν μεγιστοποιηθεί στο Hybrid 130. Αυτό, μαζί με το υψηλότερο επίπεδο ροπής σε όλες τις στροφές του κινητήρα, δίνει στο αυτοκίνητο μια πιο δυναμική αίσθηση και απόκριση με απόδοση επιτάχυνσης και επιβράδυνσης που προσθέτει απόλαυση σε κάθε διαδρομή, είτε σε αστικούς δρόμους είτε έξω σε ανοιχτό δρόμο.

Πιο ήσυχο από ποτέ

Το νέο Yaris Cross επωφελείται από μια σειρά πρόσθετων μέτρων για τη μείωση του θορύβου και των κραδασμών. Για την καταπολέμηση των αεροδυναμικών θορύβων έχει χρησιμοποιηθεί παχύτερο γυαλί για το παρμπρίζ καθώς και για τα μπροστινά και πίσω πλαϊνά παράθυρα, ενώ ενέργειες έχουν γίνει και όσον αφορά τους θορύβους που προέρχονται από τον κινητήρα.

Ψηφιακή εμπειρία

Ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων μπορεί να διαμορφωθεί και να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις του οδηγού, ενώ το καινούριο σύστημα πολυμέσων είναι πιο ισχυρό, γρήγορο και προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργιών. Οι οθόνες είναι κορυφαίες σε μέγεθος: 7 ή 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και 9 ή 10,5 ιντσών για την οθόνη αφής του συστήματος infotainment.

Έξυπνο ψηφιακό κλειδί

Το Yaris Cross προσφέρει στους ιδιοκτήτες την άνεση και την ασφάλεια ενός Έξυπνου Ψηφιακού Κλειδιού. Συνδεδεμένο με την εφαρμογή MyT, αυτό δίνει σε έως και πέντε χρήστες πρόσβαση στο όχημα χρησιμοποιώντας το smartphone τους. Το ψηφιακό κλειδί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κλείδωμα, ξεκλείδωμα και εκκίνηση του οχήματος – χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε το τηλέφωνο από την τσάντα ή την τσέπη του χρήστη.

Πακέτο ασφαλείας Toyota T-MATE

Το Toyota T-Mate περιλαμβάνει όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα αυτοκίνητο ασφαλέστερο και ευκολότερο στην οδήγηση και τη στάθμευση. Στο νέο Yaris Cross, αυτά έχουν βελτιωθεί και επεκταθεί ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά από ποτέ, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής της τελευταίας γενιάς συστημάτων Toyota Safety Sense.

Νέα έκδοση Premiere Edition

Η έκδοση Premiere Edition προσφέρεται σε ένα χακί φινίρισμα, με τη χαρακτηριστική μαύρη διχρωμία στην οροφή, και νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Όσον αφορά το εσωτερικό εκεί συναντούμε επίσης χακί διακοσμητικά στοιχεία, και αντίστοιχες ραφές στις ταπετσαρίες. Εκτός αυτού όμως στο εσωτερικό διατίθεται ένα μαλακό κάτω τμήμα του ταμπλό. Η έκδοση διατίθεται επίσης σε Platinum Pearl White και Silver Metallic.

 

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο